İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

TEKNOLOJİ VE İNSANLIK...

2021-02-03 12:34:06
1768 OKUNMA

Halil AKAN

Hayatın vazgeçilmezi haline gelen teknoloji, bazı kolaylıklar sağlaması yanında farkında olmadığımız bir çok zararı da beraberinde getirmektedir. Bugün sizlerle bu konu hakkındaki görüşlerimi paylaşmak istiyorum.
 
Şahsi olarak, her teknolojik icadın sırf insanlara kolaylık sağlamak maksadıyla yoğun uğraşlar sonucu elde edildiğini düşünmüyorum. Herşeye iyimser gözle bakarken, artık her bir tekonolojik yeniliğe, "acaba bu insanlığın hizmetine sunulan icadın arkasındaki asıl hedef nedir" diye düşünmeden edemiyorum. Bir grup insanın, elinde bulundurduğu maddi gücükullanarak dünyanın geri kalan kısmını kendi hedefleri doğrultusunda kullanmak istediğini düşünüyorum. mesela sosyal medya. ilk baktığınızda masum bir haberleşme, paylaşım platformu gibi görünse de acaba asıl hedef bu mu? Yoksa asıl amaç, kitleleri istedikleri gibi, istedikleri yerve zamanda, istedikleri şekilde yönlendirmek ve hedeflerine ulaşmak mı? (avrupada sarı yelek, bizde gezi olaylarını düşünün)
 
Bir başka örnek internet. Her buluş önce özendirilir, iyi yanları lanse edilir hayatın, vaz geçilmezi halini alınca işte o noktadan sonra asıl amaçlanılana hizmet etmesi için kullanılır. öyle bir hal aldı ki neredeyse internetsiz hiçbirşey yapılamaz oldu. Peki ya bu internet kısıtlanır veya kullanımı bir takım şartlarla verilmeye başlanırsa ne olur diye hiçdüşündünüz mü? mesela istemediğiniz halde sanal para kullanmayan para transferi yapamayacak, ödeme yapamayacak denirse? işte bu yüzden diyorum ki, batıdaki her teknolojik icadı olduğu gibi ülkene taşımak yerine, özel bir kurum oluşturacaksın, bu icadın artsını eksisini enine boyuna tartışıp, kendi örf, adet, din ve kültürüne uyarlanmışını üretip, halkın hizmetine sunarak bu tür risklerden kurtulacaksın.
 
Gizli ve kirli eller, çok para kazanmak uğruna çok sayıda insan hayatının son bulması, onlar için asla bir sorun teşkil etmemiş ve etmeyecektir. Müslüman akıllı olmalı, müslüman derken üzülerek belirtmek isterim ki artık bu ülkede müslüman ve müslümanlık en zor kabul gören kesim ve terim. Dün bir programda sözüm ona aydın kesimden olduğunu söyleyen bir zat neslimizin "Asımın nesli gibi dindar bir nesil" olmasından çok büyük endişe duyduğunu söyledi. Ey büyük Allah'ım ne hallere geldik. Nedir bu insanların müslümanlardan alıp veremediği. Ne güzel bir söz değil mi "Benim müslümanlığımı eleştirebilirsiniz amma dinimi=İslam'ı asla eleştiremezsiniz". o zavalıya şunu demeyi çok isterdim; "islam dan önce insanlık ve islamdan sonra insanlık" bir oku bakalım hangisi çağdaşlık.
 
Neyse bu nu ayrı bir yazı da detaylıca ele alırız. Siz siz olun her yeniliği insanlık için sunulmuş bir nimet olarak  masum görmeyin.
 
Birkaçcümlede piyasalarda olup bitenlere değinip bitirelim. 6,86 lardan hızla 8,60 lara yükselen doların hareketi aynı teknolojik icatlarda yapılanlar gibiydi. asıl amaçkazançelde etmek ama bunu yaparken gizli yapmak, kendilerinin sebep olduğunun bilinmemesi gerekirdi. bunun için önceden bir sanal bahane üretirler. kurları yukarı zorlayarak istedikleri faizi aldılar. şimdi kuru aşağı çekip terkar alıp yükseltecek ve çifte kazançelde etmiş olacaklar ve ekonomiye de darbe vurmuş olacaklar. bu kısır döngüyıllardır devam edip duruyor. döviz düştüdiye sevinemiyorum çünkü, bu seviyelerde kalacağına pek ihtimal vermiyorum. keşke daha da aşığlara düşse ve keşke TL daha değerli olsa.
 
 Hep söylüyorum dövizi bir yatırım aracı olarak gördüğümüz müddetçe ABD ve batının ekonomik sopasını yemeye devam ederiz. Altındaki düşüş için bir önceki yazımda dikat edilmesi gerektiğini belirtmişim. üst üste bir türlüyukarı gidemeyen altının sert bir şekilde geri çekilme ihtimalinden bahsetmiştim. nitekim öyle oldu. senaryoyu yazanlar giriş-gelişme-sonuçşeklide yazdıkları senaryoyu izliyor. Gram altın Tl olarak 386 lardan aşağı inmez diye düşünüyorum. şuan ki hedeflerinin altına yatırım yapanları bezdirip ellerindeki ve banka hesaplarındaki altınları zararına bozdurup çıkmalarını sağlamak. Sabırı olmak gerektiğine inanıyorum. hükümetin açıklayacağı teşvik paketinin içeriğine göre döviz bir miktar daha gerileyebilir ancak ülkenin iyiye gitmemesini isteyen curuh rahat durmayacak gibi. yeni bir gezi olayları organize ediliyor gibi bu da dövizi yine yukarı itebilir. Allah cc fırsat vermesin.
 
Son olarak: döviz çok aşağılarda kalıcı olmaz dikkatli olmak lazım, dövizle borçlanmamak lazım. Kredi çekip borçlanmamaya özen göstermek lazım. vatanımıza sahip çıkmamız lazım. içerde huzursuzluk çıkartmak isteyenlere birlikte karşı çıkmazsak sınır komşularımızın durumuna düşeriz ve bize kimse sahip çıkmaz bunuda aklımızdan çıkartmamamız gerektiğini düşünüyorum.
 
Bu tür halkı huzursuzluğa sürükleyecek olaylara destek olanları, teşvik edenleri, halkı içkargaşaya çekmek isteyenleri, milletin huzurunu bozmak için devlete başkaldıran ve ekranlarda hayasızca hakaret ve tehditler savuranları, kutsallarımıza dil uzatanları alemlerin sahibi olan Allah cc'üne havale ediyorum. kalın sağlıcakla.
 
"Femen ya'mel miskale zerretin hayran yerah, vemen ya'mel miskale zerretin şerran yerah (Kim zerre miktarı hayır işlerse onun karşılıgını, kimde zerre miktarı kötülük işlerse onun karşılıgını görür) (ZİLZÂL 7,8)"

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Avukata saldıran sanıklara 10 yıl ceza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)