Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

Akyazı Kız Anadolu İmam HL ile SAÜ Arasında Protokol İmzalandı

08-02-2019 10:00:54 - AKYAZI
Akyazı Kız Anadolu İmam HL ile SAÜ Arasında Protokol İmzalandı

Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Sakarya Üniversitesi arasında "Eğitimde İşbirliği" protokolü imzalandı.

Hardal Burger Akyazı
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı'nın katkılarıyla SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan'ın katılımıyla üniversite ile Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin ortaklaşa hazırladıkları protokol de imzalar atıldı. 
 
Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul İdaresi protokolle ilgili yaptığı açıkalamada, eğitimde ortaya çıkan sorunların çözümü ile her alanda gelişmenin sağlanmasında yerel aktörlerden özellikle üniversitelerin giderek artan oranlarda aktif roller üstlenmeye başladığı kaydedildi.
 
Eğitim alanında hizmet veren ortaöğretim kurumları ile yükseköğretim kurumlarının iş birliği yapması, her düzeyde ortaya çıkan eğitim sorunlarının paylaşılması ile birbirinin devamı durumundaki bu eğitim kademeleri arasında, karşılıklı iş birliği anlayışının gelişmesine imkân sağlayacağı ifade edilen açıklamada; "Protokol, okulumuzdaki eğitimin niteliğini arttırıcı önemli bir stratejik girişim olarak düşünülebileceğini  bunun yanında, üniversitelerin eğitimde kapsamlı ve sistematik bir inisiyatif üstlenmeye başlaması beklentileri aşan faydalı sonuçlara yol açabilecek. Bu perspektifle, Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Sakarya Üniversitesi arasındaki protokol eğitimin niteliğini arttırmak, eğitim hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla, çalışmaların planlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor. Tarafların iş birliği, eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda, planlı çalışmalar yürüterek, özellikle öğrencilerin kendini gerçekleştirmesi ve değer hanelerini yükseltecek olan tüm eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırıcı mahiyette olacak. Sakarya Üniversitesi'nin yetişmiş beyin gücü, fiziki mekân ve tesisleri ile bilim araştırma kapasitesi ve öğretim üyelerinin katkıları, eğitimin niteliğinin arttırılmasına yönelik yapılacak eğitim, araştırma, mesleki gelişim, yayın, sosyal, kültürel ve faaliyetler düzenlenmesine katkı sağlayacak" denildi.
Güven Yapı
Akyazı Kız Anadolu İmam HL ile SAÜ Arasında Protokol İmzalandı
Güven Yapı
Akyazı Kız Anadolu İmam HL ile SAÜ Arasında Protokol İmzalandı
Akyazı Kız Anadolu İmam HL ile SAÜ Arasında Protokol İmzalandı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Batan gemide kaybolan Sakaryalı gencin babasından suç duyurusu
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks