Akyazı Belediyesi Spor Sanat Sosyal Kültür Bilim Şenlikleri İçin Protokol İmza Töreni Atıldı

Kenan Sofuoğlu aile parkında düzenlenen kahvaltılı toplantıda Akyazı ve Karapürçek ilçelerinde bulunan gençlerin Spor Sanat Sosyal Kültür Bilim Şenliğine dahil etmek için gerçekleştirilen projeye Akyazı kaymakamı Kamuran Mustafa Bı, Karapürçek kaymakamı Yusuf İzci, Akyazı belediye başkanı Hasan Akcan, Karapürçek belediye başkanı Orhan Yıldırım, Akyazı milli eğitim müdürü Recep Özdemir ve Karapürçek milli eğitim müdürü İsmail Hakkı Doğramacı protokol zaptına imza atarak ilk adım atıldı.

Kenan Sofuoğlu parkında gerçekleştirilen Spor Sanat Sosyal Kültür Bilim Şenliği etkinlikleri protokol imza töreninde Akyazı Belediyesi Spor Koordinatörü Sait Okur, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Sakarya Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Bülent Kasım, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan birer konuşma yaptılar.

Spor Yanında Milli ve Manevi Değerlerde Verilecek
Amacımız gençleri Spor Sanat Sosyal Kültür Bilim etkinlikler sunmak kendisinin hangi alanda yeteneği varsa o alanlara çekip faaliyetlerde bulundurarak. Milli ve manevi değerleri de verecek bir proje olduğunu belirten Akyazı Belediyesi Spor Koordinatörü Sait Okur, Belediye başkanımız Sayın Hasan Akcan la gençlikle alakalı neler yapabiliriz diye konuştuğumuzda ortaya gençlik eğitim projesi çıktı Bu projeyi hayata geçirme zamanı bugüne takdir etti Bu yıl ilkini yapacağız. Eksikliklerimiz ortaya çıkacak bunların tespitini yaparak önümüzdeki yıl hem eksiklikleri gidereceğiz hem de katılım sayısını artıracağız. Uyuşturucu kullanım yaşı ilkokul seviyesine indi. Ortada bir yangın var ve biz bu yangını hep birlikte söndürmemiz gerekiyor. Akyazı kaymakamı Sayın Kamuran Mustafa Bı’nın destekleri il spor şube müdürü Bülent Kasım ilçe spor müdürü Metin Yılmaz il birlikte bu projeyi hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız dedi.


Boş Zamanlarını Enerjilerini Sıhhatli Etkili Bir Şekilde Harcayacaklar
Toplumda zarar görmeden emanet edilen gençleri iyi bir noktaya getirecek olan projeyi önemsediklerini belirten Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Bizim toplumumuzda aile mesaisine akşam yemeği ile başlar. Sabah kahvaltısıyla çocuklarını okullara gönderir. Öğrencilerimizin okul çıkışı ile akşam yemeği arasındaki boşluk. Bu boş kaldıkları zamanlarda enerjilerini sıhhatli etkili bir şekilde harcayacaklar. Toplumda zarar görmeden bize emanet edilen gençleri iyi bir noktaya gelmiş olacaklar bu proje hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi.

Beden Eğitim Öğretmelerimiz Çalışırsa Spor Bir Yerlere Gelir
Projeye katkı olarak hem hakem olarak hem personel olarak hem de madalya ve kupa olarak belediyelerimize yük getirmedin karşılayacaklarını belirten Sakarya Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Bülent Kasım, İlçemizde spor şenlikleri adı altında yapılması düşünülen etkinliğin çok olumlu olduğunu düşünüyorum. Bu toplantıya iki ilçe kaymakamının iki belediye başkanının ve iki ilçe milli eğitim müdürünün katılması bizim il spor müdürlüğü olarak çok önemli olduğunu ifade etmek isterim. Gençlik spor il müdürlüğü olarak ilçede faaliyetlerimiz var. Bizler bu projeye katkı olarak hem hakem olarak hem personel olarak hem de madalya ve kupa olarak belediyelerimize yük getirmedin karşılayacağımızı söyleyebiliriz. Bu projede özellikle beden eğitimi öğretmeleri çok önemli burada beden eğitim öğretmelerimiz çalışırsa spor bir yerlere gelir dedi.

Yaz Kış Bu Öğrencilerimizi Denetim Altına Almamız Gerekiyor
Öğrencilerin kötü alışkanlıklara, kötü ahlaka kötü yola bulaşmaması için projeyi hayata geçirmek istediklerini belirten Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Bugün burada toplanmamızın nedeni Akyazı ve Karapürçek ilçelerindeki bulunan bütün öğrencilerin kontrol altına almak içindir. Bu öğrencilerin kötü alışkanlıklara, kötü ahlaka kötü yola bulaşmaması için, bunları hem spor hem kültürel anlamada çeşitli organizasyonlar düzenleyerek ve bunları bu organizasyonların içine katarak ilçelerimize ilimize ve ülkemize faydalı olacak şekilde yetiştirmek amacındayız. Bugün buradaki toplantıda beden eğitim öğretmelerimiz ağırlıklı. Sosyal ve kültürel alanlarda bunan matematik müzik Türkçe öğretmenlerimizle önümüzdeki günlerde bir araya geleceğiz.  Gençlerimiz kontrol altına almanın en kolay yolu spordur. Sizlerin bu konuda fedakârca çalışma yapmanız gerekiyor. Yaz kış bu öğrencilerimizi denetim altına almamız gerekiyor. Neslimize sahip çıkmamız lazım. Toplantıya katıldığınız için teşekkür ediyorum projemizin hayırlı olmasını diliyorum dedi.


Öğretmenlik Mesleği Bir Yetenek Avcılığıdır
Sizlerin özverili ve dikkatli çalışmalarınız sonucu bu ülkeye faydalı olacak nesiller ortaya çıkacaktır diyen Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Bı, Akyazı belediyesi tarafından yapılmak istenilen faaliyetler çocuklarımız için önemli faaliyetlerdir. Bu projede çok yetenekli çocuklar orta çıkacaktır. Sizlerin özverili ve dikkatli çalışmalarınız sonucu bu ülkeye faydalı olacak nesiller ortaya çıkacaktır. Öğretmenlik mesleği bir yetenek avcılığıdır dedi


Protokol imza Töreni’ne Akyazı Kaymakam’ı Kamuran Mustafa Bı, Karapürçek Kaymakam’ı Yusuf İzci, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, İl Gençlik ve Spor Şube Müdürü Bülent Kasım, Akyazı İlçe Milli eğitim Müdürü Recep Özdemir, Karapürçek milli eğitim müdürü İsmail Hakkı Doğramacı,
Akyazı İlçe Spor Müdürü Metin Yılmaz, Akyazı Belediyesi Spor koordinatörü Sait Okur ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Sezai Yolcuoğlu