Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Ellidört Park

Akyazı Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

03-03-2020 16:04:10 - AKYAZI
Akyazı Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Akyazı Belediyesinin Mart ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda 6 gündem maddesi görüşüldü.

Hardal Burger Akyazı
Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 
 
Meclis Toplantısına başlamadan önce Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan; ”Suriye İdlib’deki alçak saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Allah kahraman Mehmetçiğimizi korusun, muzaffer kılsın inşallah. Ayrıca tüm İslam âleminin ve Milletimizin, mübarek üç ayları ile geride bıraktığımız Regaip kandilini tebrik ediyorum.
 
Belediyemizin rutin işleyişi ile birlikte mahallelerimizde yol genişletme, parsel yolu açma, dere geçitleri ile alt yapı ve ıslah çalışmalarının yanında, büz döşeme, kilitli parke örme işleri yapılmış olup, yeni açılacak olan Kız öğrenci yurdumuz ve mahallelerimizde yol düzenleme- malzeme serim çalışmaları gerçekleştirildi.
Yaptığımız çalışmalar neticesinde Akyazı’ya toplamda 6 adet çöp kamyonu ile araçların yaklaşık 2 yıldan kısa zamanda kendini amorti etme imkanı sağlayarak çöp toplama işini kendi bünyemize almış hem de Akyazı’mızın kaynaklarını verimli kullanmış bulunmaktayız.
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla başta belediyemiz ve ilçemizdeki çalışan hanımefendiler nezdinde tüm hanımların ‘Dünya Kadınlar Gününü’ kutluyorum.
 
Milletvekilimiz Çiğdem Erdoğan Atabek hanımefendi ve Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç beyin öncülüğünde Tüm kadın seyircilerimiz Pazar günü oynanacak olan Sakaryaspor- Niğde Anadolu maçını ücretsiz olarak seyredeceklerdir.
 
Rabbim devletimize ve Milletimize zeval vermesin. Bizleri birli ve beraberlikten ayırmasın.” Dedi.
 
Gündem dışı konuşmalara geçmeden önce tüm şehitlerimiz için 1 dakika saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 
Meclis toplantısında gündem dışı konuşan Ak Parti Meclis Üyesi Yılmaz Taşdelen: “İçinde bulunduğumuz Mart Ayı içerisinde 12'sinde İstiklal Marşı'nın kabulünun 99. yıl dönümünü kutlayacağız.
 
İstiklal ve İstikbal mücadelemizin en çetin geçtiği dönemlerde yüreği vatan ve millet sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur.
İstiklal Marşı'mızın TBMM'de Milli Marş olarak kabul edilişinin 99. yıl dönümünü kutluyor, tüm kamraman şehitlerimize ve şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhalrı Şad olsun. allah bu aziz milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.
 
18 Mart'ta ise Çanakkal Zaferinin 105. yıl dönümünü kutlayacağız. 18 Mart Çanakkale Zaferi belki de Türk halkının yaşadığı en büyük zafer hatta destandır.
 
İşte sayısız haberlerle dolu tarihimizde bizleri gurulandıran, onurlandıran ecdadımızı rahmetle şükranla anıyor, tüm şehit ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. ruhları Şad olsun. Çanakkale Zaferi'nin 105. yılını canı gönülden kutluyorum." dedi.
 
Gündem dışı konuşan MHP Meclis Üyesi İksan Özcan; “Sözlerime başlamadan önce öncelikle vatanımızın huzuru, güvenliği ve mazlum insanları savunmak için, üstlendikleri görevde şehit olan tüm kahraman askerlerimizin ruhları şad olsun. Yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Bahar Pınarı Harekâtında ve Kapan 7 Karadağ operasyonunda Türk ordusuna başarılar dileriz.
 
Şubat ayı içerisinde yapmış olduğumuz Akbalık Ziyaretimizde, yapılmayan yağlı pehlivan güreşleri ile ilgili çok serzeniş ile karşılaştık. Hem muhtarlığın hem de mahalle halkının yapılmayan güreşlerle ilgili çok tepkileriyle karşılaştık. Mahalle halkı ve muhtarlığın yapılacak olan tüm organizasyonda üstlerine ne görev düşerse sonuna kadar yapacaklarına dair sözleri var. Sizden ricamız önümüzdeki zaman diliminde Akyazı’mızı bu tür sosyal etkinliklerden mahrum etmemeniz.
 
