Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

SEÇİM SONRASI PİYASALAR…

2015-11-02 00:00:00
2374 OKUNMA

Halil AKAN

Öncelikle seçim sonuçlarının ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam coğrafyasına hayırlı olmasını dileyerek başlamak istiyorum. Artık büyük kaos kalktı, büyük projelerin önünde engel kalmadı. Hükümete düşen ciddi ve bir daha gereksinim duyulmayacak anayasa yapmak. Sahtekârlıkla geçinen, sahte gıda vb işlemlerle insan hayatı ile oynayanların cesaret edemeyeceği vatandaşın güvenle yaşayabileceği bir ülke olmalıyız.
 
19-08-2015 tarihli yazım aşağıda. Sabrı olana tavsiyelerde bulunmuştuk. Yükselişlerin olabileceğini amma sabredip seçim sonunu beklersek kazançlı çıkacağımızı yanılmadık yanıltmadık çok şükür. Sonraki yazılarımı da okuyabilirsiniz. Bir daha hatırlamak için aşağıda ekledim.
Seçim sonrası tek başına hükümetin çıkmaması, siyasileri kaprisleri sonucu hükümet kurulamaması halkın durumunu düşünmeyen siyasilerin basiretsiz tutumu vatandaşı ekonomik açıdan perişan etmiştir. Peki, bundan sonra ne olur. Burada yer alacak görüşler yatırım tavsiyesi değil sadece kişisel görüşlerimdir.
Seçim tarihi belirlenene kadar bu türbülans devam eder eskiden başbakan çıkıp A-B planlarımız var merkez bankası gerekeni yapmazsa biz diğer alternatif planlarımızı devreye sokarız diyordu kurlar düşüyordu. Şimdi o tarz açıklamayı yapacak siyasi de yok. Sözün özü, seçim tarihi belirlenirse kurlar ciddi düşer buna birde seçim sonucu tek parti iktidarı ile sonuçlanırsa bu çıkış kadar geri dönüş kaçınılmaz olacaktır. Yani dolar 2,900-3000 aralığını görebilir, euro ise, 3200-3300 aralığına ulaşabilir. Altının ons’u düşük o da FED’in faiz kararını bekliyor FED her zaman olduğu gibi net bir açıklama yapmayacak faizi de artırmayacak buda ons da ciddi artışa neden olabilir bu dediklerim olura altının tl değeri 106-108,00 aralığını görebilir. Ama sonrasında da altında da düşüş olacaktır.
Sabrı ve kenarda yakın tarihte ödemesi olmayanlar işlem yapıp satıp bekleyebilirseler kazançlı olacaklardır diye düşünüyorum. Nitekim bunu müşterilerimiz bilir bundan kısa zaman önce bize fikrimizi soranlara döviz alımını önerdik hepsi de karda. Şimdilik piyasalara dair beklentilerimiz bunlar herkese bol kazançlı güler dilerken en yakın zamanda seçimlerin yapılmasını ve biran önce siyasi belirsizliğin kalkmasını bir daha bu milletin koalisyon hükümetleri ile yönetilemeye mecbur kalmamasını cenabı haktan niyaz ederim. Rabbim ölen şehitlerimize rahmeti ile muamele eylesin kalan yakınlarına da sabırlar ihsan eylesin onları şehit eden ve onlara yardım edenleri de kahhar sıfatıyla kahrı perişan eylesin
Peki ya şimdi, dolar 2,65 lere euro 2,87 lere gelirse şaşmam bunu daha öncede belirtmiştim altın içinde 94-96 ları bekliyordum. Bakıp görelim.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Benzin ve motorine zam geliyor
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran