Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Akyazı 39 Dereceyi Gördü

12-09-2017 14:01:40 - AKYAZI
Akyazı 39 Dereceyi Gördü

Akyazı'da bugün termometreler 39 dereceyi gördü

Hardal Burger Akyazı
Eylül ayının ortalarına yaklaşmamıza rağmen yüksek sıcaklıklar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde mevsim normallerine dönen sıcaklıklar 2 gündür artış gösteriyor. Akyazı 39 dereceyi gördü. 
 
Bu hafta boyunca Akyazı'da sıcaklıkların 30 derecenin altına düşmeyeceği belirtildi. Yetkililer aşırı sıcaktan dolayı vatandaşların güneş ışınlarına maruz kalmamaları konusunda uyarıda bulundu. 
 
AŞIRI SICAKLARDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER
Aşırı sıcaklar çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirmektedir. Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Normalde terleme ile vücut ısısı dengede tutulmaya çalışılır. Ancak aşırı sıcaklarda sadece terleyerek vücut ısısı dengede tutulamaz. 
 
Yaşlılar, bebekler ve kronik hastalığı olanlarda terleme mekanizması ile vücut ısısının dengede tutulması her zaman mümkün olmayabilir. Yine ortamdaki nem oranı yüksekse terleme suretiyle vücut ısısı yeterli düzeyde düşmeyebilir. Ayrıca şişmanlık, herhangi bir hastalığa bağlı yüksek ateş, aşırı sıvı kaybı (dehidratasyon), kalp hastalığı, ruh ve sinir hastalığı, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı ile tedavi amaçlıbazı ilaçların (tansiyon düşürücüler, idrar söktürücüler vb.) kullanımı da sıcak havalarda terlemeyi etkileyen diğer faktörlerdendir. Bu gibi durumlarda yükselen vücut ısısı beyin ve diğer hayati organlarda hasara yol açabilir.
Akgün Restoran Çorba
Akyazı 39 Dereceyi Gördü
Güven Yapı
Akyazı 39 Dereceyi Gördü

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden