Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

TEŞEKKÜRLER

2014-07-16 00:00:00
1973 OKUNMA

Levent SERDAR

Bir şeyin yokluğuyla kıymeti daha iyi anlaşılır. Ve yine her şey zıttıyla değer kazanır. Kötülük olmasaydı, iyiliğin ne olduğu nasıl bilinirdi. Yada çirkin olmasaydı, güzelliği nasıl fark edecektik. Cennetin bile kıymeti aslında cehennemin dehşetinde saklıdır. O yüzden cennetlikler cehenemi, cehenemliklerde cenneti göreceklerdir. Işık! Karanlığın tutsaklığın da... Gündüz! Gecenin gizlediklerin de... Sağlık! Hastalığın acısın da... Gençlik! Yaşlılığın bizden aldıkların da... Yaşam! Ölümün çaresizliğin de gerçek anlamını bulur.

Ezelden muhalif  olan zihniyet mensupları, dinlemeyi de okumayıda sevmezler. O yüzden "anlamaya çalışmak" gibi bir dertle dertlenmezler. Onlar, zıtlıklarıyla sizi anlamladıracak olanlardır.

Hz. İbrahim; Belki de şu büyük put yapmıştır. Bir sorun, hem baltada onun yanında duruyor, deyince. Orada olanlar; Nasıl cevap versin, saçmalama diye Hz. İbrahim'e çıkışmıştı.

O da kafirlere; Bakın! İlah diye taptığınız,  hayatınızın merkezine aldığınız, çiçek, yiyecek koyarak önünde saygı durduğunuz bu putun, acziyetinin sizde farkındasınız. Bu nasıl bir çelişki diye söylemişti.

Kafir gurubu bir an için peygambere hak vermiş. Ama sonra zıtlıkları depreşerek;  Biz de onun taş olduğunu biliyoruz,  asıl taptığımız; O taş değil, onun temsil ettiği düşünce ve onun ruhu diyerek, yine sapkınlıklarında ısrar etmişlerdi.

 İşte bunun gibi kalıplaşmış, katılaşmış bir düşünce yapısına sahip olanları,  ikna etmekte o denli imkansızdır.

Hep bahaneleri hep delilsiz, mesnetsiz sözleri vardır. Ak derseniz, zaten kara demeye hazırdırlar. Fikirleriniz, kendilerinin savundukları ilkelere galip gelse de bu sefer  kişiliğinizi küçük düşürmeye çalışırlar. Sen önce kendine bak derler. Mahçup olursanız,  haklı olan tezinizinde anlamının kalmayacağını sanırlar. Ya da partizanlıkla suçlarlar veyahut yalakalığı kime yapıyorsun,  aferin almaya mı çalışıyorsun,  ne menfaatin var gibi söylemlerle karşınıza çıkarlar. Her seferinde değişik şekiller de zıtlıklarını ortaya koyarlar.

Her iktidarın muhalefete, her görüşün karşı fikre,  her yazarın da muhalif yorumculara ihtiyacı vardır. Bu yazıyla şahsıma ve yazılarıma yönelik eleştirisel yaklaşımlarda bulunan;

Zaten okunmuyorsun derken bile okuduğu aşikar olan, paradokslar yaşayanlara,

 Tarafsız ol! yazar tarafsız olur diye taraflı yorum yazan,  düştüğü çelişkinin içinde bocalayanlara,

Kibirlenerek! Aşağılamanın ve kibrin  yanlışlığına vurgu yapan, ilkesel bunalım geçirenlere,

Yazıyı kaldır! Bir siyasi yazar olarak; Siyasetçiye siyaset yapamazsın diyen, akıl fukaralarına,

Bu ne şimdi, yazarmı oldun, başın göğemi erdi, bir simit bir çay eşliğinde bir kalem bir kağıtla herkes yazabilir. Herkes işini yapsın diyerek, küçük düşürmeye çalışan. Ama yinede okumaya devam eden gazeteci abilerime,

Zıtlıklarından dolayı teşekkür etmek istedim.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran