Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Şampiyonluk Meşalesi Samsunda Yakıldı

2019-05-15 23:21:16
3064 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Play-off olduğunda zevkli bir final izlemek isteyen herkes mutlaka Samsunspor ve Sakaryaspor'u isterdi. Hem taraftarı hem de köklü kulüp olmaları bu iki şehir takımını öne çıkarıyordu. Sezon başından beri şampiyonluk mücadelesi veren bu iki güzide kulüp Play-Off çeyrek finalinde eşleşerek erken bir final yaptı. Turu geçende tabiki Sakaryaspor oldu.
 
İki mücadeleyi ayrı ayrı değerlendirecek olursak futbol ve atmosfer olarak önemli farklar vardı. Sakarya Atatürk Stadı'ndaki ilk maçta özellikle taraftarın yoğun ilgisi takıma çok büyük güç verdi. Ev sahibi avantajını kullanan yeşil-siyahlı ekibimiz taraftarın desteğini de arkasına alarak güzel bir oyun sergiledi. Hücum odaklı bir oyun tercih eden Şaban Yıldırım bu taktikte de başarılı oldu. Zaman zaman baskı kuran Sakaryaspor ilk yarıda gol bulamasada ikinci yarının hemen başında öne geçmeyi başardı. Kanat organizasyonları ile ataklar kurgulayan ekibimiz Dilaver'in başlatığı bir atak sonrasında Serkan Odabaşoğlu'nun bireysel yeteneğinide kattığı güzel bir gol buldu. 1-0'lık skoru arttırmaya çalışsakta malesef başka gol buladık. Samsunspor'da organize atakları ile zaman zaman kalemizde ciddi tehlikeler yarattı. Defans bloğunda özellikle Berkay Can'ın önemli savunma müdahaleleri vardı. Orta saha da Samsunspor'a karşı çok direnç gösteremedik. Oyun kurmada pas alış verişinde orta sahada oldukça zayıf kaldık. Ama her şeye rağmen istediğimiz avantajı alarak Samsun'a 1-0 önde gittik.
 
Samsunda bambaşka bir atmosfer vardı. Özellikle Samsun taraftarı takımına ve oyununa çok güveniyordu. Ama güvenleri boşa çıktı. Sakaryaspor kötü olmasına rağmen doğru oyunu oynadı. Ne kadar yüreğimiz ağzıma gelsede Samsunspor'un ataklarını bir şekilde bertaraf etmeyi başardık. Berkay Can, Ümit Yasin ve kalecimiz Oğuz çok kritik pozsiyonlarda başrol oynadı. Dilaver ve Zahit beklentinin oldukça altında kaldı. Her zamanki oyunlarından uzaklardı. Kontralarla yakaladığımız pozisyonları bile çok kolay harcadılar. Ferhat ilk maça oranla ikinci maçta daha kötüydü. Bu kadar diyolağa gireceğine biraz oyununu oynasa çok daha farklı olabilirdi. İki maçta da en çok beğendiğim oyuncu Serkan Odabaşoğlu oldu. Hem oyununu ilk maçta golle de süslemişti. Samsunda iyi bir oyun oynamasakta mücadelemiz, direncimiz istediğimiz sonucu almamızı sağladı. Taraftar olarak en çok bizi tatmin eden kısım da o mücadele hırsıydı. Oyuna ve taktiğe bağlı kalarak bir savunma oyunu oynadık ve başarılı da olduk.
 
En güzel yanı turu atlamak oldu. Arma uğruna Samsun'a gelen taraftarımız bir üst tura çıkmanın haklı sevinci ve gururu ile yeniden Sakarya yolunu tuttu. Şimdi sırada bir yarı final maçımız var. Yarı finaldeki rakibimiz Sarıyer'i de saf dışı bırakabilirsek şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmış olacağız. 
 
Bu şehir ! Bu takım ! Bu taraftar ! Şampiyonluk meşalesini yakmış, bu inanç uğruna cuma akşamı yine Sakarya Atatürk Stadı'nda tam kadro olacaktır. Hiç şüpheniz olmasın. 
 
Saygılarımla...
 
Tacettin Furuncuoğlu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran