İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

PARK ETME DUR...

2014-12-19 00:00:00
1600 OKUNMA

Ferhat SAĞLAM

Akyazı Belediyesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Devam ediyor etmesine de nedense vatandaş için verilen sözler tersine işlemeye başladı.
Seçimlerden önce verilen sözlerin çoğunluğunu anlatacak veya sözler tutulmadı gibi konulara girmek istemesem de nedense konular hep aynı yöne gidiyor.
Seçim çalışmalarında hemen her yerde sadece Akyazı merkezde değil en icra köylerde dahi park sorunlarını dile getiren vatandaşlara verilen cevap seçimlerden hemen 1 hafta sonra park sorunu çözülecek ve günlük 1 lira olacağı yönündeydi.
Ancak hiçte öyle olmadı. Tamam park sorunu küçük bir sorun değil ancak söz verirken düşünülmeyen kelimeler şimdi dert olmaya başladı.
Park sonunu çözmeye çalışan belediyeye çıkarılan sorunların bir kısmını biliyorum. Yer tahsisi için çalışan belediyeye çıkarılan uçuk fiyatlar nedeni ile park sonu hedilemedi.
Ancak bir kaç ay önce büyük şehir belediyesinden alınan be Akyazı belediyesine bağlanan Akyazı yol kenarı parklarının fiyatlarının zamlanması artık yeter dedirtti insanlara.
Büyükşehir belediyesi de parklara zam yaptı onlarda saati 2.5 lira diyenleri duyar gibiyim ancak Hendek'te büyük şehir belediyesine bağlı bir belediye neden orda aynı fiyat uygulanmadı.
Akyazı Belediye başkanı Hasan Akcan’ın bu konuda fikri nedir bilmiyorum. Daha doğrusu park günlük 1 lira olacak dedikten sonra saati 2.5 lira yapmasının nedeni ne onuda bilmiyorum. Ama bildiğim bi rşey var ki Akcan’ın ekibi olan meclis üyelerinin bu konuda neden sessiz kaldıkları. Bazı meclis üyeleri ile görüşmelerimde fiyat artışından haberlerinin dahi olmadığını söylediler.
Ama burada sadece meclise değil Ak Parti ilçe teşkilatına ve muhalefet partileri teşkilatlarına da neden sessiz kaldıklarını yönünde soru yöneltmem yanlış olmaz sanırım.
Şimdilerde moda olan sen karışma ne belediye desin nede partinin yönetiminde her şeyi yazma zarar veriyor kelimelerini düşünüyorum da iyi ki ne belediyedeyim nede parti yönetiminde. Eğer her ikisinden birinde olsaydım belkide nefsi davranıp bunları yazamayacaktım.
Şimdi vatandaşın her halini düşünüyorum diyen belediye başkanı ve belediye meclis üyelerine bir sorum olacak. Bu park ücretlerini Belediye Başkanı kendi yaptıysa neden meclisten bir kişi de kalkıp “yok başkanım olmaz verilmiş sözümüz var” demedi veya bunu meclis üyelerinden biri önerdiyse neden Belediye Başkanı Hasan Akcan kalkıp da “ arkadaşlar benim seçimlerden önce verdiğim bir sözüm var bu önerinizi kabul edemem” demedi.
Uzun lafın kısası olan her zaman olduğu gibi yine vatandaşa oldu.

Şimdi bir kez daha söylüyorum...
Demek oluyor ki idarecilik ile yöneticilik arasında dünyalar kadar fark var.

Allah’a Emanet Olunuz.

Ferhat Sağlam

saglamisler@gmail.com

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)