Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

Piyasalara neler oluyor…

2011-08-05 00:00:00
2437 OKUNMA

Halil AKAN

Öncelikle tüm okurlarımın, belde halkının, İslam âleminin ramazanı şerifini tebrik eder sağlık, huzur mutluluklar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim. Piyasaların ateşi düşmek bilmiyor. Kimdir nedir bu altını, kurları çıkartan. Hükümete yarıyor olabilir amma vatandaş açısından, dövizle borçlananlar açısından bu hızlı yükseliş hiçte hoş değil. Altının çıkışı hem esnaf olan bizleri hem borcu olan vatandaşı derinde sarsmaktadır. Ne yapmalı nasıl davranmalı…

Piyasalar öyle oldu ki yorum yapabilmek, öngörüde bulunmak oldukça zor. Benim kişisel kanaatim ya bir önceki yazımda da değindiğim gibi ya bu kurları bize kabullendirmek istiyor MB(merkez bankası) ya da iyi bir geri çekilme yaşanacak. Ama ben birinci ihtimalin daha gerçekleşebilir olduğunu düşünüyorum. Euro çok düşse 2.200 lere düşer dolar ise: 1.60–1.70 aralığına düşebilir. Paritede 1.40-1.41 aralığında dolar verip euro alınabilir. 1.44–1.4960 aralığından da euro’larımızı verip dolara dönebiliriz. Kurları 2.4930 u euro geçemediğinden bu seviye önemli geçerse euro’ya 2.50 ler normal olur. Ama ben dolar da 1.72 lerin üzerinde euro da da 2.500 leri ve üzeri zor diye düşünüyorum.

Altına gelince bu madene oynayanlar lafı attı nabzı yokladılar ve her fiyattan alıcı buldular. Bunun yolu açık tüm okuduğum yorumcular sürekli altın düşecek dediler amma aksine arttı da arttı. Osn uzun zamandır dediğim euro, dolar karşısında artışına devam edecektir ve ediyorda. Tl bazında dolardaki artışa anlam veremediğim için yükseldi yoksa bu tl bazındaki yükseliş çokta mantıklı gelmiyor. Eğer kurları yukarda tutacaksa MB dolar da 1.70 , euro da 2.45 ler altının gramı 100 tl yi geçer bunu geçer bir hafta kalırsa 100 tl nin üzerinde tutabilene aşk olsun. Kuyumcuların vergi yükü artmakta altının artması ile ama alan zarar etmedi etmeyecek galiba…

Hayırlı ramazanlar bol kazançlar. Soru, öneri ve görüşleriniz için : akan_751@hotrmail.com mail adresinden ulaşabilirsiniz.


U Y A R I          
  BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG` CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran