Aydın Metal
YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

AKYAZI ADLiYESi iÇiN ÖNEMLi GiRiŞiM

23-01-2020 16:02:40 - AKYAZI
AKYAZI ADLiYESi iÇiN ÖNEMLi GiRiŞiM

Akyazı Belediyesi, üçüncü bölge olan ilçe adliyesinin ikinci bölge konumuna yükselmesi için çalışma yürütüyor.

Hardal Burger Akyazı
Üçüncü bölge olan ilçe adliyesinin ikinci bölge konumuna yükselmesi için Akyazı Belediyesi, Adalet Bakanlığı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) ve Sakarya Milletvekilleri'ne yazı yazarak girişimlerde bulundu. 
 
2012 yılında iş yükü az olan Karapürçek Adliyesi kapatılıp Akyazı'ya bağlandığını belirten Akyazı Belediyesi, ancak birleştirme işleminden önce III. Bölge olan Akyazı Adliyesi'nin 2. Bölge konumuna yükselmesi yönünde bir çalışma yapılmadığını kaydetti. Nüfusu ve iş yoğunluğu yönünden Akyazı’dan çok daha küçük olan Sapanca ve Hendek İlçe Adliyeleri 2. Bölge sayıldığını anımsatan belediye yaptığı bilgilendirmede; "
 
Her iki İlçede Akyazı İlçemizden üst bölge sayılmaktadır. Dolayısıyla Akyazı Adliyesine tayinen veya naklen atama ile gelen hakim ve savcılarımız 2 yada 3 yıl görev yapmaktadırlar. İş yoğunluğu bu denli yüksek olan ve İki İlçeye birden hizmet vermeye çalışan hakim ve savcılarımız bir dosyayı sonuçlandıramadan İlçeden ayrılmak zorunda kalmaktadırlar. II. Bölge sayılması durumunda gerek süre, gerek kıdem, gerekse sayı yönünden İlçemize daha fazla hakim ve savcımızın gelmesi söz konusu olacaktır. Akyazı Adliyemizin II. Bölge Adliyesi sayılabilmesi için son derece önem veriyoruz" denildi.
 
Öte yandan komşu ilçe Hendek'in ilçede ağır ceza mahkemesi açılması için girişimlerde bulunduğu öğrenildi. Hendek'e ağır ceza mahkemesi açılması durumunda Akyazılılar, ağır ceza davaları için Hendek'e gidecek. 
Akyazı Adliyesi'nin 2. Bölge Adliyesi konumuna gelmesi durumunda ağır ceza mahkemesi Akyazı'da açılabilecek.
 
Akyazı Belediyesi, ağır ceza mahkemesini Hendek'e kaptırmamak için kulis çalışmaları da yürütüyor.
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
recep aktürk 1 yıl önce2023-05-09 14:07:09

kadife tekstil paronu hasan topbas emine beşir ve hamza beşir tarafın dan arastırılıp bulunan bilgilere gore hasan bey tarafından sakar yaya yayılıp saygı degerliligim yitirildi

0
-0
Harbi Akyazili 5 yıl önce2020-01-24 06:13:01

Genelde hendek ve AKYAZI arasinda bi durum oldugunda hendegi seciyorlar yada sectiriyorlar. Zamaninda siyasi olarak avantaji kullandilar akyaziya gore daha hizli ve mantikli buyuduler. Recep yildirimda dahil olmak uzere ve insan sonrakilerde akyaziya mantikli ve gelecege yonelik yatirim yapan olmad

2
-0
KDV düzenlemesiyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yasin Emlak