10 K Grup
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

"Üç Büyüklerin Tatlı Belası!"

2015-01-07 00:00:00
3953 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Sakaryaspor'u kime sorsanız sorun, size şunu söyleyecektir; "Üç Büyüklerin Tatlı Belası"… Kimi zaman öyle çıkışlar yapar ki şaşırırsınız... Çoğu zaman taraftarının coşkusu, tribünlerden duyurur sesini. Şehri ile bütünleşen bir takım düşünün. Türk futbolunun efsanesi, Sakaryaspor!
1965 yılında, Uzun Çarşı’daki esnaflardan toplanan 2,5 liralarla kurulan bir takım... 1987-88 sezonu takımın en parlak dönemi olarak anılır. Oğuz Çetin, Aykut Kocaman, Turan Sofuoğlu, Engin İpekoğlu, Serdar Şenkaya gibi yıldızlarla dolu bir kadroyla "efsane" kelimesinin tam karşılığı olan bir Sakaryaspor… Türkiye Kupası'nda alınan üst üste başarılı sonuçlar; önce Konyaspor 4-0 ve 1-0’lık sonuçlarla geçilir, sonra Fenerbahçe Kadıköy’de 5 golle kupanın dışına itilir, ardından Beşiktaş’ı Sakarya'da 4, İnönü’de 1 golle, yarı finalde ise Zonguldakspor’u deplasmanda 5 golle geçerek adını finale yazdırır Sakaryaspor. Finalde karşımıza Samsunspor çıkar. Sakarya'da alınan 2-0’lık galibiyet, Samsun’daki maçta 1-1’lik skor Sakaryaspor'u Türkiye Kupası Şampiyonu ilan eder. Tam bir kontra atak takımı hüvviyetine bürünen Yeşil - Sİyahlılar, yönetim, teknik heyet ve futbolcuların olağanüstü çabası ve başarısı ile kupaya ulaşmış, dosta düşmana parmak ısırttırmıştır…

İLK DEVRE ŞAMPİYONU

Selahattin Aydın başkanlığındaki Sakaryaspor, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'dan aldığı destek ile sezona hızlı bir başlangıç yaptı. Yaz ortasında takımın başına Ercüment Coşkundere getirildi. Transfer yasağı kaldırıldı. Takıma yapılan çeşitli takviyeler ile yepyeni bir Sakaryaspor oluşturuldu.

Takım, hazırlıklarını Nevşehir Ürgüp’te yaptığı kampla tamamladıktan sonra 7 Eylül'de 2014-2015 sezonu 3.Lig 3.Grup'daki ilk maçına İstanbul Güngörenspor deplasmanında çıktı. İlk 4 hafta 3 beraberlik 1 mağlubiyet ile ligin alt sıralarında kalsa da, 5. haftadan başlayarak aldığı 3 galibiyetle birlikte 7. hafta sonunda 12 puan ile 4. sıraya yerleşti. Sakaryaspor, ligin 8. haftasında Ayvalıkgücü Belediyespor (0-0) beraberliğinden sonra Kayseri Şekerspor (0-1), Balçova Yaşamspor (2-1) ve Sandıklıspor (1-2) galibiyetleri ile 11. hafta sonunda 22 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Galibiyet serisine evinde oynadığı Erzin Belediyespor (2-0) ve  Bergama Belediyespor (2-0) maçları ile devam eden Yeşil - Siyahlılar, 13. hafta sonunda 28 puan toplayarak, en yakın rakibinin 6 puan önünde liderliğini sürdürdü. 14. haftada Van BBSK’ne deplasmanda (2-0) mağlup olan takım, ilk devrenin son üç maçında aldığı beraberlikler sonucunda 4 haftada 9 puan kaybetmesine rağmen ilk devreyi en yakın rakibinin iki puan önünde lider tamamladı. Takımı sırtlayan en golcü isimler ise 9 golle Abdulkadir Akyıldız, 7 golle Gökhan Yazıcı ve 5 golle Levent Demiray oldu.

DEVRE ARASI HAZIRLIK KAMPI ANTALYA'DA

Sakaryaspor, zaman kaybetmeden ikinci yarı hazırlıklarına başladı. Rüstemler Tesisleri'nde yapılan altı günlük çalışma ile ilk etap kampı tamamlandı. Kondisyona dayalı çalışmalar ile ilk etapta fiziksel eksiklerini gidermeye çalıştıklarını vurgulayan Ercüment Coşkundere, Antalya kampında yapacakları hazırlık maçları ile çalışmalara devam edeceklerini söyledi. 2 Ocak'ta Antalya kampına başlayan takım, ilk hazırlık maçını 4 Ocak'ta Ümraniyespor ile oynadı. Sahadan 3-1’lik yenilgi ile ayrılan Sakaryaspor'un tek golü Abdulkadir'den geldi. 5 Ocak’ta oynanan Kocaeli Birlikspor mücadelesinden de 1-0’lık mağlubiyet ile ayrıldı. Karşılaşmanın ardından hazırlık maçlarını değerlendiren teknik direktör Ercüment Coşkundere; "Oyuncularımın sahadaki mücadelesinden memnunum. Önemli olan hazırlık maçlarında sonuçlar değil, sahaya istediklerimizin yansımasıydı. Bu anlamda futbolcularımın performansından memnunum. İyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Sakaryaspor’da transfer çalışmaları da hız kesmeden sürüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Ayşenur İslam'dan gelen ikinci 250 Bin TL'lik destek, yönetimin transferde elini rahatlattı. Bandırmaspor'dan kiralanan orta saha oyuncusu Gökhan Şen imzayı attı.  Listesindeki bir diğer isim olan Berat Çetinkaya'yı Pendikspor'a kaptıran Sakaryaspor, 10 numara transferinde Gümüşhanespor'dan Umut Pusat'ı kadrosuna kattı. Stoper transferinde ise İnegölsporlu Semih Durmuş'la her konuda anlaşan Yeşil – Siyahlı yönetim, oyuncunun kulübünden haber bekliyor. Bu transferde pürüz çıkması durumunda ise Osmanlıspor'dan Samet Göker, alternatif olarak ikinci aday konumunda.

Tacettin Furuncuoğlu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Restoranı kurşunladılar
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)