10 K Grup
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Sakaryaspor keşke sadece Samsunspora karşı 3 puan kaybetseydi! Fazlasını yitirdik..

2023-03-16 10:55:58
1245 OKUNMA

Mustafa Anzele KOCACENK

Lig de üst üste başarılı sonuçlara imza atan ve güzel bir ivme yakalayan Sakaryaspor, kendi sahasında Samsunspor'a karşı pek de hak etmese de mağlup oldu ve seri son buldu.
 
Tabi ki sadece mağlubiyete üzülmüyoruz. Yaşanan saha olayları sebebiyle 2 maç seyircisiz oynama cezası aldık. Pazartesi günü Bodrumspor maçında ve daha sonra lider Eyüpspor maçında taraftarımız olmayacak. 2 direkt rakibimize karşı kendi sahamızda taraftarımızın desteğinden mahrum kalacağız. Keşke Samsunspor futbolcularının provakasyonlarına karşı sabırlı olsaydık ve bunlar yaşanmasaydı. Aynı zamanda takımın savunmada "her şeyi" olan Ümit Kurt da direkt kırmızı kart gördüğü için 2 maç ceza aldı. Samsunspor'a karşı değil 3 puan, çok daha fazlasını kaybetmiş olduk.
 
Samsunspor'a kaybetmek üzücü. Ama şunu unutmayalım. Şuan lider olan Samsunspor, son 8 lig maçında 7 galibiyet 1 beraberlik aldı. Eyüpspor'dan zirveyi devralamının keyfini yaşıyor ve 16 maçtır da kaybetmiyorlar.
 
Sakaryaspor 43 puanla altıncı sırada. Bodrumspor ise yedinci sırada ve puanı 41. 
 
Sakaryaspor ilerleyen haftalarda play off için zor günler geçirmek istemiyorsa  seyircisiz oynanacak olan maçta Bodrumspor'u mağlup etmek zorunda.
 
Dönelim Samsunspor maçına. Lig de liderliğe oynamak istiyorsak ve oralarda kalmak istiyorsak Samsunspor'u yenmemiz gerekiyordu. Elimize bir fırsat geçti ama biz bunu maalesef değerlendiremedik.
 
Beraberlik kötü bir sonuç olmazdı. Denizlispor maçındaki sıkıcı futbol ve zor gelen 3 puan sonrası açıkçası çok da ümitli değildim zaten. Kaybetmek üzücü ama hem 2 maç seyircisiz oynama cezası almak ve hem de Ümit Kurt'un 2 maç ceza alması bizi daha da zor duruma soktu.
 
Kasongo'nun yokluğunda Mehmet Akyüz birkaç pozisyona girdi ama değerlendiremedi. Yaşına göre mücadelesi, isteği ve arzusu oldukça yerindeydi. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Tabi ki kağıt üstünde forvet oyuncusunun görevi gol atmaktadır. Ama Mehmet Akyüz'ün bir takım oyuncusu kıvamında hem kendi pozisyona girdi hem de takım arkadaşlarına pozisyon hazırladı. Ama genel olarak takım halinde son vuruşlarda beceriksiz kaldık. Özellikle de Roshi. Belki en çok pozisyona giren, bu maçta en çok göz önünde olan ve harika şutunda bir topu da direkten dönen Roshi olsa da son vuruşlardaki beceriksizliği ve müsait pozisyonlardaki arkadaşlarına topu ulaştırmaması ya da ulaştıramaması onu geçenin en kötü performasını sergileyen oyuncu yaptı.
 
Yeni transferlerden Dimitrov sonradan oyuna dahil oldu. Çalım atma beceresi var, bazı anlarda çabuk  süratlenebiliyor ama şut özelliği sıfır.  D.Grechyshkin ise yine geçen maçtaki gibi ortada pek yoktu. Ne topu oyuna sokabilme, ne kesici, ne top dağıtıcı özelliğini görebildik. Denizlispor maçında sonradan oyuna giren ve güzel bir futbol oynayan Hakan Yavuz ise bu maçta ilk 11 oynadı ama bekleneni pek veremedi.
 
Miloseviç ise bütün duran topları kullandı ama bir tane bile tehlikeli pozisyon üretemedi. Temposunun çok düşük olduğunu söylemek pek doğru olmaz ama kullandığı bütün topları ezdi ve kaybetti. Diğer ismini zikretmediğimiz oyuncular ise vasatı aşamadı.
 
Yeni transferlerden henüz istediğimiz iyi performansı alamadık. Fakat Sakho bunlardan biri değil. Çünkü son 30 dakika forma şansı bulsa bile hemen farkını ortaya koydu. Adam eksiltme özelliği, güçlü olması ve çabukluğu önemli artı özelliklerinden sadece bazıları. Kendi ürettiği bir pozisyonda topu ağlara gönderse kendisi için muazzam bir başlangıç olacaktı ama iyi bir son vuruş yapamadı. Fakat aklımdan şöyle bir soru geçti. Hoca neden Sakho ile başlamadı. İlk 11 de başlayacak kadar taktiksel ya da fiziksel yeterliliği yok muydu. Bundan sonraki süreçte Kasongo forvette başlasa bile Sakho'nun kesinlikle sol kenarda oynamasının gerektiğini düşünüyorum. Denizlispor da süper lig de forma giyerken önemli gollere imza atan Sakho, umarız yeşil-siyahlı temsilcimizde de gollerini atmaya ve takımına katkı sağlamaya devam eder.
 
Benim ileri dörtlü de oynamasının en doğru olacağını düşündüğüm isimler ise şöyle.  Sol kanatta Sakho, sağ kanatta Roshi, forvet arkasında Burak Süleyman ve forvette Kasongo. Kasongo'nun yokluğunda ileride Mehmet Akyüz tercih edilip, üçlünün bozulmamasının en doğru hamle olacağını düşünüyorum. Miloseviç'in Samsun maçındaki performansı sonrası yedek kulübesinde oturması gerektiği kanaatindeyim.
 
Samsunspor maçı ile ilgili genel analizim ise şöyle. Kötü oynamadık, puan alabilecek kadar poziyona girdik ama topu ağlarla buluşturacak kadar kaliteli son tercihler yapmadık. Samsunspor'dan daha fazla pozisyon bulduk. Fakat organize olamadık. Oyuncularımız bireysel olarak skor üretme çabasına  girdi. Tabi ki oyuncularımızın ve hocamızın bir oyun planı vardı.  Ama bunu sahaya yansıtamadık. Erken yediğimiz gol şok etkisi yarattı. Samsunspor ise golü attıktan sonra çok fazla üstümüze gelme gereği duymadı. Skoru korudu ve istediğini aldı. Saha içerisinde yaşanan kavgalar ve olaylar sonrası 10 kişi kaldık. Bu yaşananlardan sonra hem seyircimizin hem de oyuncularımızın konsantrasyonun kaybolduğunu hissettik ve bu da sahaya yansıdı.
 
Umarız aynı durumları ileri ki maçlarda yaşamayız ve bu cezalı sürecimizi maksimum puan toplayarak geçiririz.
Haftaya görüşmek üzere ben Mustafa Anzele...

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden