Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

Abdülmetin hoca ebediyete uğurlandı

22-06-2018 14:13:17 - AKYAZI
Abdülmetin hoca ebediyete uğurlandı

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Abdülmetin Balkanlıoğlu Fatih Camisi’nde binlerce kişinin katılımıyla kılınan namazın ardından defnedildi

Hardal Burger Akyazı

İstanbul'da hayatını kaybeden Abdülmetin Balkanlıoğlu hoca (60) binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının ardından toprağa verildi. Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun ağabeyi ve İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Abdülmetin Balkanlıoğlu hoca için dün Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Abdülmetin hocanın kardeşi Sakarya Valisi İfan Balkanlıoğlu ve diğer aile fertleri taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, çok sayıda belediye başkanı, AK Parti Sakarya Milletvekili adayı ve eski milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kur'an hocası olarak bilinen Kasımpaşalı Kemal Hut Hocaefendi, İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu ile İhsan Şenocak, Mahmut Eren ve binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze namazının kılınacağı Fatih Camisi'nin avlusu hınca hınç doldu. Kalabalık nedeniyle izdiham yaşanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kur'an hocası Kemal Hut Hocaefendi ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu kalabalığın ortasında kaldı. Cenazede baygınlık geçirenlerin olduğu görüldü. İnsanların avluya sığmaması nedeniyle sık sık uyarılar yapıldı ve bu nedenle cenaze namazı geç başladı. Abdülmetin Balkanlıoğlu'nun cenazesi ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı'nda defnedildi.

Kamera: Muhsin Sezgin

Akgün Restoran Çorba
Abdülmetin hoca ebediyete uğurlandı
Güven Yapı
Abdülmetin hoca ebediyete uğurlandı
Abdülmetin hoca ebediyete uğurlandı
Abdülmetin hoca ebediyete uğurlandı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden