7 YAŞINDAKİ ZEYNEP MOTOSİKLET KULLANIYOR
5 yaşından itibaren motosiklete binen küçük Yağmur, Kenan ağabeyine meydana okuyor.
akranları bisiklete binerken 7 yaşındaki Zeynep Yağmur Azizoğlu, motosiklet kullanıyor.
Akyazı 'da Murat ve Derya Azizoğlu çiftinin ilköğretim okulu 1. sınıfa giden 7 yaşındaki kızları Zeynep Yağmur Azizoğlu, Dünya Süpersport motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu'na rakip oldu. 5 yaşından itibaren motosiklete binen küçük Yağmur, Kenan ağabeyine meydana okuyor.
Aile dostları dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu gibi motosikletçi olmak isteyen Yağmur, yaşıtları mahe arasında bisikletle dolaşırken kendisi babasının kendisine aldığı motosiklete biniyor. Başına geçirdiği kaskı ve dizlikleri ile motosikletine binen Yağmur, babasıyla birlikte tur atıyor. Usta sürücüler gibi motosiklet kullanan Yağmur'un en büyük hayali Kenan ağabeyi gibi dünya şampiyonalarında yarışmak.
Yağmur'un babası Murat Azizoğlu, ailece motosikletten hoşlandıklarını ifade ederek, "Kızım 4 yaşında motosikletin direksiyon hakimiyetini sağlamaya başladı. 5 yaşında iki zamanlı motosikleti sürdü. Kızımda motorcu ruhu sezdim. Daha sora okuma yazmayı öğrenirse ona 4 zamanlı motosiklet alacağıma söz verdim. Okuma yazmayı öğrenci 4 zamanlı motosiklet aldım. Şu anda onu kullanıyor. Yağmur bu konuda çok başarılı. Aile dostumuz Kenan Sofuoğlu'nu örnek alıyor. Kendisine büyük katkı yaptım. İşten geldim garajda çalıştık. Yarışlara götürdüm. Yağmur ne olacağını soranlara motorcu olacağını söylüyor. Moto GP'de yarışacağını söylüyor" dedi.
5 yaşından beri motosiklet kullandığını belirten Yağmur ise, en büyük hayalinin ise Kenan ağabeyi ile birlikte dünya şampiyonasında yarışmak olduğunu kaydetti. Kendisine motosiklet kullanmasını babasının öğrettiğini söyleyen Yağmur, motosiklet kullanmayı çok sevdiğini ifade etti. Yağmur ayrıca, motosiklet kullananları da mutlaka kask takmaları konusunda uyardı.
ALİ Y.



