Akyazı'da SBS Sınavı esnasında Öğrencilere şok yaşattılar

Akyazı Paris İlköğretim Okulunda yaşanan olayda 8. sınıflar SBS sınavına giren Madanoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri Elanur Ö. , Safiye Ö, Feyzanur, C. ve H. Ebrar K. giriş görevlilerine başörtülü sınava girilip girilemeyeceğini soran öğrenciler başı kapalı giriş yapılacağını öğrenince sevinerek sınava girdiler. Sınav başladıktan yaklaşık 30 dakika sonra görevli memurların başlarına gelerek sınavı durduğu ve gözetmen eşliğinde başlarının açılmasını istediğini ileri sürdüler. Ebrar K. "Biz sınava girerken sorduk başımız kapalı girebiliyor muyuz diye? Kapalı girebilirsiniz dediler. Sınava girdik başladık Sınavın ortasında yaklaşık 3o dakika falan sonra öğretmenler yanımıza gelerek başınızı açmanız gerektiğini söylediler. Sınavın ortasında böyle bir şey yaşadığımız için şok olduk. Baya bir moralimiz bozuldu. Bazı soruları 10 kez okumama rağmen hiç bir şey anlayamadım aynı sınıfta olan Feyza arkadaşım olayın şokuyla ağlamaya başladı. Hatta sınav bitene kadar ağladı. Safiye arkadaşımızda gözetmen geldiğinde sorun çıkarırsanız kağıdını alırım demiş. Hiçbir şey demediği halde sorun çıkartırsan kağıdını alırım demiş. Sınavın ortasında böyle bir şey yaşamak bizi baya bir üzdü. Moralimizi bozdu. Sınavda daha iyi şeyler yapabilirdik ama bunu yaşadığımız için sınavımızda kötü geçti" dedi.

Elanur Ö. "Sınav öncesinde sorduk kapalı girebilirsiniz dediler. Sınavın 32.dakikasında gözetmen başımı açmamı istedi o sırada ağlamaya başladım sınav sonrasına kadar girdiğim stres yüzünden ağladım sınavdan çıktığımda da kendime gelemedim. Beni çok üzdü bu olay" diye konuştu.

Safiye Ö. ise "Sınav ortalarında gözetmen müfettişler geldiğini ve başımı açmam gerektiğini söyledi. Lavobaya gönderilerek başım açtırıldı. Sınava girdiğimde moralim acayip bozuktu diyecek başka bir şey yok" dedi.

Vatandaşlar ise olaya tepki göstererek, "Yönetmelikte varsa girişte uyarırsın olur biter sınava girdikten sonra sınav ortasında çocuğa bu yaşatılanlar son derece yanlıştır" diyerek tepki gösterdi.