10 K Grup
Ellidört Park

31 MART YEREL SEÇİMLERİ VE PİYASALARA DAİR

2019-01-24 11:28:07
1908 OKUNMA

Halil AKAN

Yine bir seçim kapımıza dayandı.Bilmem ki bu yapılan seçimlerin kazananı kimdir kaybedeni kim.
 
Medeniyeti, insanca yaşamayı, ecdadımdan öğrenen batı toplumlarında belediyecilik sıradan bir kamu görevinden farksızdır. Çünkü o bölgede yıllar sonrası düşünülerek, yerleşmesi planlanan nüfus dikkate alınıp, bir daha ihtiyaç duyulmayacak şekilde alt yapı hizmetleri, sosyal alanlar, oto park alanları yıllar yıllar önce inşaa edilmiştir. Yapacak bu tarzda işler kalmadığı için sadece resmi evrak işleri yapan bir belediyecilik söz konusudur.
 
Bizde ise, belediye başkan adaylarının projeleri arasında hala sosyal alan ve kaldırımlar yer almaktadır. Bizde imara açılmış yerlere, yerleşim başlamadan önce asla ve asla alt yapı hizmetleri götürülmez. Alt yapısı yapılanlar da bir futbol topunun içerisinden geçmekte zorlanacağı büyüklükte olduğundan,sağnak bir yağmurda her yersular altında kalmaktadır.
 
Kimse kusura bakmasın belki biraz ağır olacak fakatCumhuriyetin ilanından bugüne kadar görev yapmış belediye başkanlarının birkaçı istisna, görev yaptığı sürede bölgenin her hangi bir sorununu kalıcı olarak çözdüğüne, ana hedefinin halka hizmet olduğuna inanamıyorum. Öyle olsaydı bugün örnek gösterebilecek bir şehrimiz olurdu. Altyapısı ile sosyal alanları ile oto parkları ile sorunsuz, modern bir şehrimiz olduğunu bileniniz var mı?İstanbul , Ankara , İzmir hangisi?
 
Gayesi halka hizmet olanın gece ve gündüz kavramı olmaz. Öyle bir belediye düşün ki, alt yapısı en ufak bir yağmurda sel olmayacak kadar sağlam, musluklarından akan suyu güvenle içebilecek kadar temiz, çocukları ile stres atabilecekleri bir sosyal alanları olan bir şehirinşaa edilmiş olsun.
 
Bu seçimlerde seçilecek belediye başkanlarını zor bir süreç bekliyor olacak. Şöyle ki; döviz kurlarının artışı ile hizmet maliyetleri artacağından hizmetler aksayacak,bundan önceki yönetimlerin devrettiği ağır borç yükü ve olması gerekenden fazla personelle hizmet vermek gibi sorunlar da yeni başkanları bekliyor olacak. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, halkını dinleyen, kendisini odasına kapatmamış, herkese eşit başkanprofili, her şeyi değiştirmeye yetecektir. Son olarak yeni seçilecek başkanımıza birkaç önerim olacak;
 
Düzenli aralıklarla muhtarlar toplantısı yaparak, nerde ne sorun var birinci elden tespit edin,
 
Çalışanların verimliliğini artırmak için gerekirse danışmanlık hizmeti alın,
 
Esnafla kopuk olan diyaloğu ziyaretlerle yeniden kurun, gerekirse görüş ve önerilerini, şikâyetlerini dinlemek için ara ara toplantılar yapın,
 
Öncelik sırasına göre ilçenizin sorunlarını tespit edip, bölgenizdeki tüm mühendis, doktor, esnaftan muhakkak görüş ve tavsiyelerini isteyin. Niyeti halis olanın yardımcısı Allah cc. dür.
 
Kısaca piyasalara değinip yazımızı sonlandıralım; bizler doları 7.20 lerde görüp paniklediğimizde, bunu yapanlar sonrasını da biliyorlardı. Belki size biraz hayal gelecek ancak, Trump açıklamayı yapmadan önce finans sektörünün kumarbazları bu açıklamadan muhakkak haberdardır. Onlar 7-8 lerden satıp yüksek faize yatırırken, piyasaya doların 8-10 tl ye çıkacağı algısını yaydılar. Herkes dolar aldı ve 1$=8tl olacak diye bekliyorlar.İlk gole hazırlıksız yakalanan hazine bakanlığı şok dalgasına karşı tedbirini almış durumda. Dolarda oluşacak anlık sert sıçramalar kalıcı olmayacaktır diye düşünüyorum.
 
Bundan sonrası için ne yapmak lazım. Bir süredir 5.20-5.45 aralığında git gel yapan doların artık bu bandın dışına çıkması gerekir. Herkes doların yeniden yükselişini beklediği için yükseliştense düşüş daha olası duruyor. Şu seviyeleri takip ederek kurun nereye gideceği konusunda fikir sahibi olabiliriz. 5.26 aşağı kırılırsa, 5.20 ve 5.07 kırılırsa düşüş kesinleşir diyebiliriz ve bir sonraki hedef  4.86 olur. Çıkış da ise; 5.45 geçilirse 5.65-5.76-5.85-5.94-6.20-6.40 hedef olur. 6.00 ve üzeri olağan dışı bir gelişmeyle ancak görülebilir, aksi halde şimdilik zor görünüyor. Demem odur ki bu güne kadar 5.76 ları geçemeyen dolar aşağı gelebilir. Tedbirli olmakta fayda var.
 
Bir sonraki yazımızda buluşmak dileği ile sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Tanker kaza yaptı, evler tahliye edildi
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)