Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

TEHLİKELİ DÖNEMEÇTEN GEÇİYORUZ!!!

2010-05-29 00:00:00
2573 OKUNMA

Halil AKAN

Evet, bugüne kadar yükselişleri satış olarak değerlendirmenin en doğru tercih olacağını söylüyordum. Bu kez sizlere kulislerde konuşulan ve okuma, duyma imkânınız olmayan ileri düzey yorumcuların görüşlerini, konuşulanları sizlere aktarmaya çalışacak ve sonunda kendi kişisel görüşümü sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Neden konuşulanları aktaracağım? Her söylenti bir gerçek üzerine yapılır. Önce ortaya bir söylenti atılır ve er ya da geç o söylenti gerçekleşir. Piyasalarda para kazanmak ya da para kaybetmemek için sabırlı ve ekonomik açıdan güçlü olmak lazımdır.

Peki, piyasalarda neler konuşuluyor. En çok altın üzerine, özellikle de anormal yükseliş olacağı yönünde. Neden olarak ta biten ABD ve bitemeye ve parçalanmaya yüz tutmuş AB ekonomisi gösterilebilir. Allah c.c yüce kuranda faizi yasaklamadı mı? İşte faizin hazin sonu. Bunu hayatımızda çarpıcı örneklerle çoğaltabiliriz.  

Biz gelelim asıl konuya. Dövizde kısmen de olsa bir yükseliş oluyor bunu haziran ayının 15’ine kadar olası muhtemel bir gelişme olarak yazılarımızda değinmiştim. Parite de Ab ekonomisinin berbat olduğunu batan bankalar takip edecek ve euro değer kaybetmeye devam edecek ama sonra yeniden yukarı çıkacaktır. Parite de konuşulan 1 euro = 1.1 dolar olmaz mı olur ama ben yine de euro nun kaybettiği değeri geri alacağına inanıyorum. Kurlarda euro dan sa dolar artacak gibi duruyor. Yükselişlerde dolar satalım. Euro satalım mı diye çok soru alıyorum özelliklede yurt dışındaki vatandaşlarımızdan, ben bu kurlarda satmayı değil de biraz daha beklemenin daha doğru tercih olacağını düşünüyorum. Panik kaybettirir, acele etmeyelim kurlar sert düşüş öncesi artacaktır. Artacaktır çünkü önümüzdeki günlerde siyasi bir takım sıkıntılar oluşabilir.( bu sıkıntı oy kazanmak amacıyla çıkartılacak bir sıkıntı olacağından etkisi fazla sürmez)

 

Peki ne yapmak lazım. Ben döviz için aynı şeyi tekrarlıyorum, yükselişleri satış olarak değerlendirin. Bakın 1.58-1.59 dan satanlar karda. Risk miktarınızı siz belirleyin ister az karla hemen yerine koyun ister daha fazla bekleyin. Euro satmayın illa döviz alacaksanız bu euro olsun. Herkes trenden inerken siz yeni binenlerden olmayın. Altına gelince Amerikalılar, Avrupalılar düşünsün ben dolarda anormal ve kalıcı bir çıkış beklemediğim için altın dolara bağlı tl değeri artsa da kalıcı olmaz 61 000 tl ve üzeri satım için oldukça uygun seviyeler. Parası dolar ve euro olanlar düşünsün, onların paraları altın karşısında hızla değer kaybediyor.

 Uzun bir aradan sonra www.akankuyumcu.com yayında.

U Y A R I                  

  BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG`

CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran