Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

SURİYELİ DAYLANLAR

2014-07-14 00:00:00
1750 OKUNMA

Levent SERDAR

Bu yazıyı  yayınlamayı sonraya bırakacaktım. Ama haberleri açıp Kahramanmaraş'taki olayları görünce kararım değişti. Yetkililer mazlum edebiyatını bırakıp gerçeklerle yüzleşsin. Bu sorun ciddi manada gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Çocuklarıma söz verdim. Oruç tututular ve denize gitmeyi hak ettiler. Çınarcık'ta babamlarla birlikte iftar yaparız düşüncesiyle yola çıktım. Tabii sahile getirdim. Bu ödülü sabırları ve küçüklüklerine rağmen oruç tutmuş olmalarına borçluydular.

Sahilde manzara içler acısıydı. Gençliğin durumu dünyaya dalmışlıkları çok üzücüydü.  Ramazandan bi haber bir yığın insan yanında Suriye'lileri de görünce öfkem büyüdü. Hepsinin maşahı var. Erkekleri daylan gibi onlara söylediklerimi bir anlasalar. Beni ezip geçerler. Katil Esed'in boyunduruğundan kurtulmuş ama azgınlaşmışlar. Çabuk unutmuşlar. Yada Esed taraftarları. bilerek böyle davranıyorlar.

Eğer bunlara yardım böyleyse benim şehit kanıyla yoğrulmuş bu topraklarda; Günlerini gün ederek umursamazlıklarını sürdüreceklerse! Komşuları, akrabaları Suriye'de Filistin'de katledilirken bunlar keyif yapacaksa! Ramazan demeden; Karılı-kızlı, erkekli-kadınlı şımarakcaksa! Buna göz yumulamaz.

Kesinlikle sınırlandırma getirilmeli. Sık sık denetlenmeli asla müsamahalı davranılmamalı.  Bu hoyratlığa müsade edilmemeli. Kapkaç, dilencilik, hırsızlık, kavgalarla anılmaya başladılar, bile. Derhal suça bulaşmış olanlar bir daha geri dönmeksizin sınır dışı edilmeli.

Madem sıkıntıları var. Madem bize ihtiyaçları var. Kesinlikle dolaşım kısıtlaması getirilmeli. Neyin bedelini ödediler. Yada neyin vergisini, askerlik mi yaptılar?  Şehit yada gazilerimizin yakınlarımı. Yoksa bize yanlış mı tanıtıldılar? Mazlum oldukları söyleniyor. Hiç te öyle gözükmüyor. Savaşacak durumda hepsi de fıçı gibi. Ya sapla saman birbirinden ayrılmalı yada hepsi bir arada uygun kamplarda gözetim altında tutulmalı.

 Kendilerinden rahatsız olanlar gün geçtikçe artmakta bunu kabullenmeyecek ve sabır sınırları zorlanacak olan milletimizin öfkesine maruz kalıp daha üzücü sonuçlar, ortaya çıkabilir. Bunun vebalini kimse yüklenemez.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran