Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

TECRÜBE=SAKARYASPOR

2016-09-09 09:50:20
2336 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Öncelikle yeni sezonun Türk Futboluna hayırlı olmasını dilerim. Geçen yıllarda olduğu gibi bu sezon da Sakaryaspor´u  analiz edip, görüş ve önerilerimle sizlerle birlikte olacağım. Gelecek hep yeni başlangıçlara gebedir, Sakaryaspor da yepyeni bir başlangıç yaparak lige merhaba dedi.

 

İlk olarak Mayıs ayında yapılan kongre ile başkanlığa gelen İsmail Gürses bu sezon için çok iyi bir transfer harekatı yürüterek yeni bir takım kurdu ve yitirilmiş özgüveni geri kazandı. Sakaryaspor değerlerine yakışan yönetim modeli sergileyen Gürses Dükkan54, Durak54 gibi projeleri de hayata geçirerek taraftarın gönlünü kazandı. Oyuncular ile taraftarı buluşturan imza günleri başlatması bile belki de Yeşil-Siyahlı taraftarların unuttuğu ve arzu ettiği bir adımdı. Sosyal medyayı çok iyi kullanmaya başlayan Sakaryaspor yönetimi takımla ilgili geçmişten geleceğe, anı anına her bilgiyi paylaşmayı ilke edinen bir üslup belirledi. Özelikle “sakaryaspor.com.tr” deki içeriği görünce çok duygulandım. Mutlaka incelemenizi, bütün başlıklara göz gezdirmenizi temenni ederim.

 

Diriliş 501 parolası ile yola çıkan yönetim,  502, 503, 504, kısacası 54. yılda özlenen ligde olmayı, tüm şehirle bütünleşerek Türkiye Süper Lig’ine çıkmaya hak kazanmış bir takım olarak bu gururu tüm Sakaryalılara yaşatmak istiyor.

 

Sakaryasporlular olarak 2 yıldır yaşadığımız hayal kırıklıklarının ardından bu denli güzel bir değişime yönetim modeline bile önyargılı bakıyoruz. 2 yıldır şampiyonluğa oynayan bir takım vaadiyle bizi kandıran Selahattin Aydın bu yıl gerçekten yok. O yüzden bu yıl daha şanslıyız. Benim inancımı destekleyen en büyük unsurlardan biri de İsmail Gürses’in fikirlere açık olması. Listesini hazırlarken bile birçok insanla istişare yaparak bu göreve soyundu. Zeki Toçoğlu’nun desteğini alan Şansal Büyüka’nın fikirlerine değer veren Gürses bu yönetim modelini uygun buldu. Kulübe değer katacak yeni projeleri hayata geçirirken bir yandan da gelecek yılları düşünerek altyapıya önem veren bir yönetim modeli ile karşımıza çıkıyor. Pazarlama ve sosyal medya alanında profesyonelleşen ekip, çoğu kulübü imrendirecek rol model sergiliyor. Tabi ki bunlar birden olmuyor. Her şey tecrübeye dayalı ilerliyor. Zeki Toçoğlu 2 yıldır hayal kırıklıkları ile iyi bir tecrübe kazandı. Artık daha sağlam adımlar atıyor. İsmail Gürses’in 2. başkanlığı olduğu için daha önceki edindiği tecrübe ona daha farklı öngörüler sunuyor. Yönetimindeki Halit Evin, Sportif Direktör Özcan Kızıltan hatta futbolcu Murat Hacıoğlu gibi isimler tam bir tecrübe abidesi.

 

Yönetimi bu kadar överken “hiç mi hataları yok?” dediğinizi duyar gibiyim. Hata demeyelim de bence bazı konularda yanlış kararları var. Her sene kadro planlamasında istediği sonucu bir türlü yakalayamayan yönetim bu yıl daha iyi tercihlerde bulunsa da ben dokunun tutmayacağından ilk maça kadar tedirgindim. Sakaryaspor’un genlerinden mi geliyor bilmiyorum biz çok iyi futbolcu alıp elimizdekileri küstürmeyi, çarçur etmeyi çok seviyoruz. Bu konuda da epey tecrübelendik. Mesela geçen yılki takımdan 5-6 futbolcu şu anki kadroda mevcut durumda. 20 kadar yeni transfer yapıldı. Geçen yılki futbolcuların bir kısmı ile sözleşmeler fesih edildi. Başka takımlara kiralık ya da bonservisi ile verdiğimiz bir oyuncu yok. En çok anlamadığım konu kadroda Hüseyin Bilge ve Burak Hacıeyüpoğlu gibi sözleşmeli kalecimiz varken 3 tane yeni kaleci transferi yapma gereği nereden doğdu? Hüseyin ile 5 yıllık sözleşme yapmışsın Burak ile 4 yıl var, Yavuz’un yerine tecrübeli bir kaleci almayı gayet doğal karşılarım fakat 3 tane yeni kaleci transferine anlam vermek mümkün değil.

 

Bu konu haricinde oluşturulan kadro bize gelecek için umut verdi. Ankara Adliye maçındaki oyun taraftarı da çok memnun etti. Maç 3-0 bitti ama daha farklı bir sonuç da çıkabilirdi. Pozisyon zenginliğimiz çoktu. Türkiye Kupası’nda Derincespor’u uzatmalarda Abdulkadir Akyıldız’ın gölüyle eleyerek yıllar sonra bir üst tura çıkmamıza taraftar oldukça şaşırdı. Artık ne kadar hasret kaldıysak böyle başarılara şaşırıyoruz. Asıl sevinci 2. Tur'da Kocaeli Birlikspor'u eleyince yaşayacağız sanırım.

 

Taraftar da özlemiş böyle güzel bir takımı, hafta sonu Maraton’da oturacak yer yoktu mesela. Bu kadar tecrübeden bahsetmişken, Türkiye’nin en tecrübeli taraftar gruplarından biridir “Tatangalar”  Her şartta her durumda Yeşil-Siyahlı armanın uğruna her zaman Sakaryaspor’un arkasındadır Tatanga.

 

Saygılarımla

Tacettin Furuncuoğlu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran