10 K Grup
Toprak Turizm

SİYASET TERZİLERİNİN HAZİN SONU

2016-07-04 17:23:49
1725 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

                                                                                                                                                                Özellikle 1923-1950 yılları arasında “tek tabanca” olduğu dönemlerde; din düşmanlığı,idamlar,kan,gözyaşı ve bunlara bağlı olarak zuhur eden çilenin adıdır CHP.

Bu zulümlerin ayrıntılarına girmeyeceğim.Bunları aşağı yukarı bilmeyen yoktur.Daha sonra dünya konjonktürü gereği ,zorunlu olarak seçime gidildi ve 1950’de Demokrat Parti tek başına “hükumet” oldu.Dikkat ediniz,”İktidar” oldu demiyorum.Halk bir nebze nefes aldı.18 yıl Türkçe okunan ezan, aslına döndürüldü.

 

10 yıl sonra,yani 27 Mayıs 1960’ta askeri cunta, bu hükumeti alaşağı etti ve ihtilali gerçekleştirdi.Ondan sonra öyle bir yapı kurdular ki,seçimleri her defasında kaybetseler bile,bu ülke onlardan sorulmaya devam edecekti.Bu yapıya güvenen İsmet İnönü,”Halk sizin olsun,Devlet bize yeter” diyerek ,halkı hiçe sayarak kendi faşizan zihniyetlerini ne kadar garantiye aldıklarını izaha çalışıyordu ve öyle de oldu.

 

Nasıl mi? Anayasa Mahkemesi,Sayıştay,Danıştay,Yargıtay,Cumhuriyet Senatosu(Arpalık) ve daha bir çok vesayetçi yapı ve baskı kurumları ile Demokrasi ve halkın iradesi ipotek altına alındı.500 milletvekili bir karar alsa bile,7-8 kişi bu kararı bozuyordu.Bu garabet(senato hariç)halen devam ediyor.Muhalefetin "Kan" tehdidi ile savunduğu bu rezalete, “Vesayetçi Parlamenter Sistemi”denir.

 

İşte Başkanlık Sistemine neden karşı çıktıklarını daha iyi anlamamız gerekiyor.Bu sistemle ”Kural ve Teamül Vesayeti” tasfiye edilecek.Cumhurbaşkanını halkın seçmesi ile,siyasetin merkezi bizzat yine halkın seçtiği Cumhurbaşkanlığına kaydı.Bu bir demokratik kazanımdır.Bu kazanımı hiçbir siyasi irade bu saatten sonra geri alamaz.Fiilen Başkanlık sistemi mecrasına girdik.Sadece hukuki yönü kaldı.O da en kısa zamanda yeni bir anayasa ile beraber olacak İnşallah.

 

Kılıçdaroğlu’nun “Kan,hakaret ve küfür”siyaseti,halkın söz sahibi olmasından duyduğu rahatsızlığın şizofrenik tezahürüdür.Beleşten,yandan kaynaklarla ve politik oyunların ahlaksız şantajları ile iktidar olma devri kapanmıştır.Bundan böyle, tek güç ve muktedir olan, Allah'ın izni ve keremi ile, bu aziz ve necip Türk Milleti olacaktır.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
8 yıl önce2016-07-05 12:30:42

Herkesin bayramını tebrik eder;ülkemiz,milletimiz ve tüm islam alemi için hayırlara vesile olmasını Allah Teala\'dan niyaz ediyorum.

0
-0

Diğer Yazıları

Sokak köpeği altın ve paraların olduğu çantayı böyle götürdü
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks