Aydın Metal
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Sakaryaspora Altay maçında operasyon yapıldı VARınız batsın

2023-04-06 13:24:24
1418 OKUNMA

Mustafa Anzele KOCACENK

Sakaryaspor için her maç çok kritik ve tabi ki de rakipleri içinde öyle... Son haftalara yaklaştık ve birçok takım direkt çıkmanın hayalini kurarken aynı zamanda play-off'unda hesaplarını yapıyor.
 
Sakaryaspor'un hem direkt ikinci olarak Süper Lig'e yükselme şansı varken hem de play-off'ta direkt final oynama ihtimali bulunuyor. Fakat durum böyleyken hakemler ligin ve takımların KADERİYLE oynuyorlar. Gördüğünü çalamayan, pozisyonları doğru yorumlayamayam ya da görmek istemeyen hakem topluluğu bu hafta temsilcimizi resmen doğradı...
 
Sakaryaspor, Altay karşısında üç puanı alsaydı Rizespor'un önünde maç fazlasıyla ikinciliğe yükselecekti.  Ama maçın orta hakemi Çağdaş Altay ve Var hakemi Volkan Bayarslan buna engel oldu. Bir maçta bir takımın aleyhine ne kadar hata yapılırsa yaptılar.
 
Sakaryaspor sahadan Altay'a karşı 3-1 mağlup ayrıldı. Tabi ki teknik olarak konuşulacak detaylar var. Ama bu iki HAKEM maçın ve her şeyin önüne geçmeyi başardı. Kendilerini bu kadar kötü maç yönettikleri için tebrik etmek lazım!
 
Maçtan sonra TRT SPOR da eski hakem Bünyamin Gezer hakem kararlarını değerlendirdi ve birçok pozisyonda Sakaryaspor aleyhine hatalı kararlar verildiğini ifade etti. Bünyamin Gezer'in bu yorumları sosyal medyada çokça konuşuldu ve paylaşıldı.
 
Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç de Salı günü bir tweet attı. Bruce Willes'in Tetikçiler filmini örnek göstererek,  "Harika bir başyapıt, izlenmesi gereken bir film. Seyretmenizi tavsiye ediyorum" dedi. Hakemlere güzel ve kibar bir gönderme yaptı.
 
Gelelim kararlarıyla haftaya damga vuran maçın orta hakemi Çağdaş Altay ve VAR hakemi Volkan Bayarslan'a. Donkor'un kırmız kart gördüğü pozisyonda Donkor'un kolları kapalı. Top hızlı bir şekilde çarpıyor. Kapalı konumda olan kollarını geriye çekme fırsatı bile yokken, acımasız hakem Çağdaş Altay kırmız kart ve penaltı diyor. Sakaryaspor 1-0 mağlup duruma düşüyor. Peki VAR hakemi Volkan Bayarslan ne iş yapar! Pozisyonu izler ama neden hakemi izlemeye davet etmez. Bu sorunun cevabını ona sormak lazım.
 
Altay'ın bulduğu üçüncü gol öncesi de net bir şekilde Oğuz Yıldırım'a faul yapılıyor.  Maçın hakemleri bu pozisyonda da gözlerini yumuyor ve üç maymunu oynuyorlar. Yazıklar olsun... Hadi orta hakem göremedi, sen ne iş yaparsın VAR da Volkan Bayarslan! Sen bir de daha kıdemlisin... Yüzlerce Süper Lig de maç yönettin. Bu mu yeteneğin bu mu tecrüben. Çağdaş Altay belli ki yeteneksiz, yorumlama kabiliyeti zayıf. VAR hakemleri 50 kere pozisyonu farklı açılardan izleme şansına sahip. Bu kadar mı zor adaletli kararlar vermek. Demek ki zormuş!
 
Ama Mehmet Akyüz'ün son dakikada bulduğu golü 5 dakika inceledeniz. İnce eleyip sık dokudunuz ve ofsaytı tespit ettiniz. Niye diğer 2 kritik kararda aynı hassasiyeti göstermediniz...
 
MHK ve TFF'nin hakem hatalarında daha dikkatli olması gerekiyor. Türk futbolunda hakem sorunu bitmez ama inşallah takımların canını daha az yakan hakemler yetişir
 
Önümüzde Manisa FK maçı var. Umarım üç puanı alır ve yolumuza devam ederiz.
 
Mustafa Anzele

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
rasyonalist 1 yıl önce2023-04-07 07:53:40

kim neden sakaryasporun süperlig'de olmasını istemez ki ? lig bu kadar kötü hal almışken, çoğu takım 3 5 bin kişiye oynarken. içerde dışarda full tribün garantili bir takım her ligde seyir zevki verir. ayrıcalık istemiyoruz, adalet istiyoruz.

0
-0

Diğer Yazıları

Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks