Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

PARA İLE TAKIM KURULMUYOR

2017-01-16 18:13:23
1453 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Önümüzde bissürü örnek varken para ile bir takım kurulabilir zannediyoruz. Takım dediğinde ruh olacak para için oynayan adam değil. Çok araştırmaya gerek yok Süper Lig'e  baktığımızda çok bariz örnekler var. Trabzonspor'un 3 senedir yaptığı transferin haddi hesabı yok. Hala elde tutulur bir başarı yok. Yeni yeni özüne dönmeye bir iskelet oluşturmaya başladı ki o ruh gelmeye başladı. Fenerbahçe'nin 2 senedir tataftarı memnun eden bir oyun anlayışı yok. O kadar transfer yaptı ama başarı ite kalka şansa gelirse geliyor. Alex'den bu yana 10 numara sorununu bir türlü çözemedi. 
 
Bu örneklerden sonra gelelim Sakaryaspor'a... 3 senedir şampiyonluk için çırpınıp duruyoruz. Yaptığımız transferin haddi hesabı yok. Başarılıyken bile takıma takviye yapıcaz diye olan takımı bozduk. Armaya sevdalı şehrin çocuklarını futbola küstürdük. El üstünde tutmamız gereken yeteneklerimizi alt yapıya gönderdik. O güzel topçu dediler bu golcü dediler gidip hepsini aldık. Peki biz ne kazandık ? Elle tutulur bir başarı görebilen varmı ? 
 
Ben o yönetim bu yönetim diye eleştirmem işin özüne Sakaryaspor diye bakarım. O koltukta kim oturuyorsa çabası, başarı için ondan herkes emindir. Ama izlediğimiz anlayış biraz değişebilir. Daha önceden de yazdım çizdim. Bazı yapılan hatalar var. Çok oyuncu almakla iyi bir takım olunmuyor. Faydalı gerekli olan oyuncuyu almak ile takım olunuyor. Bu ekonomik açıdan da böyledir. Sezon başı kadromuzda 2 profesyonel kalecimiz Hüseyin Bilge ve Furkan Burak Hacıeyüpoğlu varken gidip 3 tane kaleci transferi yaptık. Ozan Özdağ, Erce Uslu ve Aykut Kıratlı. Tamam ozan tecrübeli diye tercih edilmiş olabilir ama Aykut ve Erce'yi hala anlamış değilim. Erce sezon başı takımda düşünülmedi Aykut devre arası gönderildi. Hüseyin 2. Kaleci konumundayken Furkan Burak'ın ismi dahi bilinmiyor. 3. Kaleci kim bilinmiyor. Ankara Adliyespor maçında ise yine kaleci Ozan'ın hataları yüzünden mağlubiyet alıyoruz. Birde Ozan'ın performansı uzun zamandır eleştiriliyorken Maltepespor maçı sonrası taraftar ile sürtüşmeside ayrı bir konu zaten. Devre arası kaleye daha kesin bir çözüm bulunurmu Hüseyin'e şans verilirmi derken biz yine bir 3 puandan olmuş oluyoruz.
 
Abdülkadir Akyıldız şehre gönüle vermiş takım için fedakarlık yapmış ender topçulardan. Geçen yıl İnegölspor'a git dediler gitti bu sene şehire dön Sakaryaspor'a da oyna dediler oynadı. Devre arası Bodrumspor'a git biz Mümin alıcaz dediler bir dakika yeter dedi. O zaman bavulunu al git dediler gitti. Altay'da ilk maçında galibiyeti getiren golü attı.
 
Talha Mayhoş ve Ferhat Yazgan sezon başı büyük umutlarla takıma monte edildi. Oynadıkları oyunla da iyi bir ikili ve bunu oynadıkları maçlarda da sergilediler. İlk önce Ferhat sonrası Talha kadro dışı bırakılarak takımdan uzaklaştırıldı. Devre arası takas da  kullanılır belki diye düşünülürken alt yapı tesislerinde antrenmana çıkarıldı. Kampa gelin bir bakalım bir şans verelim de diyen olmadı. Ankara Adliyespor maçında gördük ki Serdar'ın da talihsiz sakatlığı ile ön libero ve oyun kurucu pozisyonunda eksiğiz. En iyi defansına sahip takım 4 gollük pozisyon verdi. Şimdi Talha ve Ferhat'ın affı gündemde. Bence de iş işten geçmeden oyuncuları yeniden kazanalım. Çünkü zararın neresinden dönersek kardır.
 
Yeni yaptığımız transfer kötü diye bir yorumum yok asla... Fakat ne kadar hangisi gerekliydi düşünmek lazım. Şuan Hakan Akman bile başka bir takım bulsa gidecek pozisyonda. Fahri, Mümin bu kadar gereklimiydi bilemedim. Takıma ne kadar uyum sağlıyacaklar emin değilim. Yeni transferin hepsinin 11 de olması Sakaryaspor'un bir takım iskeleti olmadığını ifade ediyor. Hüseyin Altuğ Hakan, Ceyhun, Anıl varken Fatih, Mümin Fahri ve Abdurrahman'ın 11'de başlaması beni oldukça şaşırttı.
 
Ben Ankara Adliyespor maçının mağlubiyetini biraz da küstürdüğümüz oyuncuların ahı tuttu diye yorumluyorum. Biz ne olursa olalım Sakaryaspor'uz. Her zaman kucak açan ve herkesin emeğine değer veren bir kulübüz. Lütfen bu yolda da ilerlemeye devam edelim. 
 
Saygılarımla...
 
Tacettin Furuncuoğlu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran