Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

VEKİLLE NE KONUŞTUM

2014-10-17 00:00:00
2720 OKUNMA

Levent SERDAR

Geç saatte olsa görüşeceğimizi söyledi. Ak parti İstanbul milletvekili Osman Boyraz koordinatör vekil sıfatı ile ilçemizde bir takım görüşmelerde bulundu. Şahsıma da teveccüh gösterip zaman ayırdı. Çarşamba gecesi saat 24:00 sularında Kuzuluk'ta bir araya geldik.

Sayın vekil genç olmasının avantajıyla yorucu bir günün sonunda da olsa oldukça dinç gözüküyordu. Akyazı Ak Parti belediye meclis üyesi sayın Alim Gül ve yine Ak Parti belediye meclis üyesi Kuzuluk eski belediye başkanı Sayın Bilal Soykan,  milletvekilimize eşlik ediyordu. Sayın belediye Başkanı'mız Hasan Akcan mekândan yeni ayrılmıştı. Vekilimizin çok değerli danışmanı, Gökhan beyde oradaydı. Müsadelerini isteyip milletvekilimizle bir masaya geçtik. 

İlçe teşkilatında değişiklik olacağı hepimizin malumu. Konuşmanın alt başlıklarından biri bu oldu. Oysa ben,  ana başlığı olacağını sanmıştım. Fakat asıl konuşulanların yanın da bu konu, başlangıçta ki önemini gözüm de  yitirmişti.

Ama kamuoyunu ilgilendiren konuşmanın bu kısmı hakkında dürüst ve açık bir şekilde bilgi vereceğim. Ben hayatım boyu ikili oynamayı sevmedim. Doğru bildiğimi söylemekten de çekinmedim. İnsanların yüzlerine gülüp arkalarından iş çevirenlerden olmaktan Allah'a sığınırım.

Hiç bir şekilde isim vermedim. Sizin desteklediğiniz bir isim var mı sorusuna; Hayır diye cevap verdim.
Gerçekten de öyle! Kimse alınmasın mevcut adaylar ve aday olacağını söyleyenler de şahsım adına söylüyorum; Artılarıyla eksileriyle birbirlerinden farklı görmüyorum.

Problem varsa eğer, size göre nedir? Sorusuna da cevaben
Mevcut ilçe Teşkilatı içinde sevdiğim, değer verdiğim dostlarım, abilerim, kardeşlerim olmasına rağmen hizip yapısından bahsettim. İlçe teşkilatında soyadlarını inceleyin çoğu ya akraba ya hısım yada dünür hep bir bağlantı var. Bu da ister istemez 90 bin nüfuslu bir ilçede her kesimi temsil edebilecek çoğulculuk sağlanmasına engel oluyor. Teşkilata karşı  ciddi bir ön yargı oluşmasının sebebide bu diye düşünüyorum.
 
Atamalarda iş bulmalar da liyakattan önce akrabalık ilişkilerine bakılıyor.
Teşkilat halka ve partiye hizmetten çok bir sonraki siyasi mertebe için basamak olarak kullanılıyor. Hizmet üretme yeri olması gereken bu teşkilat, şahısların hizmetine tahsis edilmiş gibi bir görüntü veriyor. Diye cevaplandırdım.

Koordinatör vekilimiz sayın Osman Boyraz'ın bu konular hakkında ki görüşünü kendi bilgisi dışında benim açıklamam etik bir davranış olmayacağından dolayı bunları paylaşmayacağım.

Ak Parti'nin , Akyazı'daki ileri gelenlerine acizane bir tavsiyem var. Gerçekten derdiniz Ak Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye sevdası ülküsüne bağlılıksa. Belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinde bize yaşattığınız gibi ilçe başkanlığı adayının belirlenmesinde de parçalanmış,  güvensiz bir görüntü vermeyin, artık. Bir araya gelin, ortak akılda buluşun, uzlaşın bir ve beraber olduğunuzu gösterin.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran