ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Piyasalarda bitmeyen Kritik Cuma…

2015-09-02 00:00:00
1925 OKUNMA

Halil AKAN

erek iç siyaset gerekse de terör belası yüzünden kurların ateşi düşmüyor. Her ayın ilk cuması ki genelde ABD’nin verisi bitmez. Bu Cuma da tarım dışı istihdam verisi diye bir veri açıklanacak gerek altın gerekse euro dolar paritesi bu veri veri ve sonrasında Merkez bankası başkanının (FED merkez bankası başkanı) yapacağı konuşmayı bekliyor. Genel piyasa beklentisi faizlerin eylül ayında artırılacağına dair. Faizler ABD de artarsa bizde kurlar daha da yükselir kenarda seyirci olarak bekleyen merkez bankası bırakın faizi düşürmeyi çok daha fazlası ile artırmak zorunda kalacak. Bu ayrı bir mesele tabi, fed’in faiz artırımın etkisi piyasalarda euro/dolar paritesini yeniden 1,095-1,049 lara ons’u da 1095-1,050 lere çekmesi beklenir. İç siyaset netleşmeden de kurlar 2,88 dolarda , 3,25 euro da kolay kolay aşağı gelmeyecektir gelse de kalmayacaktır. Seçim kurların seyrini en çok etkileyecek unsur olacaktır.
 
Yıllarca umut satarak ucu açık konuşmaları dünyayı yöneten fed yine kendisine yakışanı yapacak net ifadelerde bulunmayacak ve hala piyasaların gözü kulağı bende olsun isteyecektir. İlk tepki piyasa beklentisi doğrultusunda olsa da kalıcı olmayacağını düşünüyorum. Şunu da bir tarafta not alalım, yılsonu yaklaştıkça firmaların da dövize talebi olacaktır bilânçolarını kapamak adına. Dövizde belediğim düşüş seçim sonrası çıkacak senaryo ya göre olacaktır bu arada git geller olabilir euro'yu yukarı iten etken euro dolar paritesinin euro lehine değişmesidir. Dövizini altınını satanların panik yapmadan sabırla beklemelerinin doğru tercih olacağını düşünmekteyim.

Yaklaşan seçimlerin ülkemiz milletimiz ve İslam âlemi açısından hayırlısı ne şekilde ise öyle sonuçlanmasını yüce Allahtan niyaz ederim.
Zaman zaman kontrol edin yorum kısmında kısa bilgiler girebilirim.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Otomobil takla attı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup