Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

ÖZGÜVEN DEPOLADIK

2022-09-01 11:07:31
1049 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Sakaryaspor Tuzlaspor'u mağlup ederek puanı 6 ya çıkardı. Bu sezon iç sahadaki ilk galibiyetini de almış oldu. Oğuz Kocabal'ın 7. dakikada sakatlanması temsilcimizi zorunlu bir değişikliğe itti. İster istemez oyun planı bu durumdan etkilendi. Tuzlaspor'un baskılı oyununu kırmak için ilk başta biraz zorlandık. Topu ayağımızda tutmaya başlayınca oyunun kontrolünü biraz daha ele aldık. 
 
Tuzlaspor'un etkili ve hızlı oyuncuları özellikle orta saha da üstünlüğü kurmaya çalıştığımız anlardaki yaptığımız top kayıplarında fırsatlar yakalamaya çalışsalarda defansımız ve kalecimiz buna müsaade etmedi. Sakaryaspor adına Kabongo Kassongo rakip saha da oldukça etkiliydi. Fakat ilk golümüz bir korner sonrası Burak Süleyman'ın yaptığı ortada rakip defanstan seken top sonrası Isaac Donkor ile geldi. Burak Süleyman topla oynamayı seven bir oyuncu. Çok kritik ara pasları ile Kabongo Kassongo'yu kaleci ile karşı karşıya bırakabiliyor. Orta saha da Oğuz Kocabal'ın eksikliği hissedilse de özellikle Hakan Yavuz'un performansı çok iyiydi. Serkan Odabaşoğlu ve Emirhan Akdoğan'da özgüvenli bir oyun sergiledi. Ama Serkan'ın bazı pozisyonlarda gereksiz sarı kartlık faullerden kaçınması lazım. Özellikle hakeme itiraz konusuna çok dikkat etmeli. Ummadık  kötü sonuçlar doğurabilir. 
 
İkinci yarı Tuzlaspor'un oyuncu değişiklikleri ile skora ortak olmaya çalışma planı Oğuz Yıldırım'ın ara pası, Kassongo'nun asisti, Hakan'ın golü ile son buldu. Kassongo Hakan'ın verdiği bir ara pası ile farkı üçe çıkarmaya çalışsa da direk buna izin vermedi. 
 
İlker Püren maçın sonlarına doğru skoru korumak amacıyla  Çağlayan Menderes'i oyuna sürerek üçlü defansa döndü. Bence bu sistem değişikliği oyun düzenini biraz bozdu. 90. dakikadan sonra Tuzlaspor iki üç pozisyon buldu ve kalecimiz Cihan Topaloğlu gol olmasına izin vermedi. Bazen bu şekilde sistem değişiklikleri amaca hizmet etmiyor. Ümit Kurt'un uzaktan şut denemeleri beni heyecanlandırıyor. Altınordu maçında Serkan'da güzel şut pozisyonları yakalamıştı. Böyle fırsatlarlar bulundukça mutlaka denenmeli. İlker Püren'in maç sonu açıklamasında dediği gibi kazandıkça daha özgüvenli oynayacağız. Sistem bir anda oturmaz ama haftalar geçtikçe daha istikrarlı bir oyun sergileyeceğimizi düşünüyorum. Yeter ki oyun disiplininden kopmayalım. Wollery, Nalepa, Kravest, Ozan gibi oyuncular da takıma alternatif oluşturacaktır. 
 
Herşey böyle güzel giderken taraftarın da stadı doldurması en büyük dileğim. Tuzlaspor maçında güzel bir tribün vardı. Tezahüratlar hiç durmadı. Keşke stad her maç full olsa diye geçiriyorum içimden. Şu pasolig fobisini kırıp maça gelmemiz gerekiyor. 
 
Yıllarca bu günleri bekledik. Şimdi keyfini sürme zamanı. Hep birlikte Sakaryaspor'un yanında olalım. 
 
Saygılarımla 
 
Tacettin Furuncuoğlu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran