Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

TEŞEKKÜRLER AZERBAYCAN, SEYİDOV VE PAŞAYEVA

2018-01-28 14:08:07
2086 OKUNMA

Mehmet TAŞTAN

TEŞEKKÜRLER AZERBAYCAN, SEYİDOV VE PAŞAYEVA

Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı’ operasyonu kahraman ordumuza milletimizin duası ile hız kesmeden devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sivil halkın zarar görmemesi için verdiği gayret ile mücadelede yüzlerce teröristi etkisiz hale getirdi.

Tüm oluşturulmak istenen olumsuz algılara rağmen, ordumuzun kahramanlıkları dilden dile dolaşır oldu.

Afrin Operasyonu başladığında devletimize ilk destek veren ülke ise kardeş AZERBAYCAN’dı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev,’’Azerbaycan, Türkiye'nin terör tehdidine karşı güvenlik endişelerini anlıyor. Kardeş Türkiye ve Türk halkının bir daha hiçbir zaman terör saldırılarına maruz kalmamalarını arzu ediyoruz. “açıklamasını yaptı.

Sadece bu açıklama ile yeterli kalınmadı.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde (AKPM) Azerbaycan Heyeti Başkanı Samed Seyidov ve Milletvekili Ganire Paşayeva yaptıkları konuşmalar ile ülkemizin yaptığı haklı operasyonu sonuna kadar desteklediler.

AKPM'nin raporunda bazı meclis üyelerinin harekâtı "istila" şeklinde tanımlanması üzerine söz alan Seyidov konuşmasında; "Burada bazen çok tuhaf yaklaşımlar görüyorum. Hepimiz bugün terörden çektiğimizi biliyoruz. Sadece Türkiye değil, Hollanda, Belçika, İngiltere, Fransa, Azerbaycan… Terör, Avrupa sınırında bir kanserdir. Ve bir ülke, bu hastalığı engellemek için elinden geleni yapıyorsa, biz bu ülkenin müdahalesine raporumuzda 'istila' veya 'müdahale' diyemeyiz.

Türkiye'nin yaptığı, iki terör örgütü olan DAEŞ ve PKK ile mücadeledir. Bunlar insanlık için büyük tehditlerdir. Türkiye de bu tehdidi bertaraf etmek için harekete geçmiştir. Hayır bayanlar baylar, bu harekâta istila denemez. Türkiye'nin bugün desteğimize ihtiyacı var. Terörle baş etmenin tek yolu budur ve Türkiye'nin bunu başaracağını umuyorum. “dedi.

Cumhurbaşkanımız bu konuşmasından dolayı  "… gidin önce istilanın örneklerini geçmişte Libya'da arayın, Ruanda'da, Mali'de arayın. Hangi istila hareketini kimler nasıl yapmış, oralarda arayın. Hiçbir zaman Türk milleti, Türk ordusu müstevli olarak hareket etmemiştir. Buradan da Azeri milletvekili Seyidov kardeşime özellikle teşekkür ediyorum. Oradaki dik duruşundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum." İfadeleri ile Ak Partinin Genişletilmiş il Başkanları Toplantısı'nda Seyidov’a teşekkür etti.

Sadece Seyidov mu?

Bir Türkiye aşığı olan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’da gittiği her yerde ülkemizin haklarını da savunmadan geri durmuyor.

Paşeyava’yı iki ülkenin milletvekili olarak görsek yeridir.

Paşayeva’da Strasburg’da AKPM Genel Kurulunda Zeytin Dalı operasyonu ile ilgili tartışmalarda Avrupa Hür Demokratlar Grubu adına yaptığı konuşmasında;

‘’Bölgesel ve uluslararası barışın ve güven ortamının korunması için terörizm tehlikesinin ortadan kaldırılması çok önemlidir. Ben defalarca Türkiye’yi ziyaret ettim. Türkiye’nin Suriye sınırındaki şehirlerinde bulundum. Savaş nedeniyle Suriye’den kaçıp Türkiye’ye sığınan göçmenlerin yaşadığı kamplarda; terörist saldırılara uğramış̧ insanlarla görüştüm. Bu insanların Avrupa Konseyinden yardım beklediklerini biliyorum. Avrupa’da insan halklarının koruyucusu olan AKPA bu insanlık faciasını gözardı etmemelidir.

Değerli milletvekilleri Türkiye Avrupa Konseyinin kurucu üyesi olarak kendi vatandaşlarının emniyetini ve güvenini sağlamak terörizmden zarar görmüş̧ sivil vatandaşlarının temel hak ve hukuklarını korumak için adımlar atmıştır. Türkiye Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği Zeytin Dalı operasyonu Türkiye’nin sınır güvenliğini temin etmek bölgedeki terör tehlikesini ortadan kaldırmak ve böylece bölgede yaşayan sivil insanların terör tehdidinden ve terör saldırılarından koruma amacı taşımaktadır.

Öte yandan Zeytin Dalı operasyonu Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru haklarına ve uluslararası hukuka uygun olarak başlatılmıştır. Bu bakımdan BM sözleşmesinin devletlerin kendini koruma hakkını düzenleyen 51. maddesi Türkiye'nin Afrin'e müdahalesini meşru kılmaktadır.

Suriye’de PYD ve YPG'nin asıl amacı DEAŞ'a karşı mücadele etmek değil toprakları işgal etmek ve demografik yapıyı kendi lehine değiştirerek fiili durum gerçekleştirmek idi. Böylece PYD / YPG nüfuz alanını genişletmek ve uluslararası toplum nezdinde kendini haklı göstermek istiyordu.

Türkiye YPG ve DEAS tarafından düzenlenen terör saldırılarından dolayı çok sayıda masum sivil vatandaşını kaybetti.

Türkiye'nin başlattığı Zeytin Dalı operasyonunun Suriye’nin kuzeyine barış̧ ve istikrar getireceğini ve bölgede yaşayanların Türkiye’nin himayesinde yeni terör saldırılarına maruz kalmayacağını ümit ediyorum ’dedi

Seyidov gibi Paşayeva’da teşekkürü hak edenlerden…

Azerbaycan son dönemlerde ülkemizin attığı her adımda desteğini ülke ve millet olarak esirgemedi ve devletimizin yanında oldu…

2,5 yıl bulunduğum Azerbaycan’da kardeşlerimizin devletimize olan muhabbetini biliyorum…

Cumhurbaşkanımızın teşekkürünü kendisi için bir onur kabul eden Seyidov’u görünce, içimizde ki Türk Milletvekili sıfatını almış hainlere inat, dışarıdan verilen bu destekler haklı mücadelemizde gücümüze güç katıyor…

Sosyal medyada paylaşılan Türk, Azerbaycan ve Türkmen bayrakları altında askerlerimizin bir yanda bozkurt, bir yanda Rabia işaretli fotoğrafı da görünce…

AZERBAYCAN’a yürekten bir teşekkür etmek istedim bu hafta…

Teşekkürler AZERBAYCAN…

 

KISSADAN HİSSE

Bir hükümdar maiyetiyle birlikte gezintiye çıkmıştı. Yolu üzerindeki bir köyde çok yaşlı bir adamın tarlasına fidan dikmekle meşgul olduğunu gördü, gayreti hoşuna gitti, yanına gelip latife yapmak istedi:

- Baba, sen ne diye fidan dikmeye uğraşıyorsun? Maşallah yaşını yaşamışsın, bu diktiğin fidanların meyvesinden belki de yiyemezsin.

İhtiyar cevap verdi:

- Bu diktiğim fidanların meyvesini bizim yememiz şart değil evlat. Biz nasıl bizden öncekilerin diktiği fidanların meyvesinden yiyorsak, bizim diktiğimiz fidanların meyvesini de bizden sonrakiler yer.

Bu cevap hükümdarın hoşuna gitti ve mükâfat olarak ihtiyara bir kese altın verilmesini emretti.

İhtiyar bu ihsanı tebessümle karşıladı:

- Gördün mü evlat, bizim diktiğimiz fidanlar şimdiden meyve verdi.

Bu cevap da hükümdarın hoşuna gitti, bir kese daha altın verilmesini emretti.

Yaşlı köylü güldü:

- Evlat herkesin diktiği fidan yılda bir defa meyve verir, bizim diktiğimiz fidan yılda iki defa meyve verdi.

Bu cevap da hükümdarın hoşuna gitti ve bir kese daha altın verilmesini emretti. Ama bu defa vezir araya girdi ve hükümdarı uyardı:

- Aman sultanım bir an önce buradan uzaklaşalım. Bu ihtiyar bu gidişle hazineye de darı ektirecek.

PAZAR TEBESSÜMÜ

Savaşın en kızgın anıydı. Cephede bombalar patlıyor, mermiler vızır vızır uçuyordu.

Bu arada bir askeri hıçkırık tuttu.

Yanındaki askere döndü hıçkırık tutan:

-Heey, beni korkutsana biraz!... Korkut da hıçkırığım geçsin...

ÖZLÜ SÖZ

İnsanların birbirlerine düşmanlık etmeleri, hased etmeleri, kibirlenmeleri ve zulüm yapmaları hep dünyayı sevmekle meydana gelir.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

UB Group