Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

Sermaye Taraftar

2015-01-31 00:00:00
3117 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

5 Sakaryaspor taraftarına daha soruşturma başlatılmış. 11’de önceden vardı. Totalde 16 taraftar eder. Kişi başı 100 bin TL para cezası alınsa, eder mi 1.600 bin TL! 3-4 transfer ücreti buradan karşılanır herhalde.

Şimdi de yeni turnikelerde devreye girmiş. Önümüzdeki iç saha maçında birkaç kişi kaçak girmeye çalışsa, onlar da kamera ile kayda alınır, onlara da bir ceza-i yaptırım. Madem stadyumda bu kadar kamera var, tribünler 90 dakika kayıt altında, ağzından tek küfür çıkana soruşturma yapılıyor, Sakaryaspor’un maçları neden naklen yayınlanmıyor?

Sanki burada bir çelişki var. Hani benim bildiğim, kulüp naklen yayından bir gelir elde eder, onu destekleyen taraftarından değil. Bir de taraftar hiç mi kızmayacak, bağırmayacak. Hakeme ıslık bile çalınmasın o halde. 3. Ligde bir takımın 20 bin taraftarı stada gelecek, mum gibi maçı seyredecek. Yok ya…

Tabi ki küfrü savunmuyorum.  Ama nedense bu yapılanlar biraz saçma geliyor bana. Süper Lig’de ne tezahüratlar duydum, ne protestolara şahit oldum, ne maçlara gittim. Taraftar sahaya girdi, maç bile iptal oldu. Bu kadar taraftara yüklenilmedi. Sırt çevrilmedi. Taraftardan kulüp elbette bir gelir elde edecek. Takımın gelişmesi, büyümesi için. Ama böyle taraftara ceza kesmeye çalışarak değil. Atkını, bereni, formanı satarak.  Gerçi nasıl satacağız ki? Formamız bile Adapazarı’nda bir mağaza haricinde başka hiçbir yerde satılmıyor. Ne de internetten temini mümkün.  Öyle SMS kampanyasıyla, 5 lira katkı ile olacak şey de değil.

Taraftara bir şey sunmalıyız. Dergi olur, kitap olur, imzalı forma olur.  “İnsan ya çalışır ekmeğini kazanır, ya parasını verir ekmeğini alır.” İnsan tüketmediği hiçbir şey için bedel ödemez…

Rakip Maraş
Spor Toto 3.Lig 3.Grup’da mücadele eden Sakaryaspor, 19. hafta karşılaşması için Kahramanmaraş BBSK deplasmanına çıkacak. 01.02.2015 Pazar günü 13.30’da başlayacak karşılaşmayı Samsun bölgesinden İlkay Aydın yönetecek. Yardımcılıklarını ise Ahmet Çiftçi ve Tuğrul Akkoyun yapacak. Maçın dördüncü hakemi de Erdem Mertoğlu. 

31 puanla 2. Sırada bulunan Kahramanmaraş BBSK, 34 puanlı Sakaryaspor’dan,  liderliği devralmanın hesaplarını yaparken, Yeşil-Siyahlılar da en yakın takipçisi ile aradaki puan farkını açmayı planlıyor. Sakaryaspor’da cezalı oyuncu bulunmazken, Abdulkadir Akyıldız, Levent Demiray, Burak Göksel ve Mert Sarı sarı kart sınırında bulunan oyuncular.

Öte yandan devre arasında Sakaryaspor’dan Kahramanmaraş BBSK ya transfer olan Sedat Cengiz, görev verilmesi halinde ilk kez Sakaryaspor’a karşı forma giyecek.

Tacettin Furuncuoğlu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran