Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Ellidört Park

2017 Yılında Yapılacak Tarımsal Destekler Belirlendi

22-08-2017 11:33:02 - AKYAZI
2017 Yılında Yapılacak Tarımsal Destekler Belirlendi

Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada 2017 yılında yapılacak tarımsal desteklerin belirlendiğini duyurdu

Özgür Adımlar
Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada 2017 yılında çiftçilere yapılacak tarımsal desteklere ilişkin Bakanlar Kurulu kararının resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.
 
Bu karara göre 2017 yılında Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında İlçemizde ÇKS kayıtlarını yaptırmış çiftçilere destek verilecek  ürünler olan Buğdaya 13 TL mazot desteği 4 TL gübre testeği olmak üzere dekar başına toplam 17 TL, Dane mısıra 17 TL mazot 4 TL gübre desteği olmak üzere dekar başına toplam 21 TL, Fındık ve Yem bitkilerinde 8 TL mazot 4 TL gübre desteği olmak üzere dekar başına toplam 12 TL destek verilecektir.
 
Yine fark ödemeleri kapsamında ÇKS kayıtlarını yaptırmış mısır üreticilerine Ton başına 30 TL, alanbazlı fındık desteği kapsamında ÇKS kayıtlarını yaptırmış fındık üreticilerine dekar başına 170 TL destek verilecektir.
 
Yine kuru alanda yetiştirilen yoncaya yıllık dekar başına 40 TL, sulu alanda yetiştirilen yoncaya yıllık dekar başına 60 TL, Kuru alanda yetiştirilen silajlık mısıra dekar başına 40 TL, sulu alanda yetiştirilen silajlık mısıra dekar başına 90 TL olarak destek verilecektir.
 
Hayvancılık alanında da programlı aşılarını tamamlamak kaydıyla 4 ay ve üzeri buzağı için 350 TL, malak için 150 TL, soy kütüğüne kayıtlı buzağı için 500 TL, malak için 400 TL, yurt içinde üretilen ve döl kontrolü kapsamında testlerini tamamlamış boğaların buzağıları ile Bakanlıktan izinli olarak üretilen embriyolardan doğan buzağılar için ilave 50 TL, anaç mandalara 250 TL, soy kütüğüne kayıtlı anaç mandalara 400 TL, Bakanlıkça yetiştirici bölgesi olarak belirlenen İllerde buzağı ve malaklara ilave 200 TL destek verilecektir.
 
Çiğ süt desteklemelerinede devam edilecek, ürettiği çiğ sütü kayıtlı çiğ süt işletme tesislerine satan ve bir hayvancılık örgütüne üye olan yetiştiricilere, manda, koyun ve keçi sütü ile inek sütü, soğutulmuş inek sütü ve üretici örgütleri kanalı ile pazarlanan soğutulmuş inek sütüne farklı olmak üzere, Bakanlığın belirleyeceği dönemler ve birim fiyatlar üzerinden destekleme ödemesi yapılacaktır. Ayrıca ürettiği çiğ sütü üretici örgütleri aracılığı ile süt tozu olarak Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne (ESK) satan üreticileride çiğ süt desteklemesi yapılacaktır.
 
Konu ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyen üreticilerimizin Akyazı Ziraat Odası Başkanlığına ve Akyazı İlçe Tarım Müdürlüğüne müracaat etmeleri tüm çiftçilerimize duyurulur.
 
Akyazı Ziraat Odası Başkanı
Ali Şener Bayraktar
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup