YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

Sakaryaspor kan kaybediyor Tuncay Şanlı nın elinde sihirli bir değnek yok

2023-09-24 21:28:04
890 OKUNMA

Mustafa Anzele KOCACENK

Yıllar sonra 1. Lig'e yükselen Sakaryaspor,  bu 2 yıl içerisin de çok fazla teknik direktör değiştirmesine rağmen bir türlü istediği sonuçları alamıyor.
 
Sakaryaspor şu an da maalesef gözlerimizin önünde eriyip gidiyor.
 
 Toparlanabilir miyiz? Bu duruma geldikten sonra hedefimiz ne olmalı?
Bu soruların cevabını bilen var mı? Bence şu anlık yok...
 
Tuncay Şanlı geldikten sonra  tabi ki üst üste galibiyet alma beklentimiz olmamalıydı. Çünkü kendisinin elinde sihirli bir değnek yok. Ama yine de takıma olumlu bir yansıması olur diye hepimiz heveslendik. Fakat 2 maç boyunca elinin değdini hissedemedik. Kötü oyun, kötü futbol ve sıfır puan.
 
 Tuncay Şanlı takıma geldikten sonra özellikle orta sahanın merkezine yeni oyuncular geldi. Onlarında takıma adapte olmalarını beklemek zorundayız.
 
Kaleci Cihan ve Kasongo hariç hiç bir oyuncuya karşı güvenimiz yok. Burak Süleyman' da ısrarcı olmalıyız.
 
 Neredeyse tüm oyuncular formsuz ve fiziksel olarak hazır değiller.
 
Sezon başı kampını Tuncay Hoca yapmış olsa takımın fiziksel gücü bu seviyede kötü olmazdı. 
 
Tuncay Şanlı büyük bir sorumluluk aldı. Ateşten gömlek giydi. Çünkü şehrin beklentesi play -off oynamak. Ama o kadar kötü durumdayız ki şu takım bizi korkutmadan ligi orta sıralarda bitirsin bu bile yeterli.
 
 Tuncay hoca ince eleyip sık dokuyarak en doğru ilk on biri sahaya çıkarmak zorunda. Tercihlerde hata yapma lüksü yok.
 
Tek tek oyuncuların performasını konuşacak durumumuz yok. Yazarsam sayfalarca olumsuz yorumda bulunmak zorunda kalırız.
Ama bir iki kelime Erdi Dikmen için konuşmak gerekirse kendisinin kariyerini ve bundan önceki performanslarını kenara bırakalım. Sakaryaspor da oynadığı maçlarda çok savruk ve dengesiz performansıyla benden geçer not alamadı. Donkor, Ümit Kurt ve Çağlayan Menderes, Erdi'ye oranla bu takıma çok daha fazla katkıda bulunurdu. Her oyuncunun kendine çeki düzen vermesi gerekir.
 
Takımın çok ama çok önemli ismi Nalepa'nın durduk yere Çorum'a transfer olması başka bir üzücü nokta.
 
Geçen sene çok iyi futbol oynamamasına rağmen temsilcimiz play-off oynamıştı. Şimdi ise o dönem ki oynadığımız futbolun yarısını bile oynayamıyoruz.
 
 Önümüzdeki ilk iç saha maçında takım mağlup duruma düşerse taraftardan yine istifa çağrısı gelir. Tabi ki eleştirip protesto edilmesi doğal. Ama şunu unutmayalın. Bu takımı yıllar sonra 1. Lig'e çıkaran yönetim bu yönetim. Şu ana kadar bazı durumlarda hatalı kararlar vermiş olabilir. Ama takımı bu durumdan kurtarabilecek tek yönetim de yine bu yönetim.
 
Şu an kan kaybediyoruz. Bir an önce toparlanmazsak sonrası daha zor olacak.
 
Küme düşme hattının 2 puan üstündeyiz. Önümüzdeki pazar 6'da 6 yapmış lider Eyüpspor'u konuk edeceğiz. Üzerimizdeki ölü toprağı atabilmek için galibiyet şart. Ama gerçekleri düşününce beraberlik bile büyük lüks olacaktır.
 
İç saha maçlarında yaşanan puan kayıplarında da zeminin payı büyük. Zemini öyle görünce üzülüyorum. Zeminden kimler sorumluysa ya işini bilmiyor ya da sorumsuz.... Zeminin bahanesi olmaz. Gerekirse yüklü miktarlar ödeyip bu zeminin düzeltilmesi lazımdı. Artık çok geç. Gitti puanlar...

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Kazada ağır yaralanmıştı, ölüm haberi geldi
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)