Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

SEÇİM BİTTİ KALDI FED FAİZ KARARI…

2015-11-10 00:00:00
1981 OKUNMA

Halil AKAN

Piyasaları yakından ilgilendiren en önemli gündem maddelerinden biri neticelendi ve piyasa sonuca tepkisini verdi şimdi kaldı FED yani Amerika merkez bankasının faiz kararı. Bu yazımda sizlerle olası faiz kararının iki olasılığın etkilerini paylaşırken son kısmında da kendi görüşümü paylaşmaya çalışacağım. Daha yazımın başlarında şunu belirtmek isterim ki burada yazdıklarım bir yatırım tavsiyesi değil kişisel görüşlerimdir. Sizlere işlemlerinizde yardımcı fikir olması düşüncesi ile bilgi ve tecrübelerimizi aktarmaya çalışmaktayım.

FED ya faizleri bu yıl çıkmadan artıracak ki, piyasaların beklediği bu. Ya da önümüzdeki yıla erteleyecek biz şimdi iki olasılığında etkileri ne olur onu açıklamaya çalışalım. Eğer fed faizleri artırırsa ( piyasa açısından oran önemli ama asıl önemli olan artırması ve devamının gelip gelmeyeceği artırdı mı ilk etkisi sert olur.) fed faiz artırırsa ne olur: dolar tl kuru muhtemelen yeniden 3,00-3,080 aralığına hamle yapabilir. Altının osn fiyatı düşer. Euro/dolar paritesi düşer. Euro / dolar paritesi 1,05 hatta beklide 1’in de altına inebilir ons da önce 1050 ve 1000 ve hatta oda 1000$’ın altına inebilir.

Peki ya artırmaz ise, ötelerse ne olur: ons yeniden yükselişe geçer euro/usd paritesi artar yeninde 1,12 lerin üzerine atar, dolar tl kuru erken den 2,75 lere gerileyebilir. Bu iki olasılık ve piyasada yapabileceği etkiler. Gelelim kendi şahsi fikrimize, öncelikle sıklıkla belirttiğim şu seviyeleri bir kenara not edelim bu seviyeler yönü kestirme noktasında bizim için oldukça önemli. Ons da 1072-1050$ aşağı kırılmadıkça ons düşüyor diyemeyiz yükseliş ihtimal hala yüksek kalır. Euro/usd için 1,072-1,052 ve hatta 1,049 bu seviyeler aşağı kırılmadı mı ilk hedef 1,12 olur.

Piyasa bu faiz artışını satın aldı, sanki ilk olasılığın gerçekleşme ihtimali daha yüksek gibi ama kendi hislerim derki bu kez de piyasayı terse düşürecekler ve kaleler yıkılmadan yukarı zıplayacak. Euro usd paritesi ile ons ne kadar da birebir bakar mısınız birine bakarak diğerini tahmin edebilirsiniz. Aynı yönde hareket etmekteler. Ben euro usd paritesi 1,070 leri aşağı kırmasın ons da 1072 leri aşağı kırmasın düşüş film bir sonraki bahara kalır ABD hiçbir şeyi nihayete erdirmek istemez. Umut satar umut satın alır. Algı üzerine ekonomiyi yönlendirir. Faiz artırırsa bu beklenti biter ABD gündemden kalkar bunu istemezler oysa bir abd faiz artırsa ne olur artırmasa ne olur. Ben öyle yâda böyle birkaç aylık zaman diliminde siyasi bir karışıklık çıkarmazlarsa ( şuan tek çareleri o kaldı Sayın Abdullah gül üzerinden AKP yi bölmek ekonomiyi iflasa sürüklemek doları 4-5000 lere çıkarmak istiyorlar her yolu deniyorlar ama tutmuyor. Hainlerin bir planı varsa âlemlerin sahibinin de bir planı var elbet rabbim fırsat vermesin. Her kim bu ülke ve İslam alemi için hainlik düşünüyorsa.) dolar 3000  bulur bulmaz bilemem ama 2,750 leri, euro da euro/dolar paritesi çok önemli ama ilk etapta 3,060 ve sonrasında 2,900-2800 aralığına inebilir ons 1140-1150$ tl bazında 94-96 aralığını bekliyorum bunlar benim orta vadeli beklentilerim. Olur kimse diyemez kendi hislerim beklentilerim diyebiliriz.

Soru görüş ve önerilerinizi mail adresim aracılığı ile iletirseniz bildiğimiz dâhilin de olan her şeyi paylaşabiliriz. Bu arada yazıyı kısıtlı zamanda yazdığım için kelime imla hatalarım olabilir kusura bakmayın.

akan_751@hotmail.com

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Kent merkezinde dehşet: İki kişiyi silahla vurdu
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden