ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

75 il için sarı uyarı Sakarya'da var

28-08-2020 20:47:34 - AKYAZI
75 il için sarı uyarı Sakarya'da var

Meteoroloij Genel Müdürlüğü (MGM), 75 il için sarı uyarı verdi.

Hardal Burger Akyazı
Meteoroloij Genel Müdürlüğü (MGM), 75 il için sarı uyarı verdi. Yarından itibaren Sakarya'nın da aralarında olduğu 75 il için kritik sıcaklık uyarısı yapıldı. Sakarya'da hissedilen sıcaklığın 44 dereceyi bulması bekleniyor.
 
Meteoroloij Genel Müdürlüğü (MGM), bugün için yaptığı uyarıların ardından yarın için de 75 ile sarı uyarı yayınladı. Bu illerde sıcaklıklar çöl sıcaklarıyla birlikte yükselecek.
45 gündür kayda değer yağış almayan ve son 80 yılın en kurak Ağustos ayını yaşayan Sakarya'da sıcaklıkların yarın 37 derece, pazar günü 38 derece olması bekleniyor. Hissedilen sıcaklığın 44 dereceyi bulacağı değerlendiriliyor.
 
 
MGM’nin uyarı yaptığı 75 il şu şekilde:
 
* Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce.
 
8 DERECEYE KADAR ARTACAK
 
Hafta sonu ülkemiz genelinde hava sıcaklıklarının artarak Karadeniz'e kıyı illerde mevsim normallerinin 2 ila 3 derece, diğer yerlerde 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
 
SICAK ÇARPMASI UYARISI
 
Hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca etkili olması beklenen sıcak hava dalgasından dolayı güneş ışınlarının dik geldiği 11:00 ile 16:00 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz ettiği duyuruldu.
 
SARI UYARI NEDİR?
 
Meteoroloji, sarı uyarı için yaptığı açıklamada “Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)