İkinci olarak Çatalköprü spor kulübü ikinci amatör kümede mücadele ettiklerini ve sadece alt yapılarında 80 tane sporcularının mevcut olduğunu, kullandıkları futbol sahalarında soyunma odalarının olmadığı ve bu yüzden acil olarak soyunma odası talep ettiklerini veya Belediyemiz malzeme temini yaptığı takdirde geri kalanını kendilerinin tamamlayacağını beyan ettiler. Bu konuya duyarsız kalmayacağınızı umuyoruz.” Dedi.
 
Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın cevabı ise; ” Akbalık yağlı güreşlerini tamamen kaldırmadığımızı söylemiştik. Önceden de dediğimiz gibi ilerleyen yıllarda tekrar yapılacak.
Çatalköprü spor kulübüyle geçende görüştük. İmkan buldukça yapacağız.” Dedi.
 
Gündem Maddeleri
 
1- Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 08.07.2013 tarih ve 8/241 sayılı Meclis Kararı ile onaylanan Akyazı İlçe Merkezi ile Küçücek Mahallelerini kapsayan 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve bu plana istinaden yapılan 09.03.2015 tarihinde onaylanan 1/1000 Ölçekli İmar Uygulama Planında 18. Madde Uygulama Alanı içinde kalan İlçemiz Batakköy, Karaçalılık ve İnönü Mahallelerini kapsayan alanda 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatı yapılabilmesi ile ilgili hazırlanan İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi. 
 
2- İlçemiz Yeni Mahallesinde Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 08.07.2013 tarih ve 8/241 sayılı Meclis Kararı ile onaylanan Akyazı İlçe Merkezi ile Küçücek Mahallelerini kapsayan 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve bu plana istinaden yapılan 09.03.2015 tarihinde onaylanan 1/1000 Ölçekli İmar Uygulama Planında 18. Madde Uygulama Alanı içinde kalan Yeni Mahalle 57 ada, 241-220-221 no’lu parseller üzerinde bulunan ‘İbadet Alanı’nın ‘Eğitim Tesisi Alanı’na dönüştürülmesi ile ilgili hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatı teklifi hususunda hazırlanan İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
 
3- Kuzuluk ve Altındere Mahallelerinde niteliği ve imar planındaki durumu park olan Altındere Gündoğan Mahallesi 108 ada, 1 parsel ve Kuzuluk Mahallesi 428 ada 1 nolu parsel üzerinde bulunan birer adet bölge regülatörünün, teknik alt yapı olarak mevcut planlara işlenebilmesi adına hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatı teklifinin görüşülmesi.
 
4- İlçemiz Dokurcun Çaylar Yeni Mahallesinde Dokurcun 1/1000 Ölçekli İmar Revizyon Uygulama Planında ‘Belediye Hizmet Alanı’ olarak ayrılmış olan -- pafta 112 ada 4 no’lu parselin  'Bitişik Nizam 3_Kat  Ticaret Alanı’ olarak dönüştürülmesi ile ilgili  Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 09.12.2019 tarih ve 11/580 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Tadilatına istinaden hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatı teklifinin görüşülmesi.
 
5- 14.04.2008 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli Akyazı Küçücek Sanayi imar uygulama planını Sakarya Büyükşehir belediye Meclisinin 13.01.2020 tarih ve 1/13 sayılı Meclis kararı ile onaylanan Akyazı ilçesi Küçücek Mahallesi sanayi alanına ilişkin hazırlanan akyazı ilçesi 1/5000 Ölçekli nazım imar planı değişikliğine istinaden yapılan 1/1000 Ölçekli uygulama imar plan tadilatı teklifinin görüşülmesi.
 
6- İlçemiz Kuzuluk Mahallesi’nde Kuzuluk 1/1000 Ölçekli imar revizyon uygulama planında belediye hizmet alanı olarak ayrılmış olan - - pafta 397 ada 1 ve 2 nolu parsellerin ticaret alanı ve park alanı olarak dönüştürülmesi ile ilgili Sakarya Büyükşehir belediye Meclisi’nin 11.11.2019 tarih ve 10/528 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 Ölçekli nazım imar planı tadilatına istinaden hazırlanan 1/1000 Ölçekli uygulama imar planı tadilat teklifini görüşülmesi.
Güven Yapı
Akyazı Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Akgün Restoran Çorba
Akyazı Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Akyazı Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Akyazı Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Akyazı Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Akyazı Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Akyazı Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Akyazı Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Akyazı Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Akyazı Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Akyazı Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Akyazı Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Genc 5 yıl önce2020-03-03 19:58:28

İlerleyen yıllarda sen olmayacagin için çokta dert etme guresleri

0
-0
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)