YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

Aile hekimleri kanser taramasında aktif olacak

25-01-2019 15:12:32 - AKYAZI
Aile hekimleri kanser taramasında aktif olacak

Sağlık Bakanlığı tarafından KETEM’lerle birlikte aile hekimliklerinde de başlatılan kanser taramalarının artırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor

Özgür Adımlar
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, ücretsiz kanser taramalarının erken teşhis ve tedavide hayati önem taşıdığını dile getirerek, Sağlık Bakanlığı tarafından KETEM’lerle birlikte aile hekimliklerinde de başlatılan kanser taramalarının artırılmasına yönelik çalışmalara önem verdiklerini belirtti.
 
İlçe Sağlık Müdürleri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü başkanlığında toplandı. Halk sağlığı hizmetlerinin değerlendirilmesine yönelik gerçekleştirilen toplantıda ilçelerde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu. Saha çalışmalarının da değerlendirildiği toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Sağlık Bakanlığının kanserle mücadeleye yönelik Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinde  (KETEM) başlattığı ücretsiz kanser tarama hizmetlerinin aile hekimliklerinde de halkın hizmetine sunulmasının önemli bir çalışma olduğunu hatırlattı. Öğütlü, ilçe sağlık müdürlerine sorumluluk alanlarında kanser taramalarında aile hekimlerinin daha aktif görev almaları için gerekli desteğin sağlanması talimatını verdi. 
 
GEREKSİZ ANTİBİYOTİK KULLANIMI
 
Akıllı ilaç kullanımının önemine bir kez daha dikkat çeken Öğütlü, gereksiz antibiyotik kullanımına karşı oluşturulan bilincin artırılmasına yönelik çalışmalara önem verdiklerini dile getirdi. Tütün denetimlerinin titizlikle sürdürülmesi gerektiğini belirten Öğütlü “Bu iş sadece il müdürlüğümüzün işi değil. Herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması ve bu çalışmalara katılması gerekiyor. Yasal düzenlemede belirtilen kapalı anlarda tütün kullanımı konusunda denetimler yapılırken, vatandaşlardan gelen şikayetlerde hızlı bir şekilde dikkatte alınarak gereği yapılmalı.” dedi.
 
BİLİNÇ ARTTIRILMALI
 
Halk sağlığına yönelik bilincin artırılması için ilçe müdürlüklerinin sorumluluk alanlarında projeler üretilmesi gerektiğini ifade eden Öğütlü “Bakanlığımızın başlattığı çalışmaların yaygınlaşması ve halkımız tarafından benimsenmesi için gerek üniversitemiz gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte projeler üretebiliriz. Bu konuda ilçe sağlık müdürlerimizden projeler bekliyoruz.” diye konuştu.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks