Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Toprak Turizm

AKYAZI İMAM HATİP ORTAOKULUNDAN ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM PROGRAMLARI

14-06-2021 10:41:45 - AKYAZI
AKYAZI İMAM HATİP ORTAOKULUNDAN ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM PROGRAMLARI

İlçemizin son yıllarda yükselen değeri olan Akyazı İmam Hatip Ortaokulu'ndan çok yönlü eğitim programları.

Hardal Burger Akyazı
İlçemizin son yıllarda yükselen değeri olan Akyazı İmam Hatip Ortaokulu; akademik programları, sosyal ve kültürel faaliyetleri, spor etkinlikleri ile öğrencilerimize yelpazesi geniş eğitim imkânı sunmaktadır.
 
Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıf uygulaması ile isteyen öğrencilerin Arapça ya da İngilizce ağırlıklı eğitim görmelerine imkân sağlamaktadır.  Okulumuz, öğrencilerin dört yılın sonunda öğrendikleri yabancı dilleri günlük konuşma seviyesinde kullanabilmeleri yönünde gayret göstermektedir.
 
Okulumuz çift kanatlı eğitimi -pozitif ve manevi ilimleri-her zaman şiar edinmiş bir kurumdur. Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan aynı zamanda akademik yönden öğrencinin başarılı olmasını sağlamaya çalışan bir okuldur. Bu doğrultuda öğrencilerin akademik olarak başarılı olabilmeleri için Çalışma Takip Sistemini geçen yıl başlatmıştır. Velinin; öğrencinin tüm bilgilerini, akademik ilerlemesini sanal ortamda görebileceği bu sistem sayesinde öğrencilerin LGS’de başarılarının arttığı gözlemlenmiştir.
 
2021-2022 eğitim-öğretim yılında yeni bir dalda daha eğitim çalışmasına başlayacaktır. Millî Eğitim Bakanlığının “ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROGRAMI”na Akyazı İmam Hatip Ortaokulu başvurmuş olup programa kabul edilmiştir. 
 
4. sınıftan mezun olan öğrencilerin başvurabileceği bu program ile öğrenciler, 5. Sınıfın 1. Döneminde yüzüne Kur’an’ı Kerim eğitimi alacaklar, 2. Dönemin başında ise hafızlığına başlayacaklardır. Takvime göre 6. Sınıfın sonunda hafızlığını bitirmeleri öngörülmektedir. Böylece 7. Sınıfın başında öğrenci akademik eğitimine ağırlık verebilecektir.
20 gündüzlü 20 yatılı toplam 40 öğrencinin alınacağı programa öğrenciler 28 Haziran’da yapılacak Akademik Yeterlilik Sınavı (AKY) ile (4. Sınıf konularından) seçilecektir. AKY sonucu kesin kayda hak kazanacak öğrenci sayısının 2 katı kadar öğrenci yaz dönemi Kur’an eğitimine alınacaklardır. Nihayet yaz Kur’an eğitiminin sonunda 80 öğrencinin alınacağı mülakat sınavı sonucunda Akyazı İmam Hatip Ortaokulu Hafızlık Sınıflarına kesin kayda 40 öğrenci hak kazanacaktır.
 
Gündüzlü öğrenciler evden gelip giderek okulumuz bünyesinde hafızlığını yapabilirler. Yatılı eğitim almak isteyen öğrenciler geniş imkanları ve hafızlık konusunda uzmanlaşmış idaresi, öğretmenleri ile Müftülüğe bağlı HACI RIZVAN EFENDİ KUR’AN KURSU’nda kalabileceklerdir. 
 
Yazılı Sınav Başvuru Tarihi: 01 Haziran 2021 – 18 Haziran 2021, 
 
Yazılı Sınav Tarihi: 28 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 11:00
 
Yazılı Sınav Başvuru Yeri: Öğrencinin okumakta olduğu okul idaresi.
 
Yazılı Sınava Katılım Şartı: Sakarya il merkezi ve ilçelerine bağlı ilkokullarda 4. sınıfa kayıtlı öğrenci olmak.
 
Yazılı Sınavda Başarılı Olma Şartı: 70 puan barajını geçmek (gündüzlü öğrenciler için geçerli) ve sıralamada projeye alınacak öğrenci sayısının iki katı olan 80 öğrenci (80 Erkek) arasına girmek.
 
Mülakat Sınavı: Yazılı sınavda başarılı olan 80 öğrenci yaz dönemi boyunca Kur'an-ı Kerim eğitimine tabi tutulacaktır. Bu öğrenciler ister okulumuz bünyesinde gündüzlü yaz Kur'an'ı Kerim eğitimine katılırlar, isterlerse Müftülüğe bağlı Kur'an Kursu'nda yatılı kalarak bu eğitimi alabilirler. Kurs sonunda mülakat sınavı yapılacaktır. 
 
Mülakat Sınavının Değerlendirilmesi: Yönerge yazılı sınavdan sonra ilan edilecektir. Mülakat yüzünden mahreç ve tecvide dikkat ederek okuma ve fil süresinden aşağısının ezberinden (Fil Süresi ve Sübhaneke duası arası) sorumlu olacaklardır. Yazılı sınav puanının % 70’i, mülakat puanının ise % 30’u alınacaktır.
 
Program Katılım Şartları: Mülakattan başarılı olan öğrencilerden 40 öğrenci Hafız İHO' ya kesin kayda hak kazanacaktır. 
 
*Gündüzlü Hafız İHO sınıfına kaydolabilmek için yazılı sınavdan 70 puan ve üstü not almak ve mülakattan başarılı olmak
 
*Yatılı Hafız İHO sınıfına kaydolabilmek için yazılı sınavdan ilk 80 öğrenci arasına girmek ve sözlü mülakatı başarılı olabilmek.
Akgün Restoran Çorba
AKYAZI İMAM HATİP ORTAOKULUNDAN ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM PROGRAMLARI
Ürdüç
AKYAZI İMAM HATİP ORTAOKULUNDAN ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM PROGRAMLARI
AKYAZI İMAM HATİP ORTAOKULUNDAN ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM PROGRAMLARI
AKYAZI İMAM HATİP ORTAOKULUNDAN ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM PROGRAMLARI
AKYAZI İMAM HATİP ORTAOKULUNDAN ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM PROGRAMLARI

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Vatandaş Kemal 3 yıl önce2021-06-16 03:25:33

Çok yönlü dediği İngilizce ve Arapça. Yılların uzman eğitimcisi olarak büyük bir tehlike olarak görüyorum. Bunu sanırım bizim eğitimcilerimiz hazırlamadılar. Düşman aramaya gerek yok. Kültürünü ve nesilleri yok etmek demektir bu!

0
-0
Kent merkezinde dehşet: İki kişiyi silahla vurdu
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden