Aydın Metal
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

VALİ, BÜYÜKŞEHİR VE ERZURUMUN KURTULUŞ GECESİ

2011-03-31 00:00:00
3170 OKUNMA

Mehmet TAŞTAN

VALİ, BÜYÜKŞEHİR VE
ERZURUMUN KURTULUŞ GECESİ

Sakarya Erzurumlular Derneği geçtiğimiz Cumartesi gecesi Kapalı Spor Salonunda Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yılında kurtuluş gecesi düzenledi.
Gece düzenlenmeden önce programımıza davet için Valimizi ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı gecemize davet etmek için Başkan Mükerrem Koç ve yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte ziyaret ettik.
Valimiz Mustafa Büyük’ün soyadı gibi ilimize ‘’büyük’’ faydalar sağlayacağına inanıyorum. Bilgi birikimi, tecrübesi, hizmet aşkı, heyecanı ve gözlerinde parıldayan ışığı görünce bizlerede düşen bu birikimden nasıl istifade edeceğimizdir?
Valimizin Beyefendi kişiliği, mütevazılıği olaylara bakış açısı ve değerlendirmeleri, kısa olan ziyaretimizde bile beni çok etkiledi.
Sayın Valimiz; ilimizde bulunan kültürel anlamda hizmet veren, dernek yapılanmalarına soğuk olmadığını, herkesin örf ve adetlerini yaşama, yaşatma hakkı olduğunu bu gibi yapılanmaların da kanunlar çerçevesinde faydalı olduğunu belirtti.
Düzenlediğimiz geceye katılarak bizleri de onurlandıran valimize buradan ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
Yönetim kurulu olarak Sakarya Büyük Şehir Belediye Başkanımızı da ziyaret ettik. Büyük Şehir Belediye Başkanımızda düzenlediğimiz etkinliklerde bugüne kadar desteklerini bizden hiç esirgemedi. Her zaman dernek olarak yapmış olduğumuz kültürel faaliyetlerde yanımızda yer aldı. Gecemizin ertesi gününde de kayınpederini kaybetti. Belki de kayınpederi çok rahatsızdı ama başkanımız bizi gecemizde yalnız bırakmamıştı. Başkanımızın acısı bizimde acımız oldu. Bizler de cenazesine iştirak ederek başkanımızın üzüntüsünü paylaşmak istedik. Kendisine buradan başsağlığı dilerken bizlere yapmış olduğu katkılardan dolayı da teşekkür etmek istiyorum.
Bizi gecelerimizde yalnız bırakmayan bir isimde Sakarya Milletvekilimiz Recep Yıldırım. Her zaman olduğu gibi bu yıl da kendine has üslubu ile yaptığı konuşma ile salona ayrı bir renk kattı. Recep Yıldırım’ın Erzurumluların yanında her zaman farklı bir yeri var.
Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz kurtuluş gecemizde coşkulu bir kalabalık ve muhteşem bir program vardı. Protokol misafirlerimiz ‘’Türkü Şiir Türkiye’’ adlı bölümünü başından sonuna kadar takip ettiler. Bu tür organizasyonlarda protokol de ufak tefek de olsa sıkıntılar mutlaka yaşanıyor. Bazen sizin elinizde olmadan sıkıntı olabiliyor. Bizde böyle ufak bir sıkıntı yaşamış olduk. M.H. P’li misafirlerimiz ufak bir tepki verdiler ama yaşanan istem dışı bir hadiseydi. Kendilerinden özür dilerken, aramızda oldukları içinde onlara da ayrıca teşekkür ediyorum.
Bir teşekkürde bizi yıllardan beri yalnız bırakmayan salonumuzu her zaman doldurarak bizi onurlandıran Sakarya’da yaşayan değerli hemşerilerime ve Sakaryalılara…

Bir kurtuluş gecemizi de tamamlamış olduk bundan sonra ya nasip diyelim…


Haftaya görüşmek üzere…

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks