Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

SINIR ÖTESİ OPERASON VE PİYSALARA OLASI ETKİLERİ

2019-10-09 08:54:01
2116 OKUNMA

Halil AKAN

Güç adaletin elinde ise dünyada huzur, zalimin elinde olursa kan ve gözyaşına dönüşür. Aynen geçmiş te ve günümüzde olduğu gibi, mesela ABD’nin başkanı Trump, elinde bulundurduğu ekonomik ve silah gücü ile tehditkâr bir üslup kullanarak dünyaya kan ve gözyaşı yaymaktadır. 45 yıllık ömrü hayatımda Trump denen adam gibi başka bir dünya liderini daha önce hiç görmedim. Ülkesi için çalışmak yerine çocuk gibi her önüne geleni elindeki güçle cezalar kestiği yetmediği gibi tehditler
 
Bu adam bana firavun ve Hz. Musa a.s zamanını hatırlatıyor. Firavun aynı Trump’ın bugün yaptığı gibi haşa ben Allah’ım dedi. Önüne gelene akıl almaz cezalar verdi. Allah c.c sayısız musibetler yağdırdı belki ders alır pişman olurlar diye ama nafile. O günde güç kâfirlerin elindeydi, zulme maruz kalanlar ise,  Allah ve resulüne iman eden bir avuç Müslümandı. O günün bugünden tek farkı; Allah ve resulüne gerçekten iman eden Hz. Musa ve ona inanların gerçek iman sahibi olmaları idi. Cennet karşılığında Allah c.c’üne canlarını ve mallarını satmışlardı ve Allah’ın yardımı onlara gecikmeden gelmişti. Ya şimdi…
 
Eğer Suriye, Irak, Mısır gibi olmak istemiyorsak sınırımızda olup bitenlere sessiz kalmamalıyız. Bir olma zamanı, bugün ne kadar fikirlerimiz ayrışsa da söz konusu vatansa gerisi teferruattır deyip ABD ye gereken cevabı vermeliyiz. Dolar nereye çıkarsa çıksın, ne gibi ambargo uygularsa uygulasınlar bize diz çöktüremeyeceklerini onlara göstermeliyiz. Mazlum Kerkük Türkmenlerine silah yardımı yapıyoruz diye içimizdeki hainlerinde çığırtkanlığı ile bizi dünyaya madara etmeye çalışanlar, ABD’nin tırlar dolusu silahı sınırımıza yığmasına neden sessiz kaldınız? Tüm dünya ülkelerinin huzurunda utanmadan, korkmadan, kahpece yaptığı bu işten dolayı hiç kimse sesini çıkartamazken, sınır güvenliğinden başka bir gayesi olmayan bir operasyona kalkan ülkeme kimse karışamaz. Sınır güvenliğimiz için kimseden izin almamız da gerekmiyor.
 
Başaramayacaklar, yeter ki biz bir olalım. Domates, patates fiyatlarındaki artışa bakarak yanlış işlere karışmayalım. Gezi olaylarında kim kazandı kim kaybetti hatırlayalım. Eğer tek yumruk olmayı başarabilirsek, açlığı fakirliği göze alıp zalimin karşısında dimdik durabilirsek, zafer bizim olacaktır. Bu zaliminde sonu atalarının sonu gibi olacaktır. Siz bakmayın ABD’nin filmlerdeki güç gösterilerine, orada hayat tükenmiş durumda. İçindeki zayıflığı gizlemek için sağa sola saldıran bir Amerika var. Unutmasınlar ki, Ebrehe, firavun ve Karun’un sonu nasıl bittiyse Trump ve benzerlerinin sonu da aynı olacaktır. Cehennem lüzumsuz yaratılmamıştır. Asıl mesele Müslümanların ne yapacağıdır.
 
Gelelim bu son gelişmenin piyasalarımız üzerindeki yapacağı etkiye. Son Merkez bankası faiz kararı öncesi yazdığım yazımda belirttiğimden farklı bir durum olmadı. Faizde indirim kararı bekliyorum ve bu karar açıklandıktan sonra kurları önce düşürürler sonra yükseltirler demiştim ve aynen oldu. Şimdi bir tarafta hükümet diğer tarafta dolarcıların olduğu bir savaş var. Bu savaş bir yıla aşkındır sürüyor. Onlara kalsa çoktan dolar bu aylarda 7-8 tl yılsonu ise 10-12 tl olmalıydı. Ama olmadı işte. Hala sosyal medyada youtobe üzerinden sürekli dolar fırlayacak dolar alın diye artarda video yayınlıyorlar. Doların 5.65 hatta 5.45 altına inmesi çok zor. Bunu daha öncede yazmıştım. (bu noktada şuna değinmeden geçemeyeceğim, ekonomi kurmaylarının ve hükümetin bir kulağı sondaj çalışmalarından gelecek müjdeli haberlerde ama o haberi de almamamız için ne gerekirse yapacaklar. Çünkü bir olumlu haber dolar diye bir şey bırakmaz piyasada)
 
Şimdiki hareketin ilk durağı 5.87 burası geçilirse 5.95-6.12-6.26-6.40 lara kadar yükseliş devam edebilir. 5.87 geçilemez ise, 5.76’ya ger çekilir, burasıda kırılırsa 5.67 lere geriler. Bu seviyeleri takip ederek doların ne yönde hareket edebileceğine dair bir fikir sahibi olabilirisiniz. 5.87 seviyesini dikkatli takip etmenizi tavsiye ediyorum çünkü bu seviyeyi yukarı kırarsa yön yukarı aşağı kırarsa yön aşağı olacaktır. Dolar öyle ya da böyle yükselecek ancak ben bir Müslüman Türk evladı olarak işi gereği dolar alma zorunda olanlar hariç vatanını seven dolar almasın derim.
 
Euro/dolar paritesinin 0.80 lere ineceği söylense de ben 1.025 leri izliyor olacağım, burası kırılırsa ancak 0.90 lara inanırım aksi halde ani bir dönüş yapabilir parite Euro lehinde. Altına gelince; illa bir şeye yatırım yapmak istiyorsanız bu altından başkası olmasın derim. Elinde döviz olanlar yükseklerden döviz’i Tl ye çevirip uygun değerlerden gayrimenkul alabilir. ( daire, işyeri veya arsa). Ons ’un yorulduğunu düşünüyorum. 1546 geçilirse 1566 o da geçilirse 1620-1680-1720 dolarlara gidebilir ancak biraz zor bir olasılık gibi duruyor, eğer 1490 aşağı kırılır ve birkaç gün bu seviye altında kalırsa önce 1470-1445 lere geriler. Buralarda da tutunamaz ve 1435 ler aşağı kırılırsa 1403-1380-1340-1325-1280-1240’lı seviyelere sert bir şekilde gerileyebilir. Peki, madem ons düşecek neden altın alınır diyorsunuz diyenler olabilir, çünkü ons düşecek olsa da doların yükselme ihtimalinden dolayı gram altın tl bazında pek fazla düşmeyecektir de ondan.
 
Burada yer alan görüşler kendi şahsi görüşlerim olup bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. Yazılar haftalık oluyor olaylar hızlı gelişiyor @halilakan instagram hesabımdan takip edebilirsiniz. Son olarak Rabbim ordumuza, devletimize, milletimize bir zeval vermesin. Yapacağı bu sınır ötesi operasyonda muzafferiyetler ihsan etsin. Zalimlerin kurdukları tuzakları kendi başlarına makûs eylesin. Amin.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran