Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Toprak Turizm

OYUN MU OYNUYORUZ!

2015-01-22 00:00:00
3191 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Sakaryaspor son yıllarda sıkıntılı dönemler geçirdi. Geçen yıl amatöre düşmekten son anda kurtulan takım, bu yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın da desteği ile yeniden bir diriliş mücadelesine girmişti. Peki bunlara rağmen, neden hâlâ takım üstüne oyunlar oynanmakta anlamış değilim! Bu yöneticiler için ne ifade ediyor Sakaryaspor? Amaç sadece para mı, yoksa ayaklar altına alınmak istenen itibarı yeniden alevlendirmek mi? Bir haber okuyorum "Türkiye'de bir ilk; Sakaryaspor yönetimi, cezaları taraftarından tahsil edecek" diye... Hürriyet, Milliyet, Fanatik bu haberleri "görülmemiş uygulama" diye manşet yapıyor. Unutmayalım ki; kimse bu takımın arkasında durmazken taraftarı sahip çıktı. Takımı iflasın eşiğinden taraftar kurtardı. Bu takımın taraftarı çıktı, takıma başkan oldu.  Sosyal medyada bütünleşip "Henüz ölmedik" dedi. Organize olup sesini tüm Türkiye'ye duyurdu. Yetiştirdiği efsane futbolculara vefa çağrısı yaptı. Kimse kulak asmadı. Yüreği Sakaryaspor sevdasıyla yanıp tutuşan taraftardan başka kimse sahip çıkmadı bu takıma. Kalktı Ankara'ya gitti bu taraftar. Derdini Ayşenur İslam'a anlattı. Sağ olsun Sayın İslam desteğini esirgemedi. Bu yıl güzel bir hava yakalamamıza ışık tuttu. Sonra taraftar sahne aldı yine. 15 bin seyirci ortalaması ile Süper Lig takımlarını kıskandırdı. Takımın güzel oyunu ile ilk devre lider kapatıldı. Yönetim, yeni transferle ile istikrar sağlayacağına işaret etse de yine geçici bir transfer yasağı ile içimiz burkuldu. Yönetim dediği transferleri yaptı yapmasına da düne kadar resmiyet kazanmış hiçbir şey yoktu ortada. Öte yandan çirkin ve kötü tezahürattan takıma gelen cezaları taraftar ödesin diye bir icat çıktı. 11 taraftar hakkında polis inceleme başlattı.  Sakaryaspor'u zor günlere sürüklemeye ne hakkınız var! Ayşenur İslam 500 bin TL destek yapmış. Belediyeler kombine yarışına girmiş. İş adamları deplasman masraflarını üstlenmiş. Taraftar formasıyla, atkısıyla her maç tribünde yerini almış. Yönetim kurulu ise hâlâ 110 bin TL cezayı ödemeyip bunu taraftardan çıkarmanın hesabını yapıyor. Transferler yapılmış, oyuncular kampa katılmış, kulübün kapısında bekliyor. Neyse ki sorun çözüldü oyuncuların lisansları çıkarıldı. Sakaryaspor'a ticarethâne olarak bakmaktan vazgeçin artık! Sakaryaspor'a,  Sakaryalı’ya yakışan bu değil. Bizim şehrimize takımıza her zamankinden daha çok destek çıkmamız gerek. Maddî sorunları dile getirmektense, bu sıkıntılara çözümler aramamız gerekir. Sakaryaspor formasını bilindik bir marka hazırlıyor fakat bu renklere gönül vermiş insanlar sadece bir yerden temin edebiliyor. Neden o markanın Ankara, İstanbul, İzmir şubelerinden bu formaya ulaşamıyoruz? Ya da o marka başka mağazalara neden Sakaryaspor forması satışı için ürün göndermiyor? Bizim reklam yapmamız, reklamlar almamız lâzım.

Taraftar formasını, atkısını, eşofmanını alarak bu takımın kalkınmasına katkı sağlayacağını biliyor ve siz değerli yönetim kurulu üyelerinden, bu konuya yaratıcı çözümler bulmanızı bekliyor

2015’DE İLK RANDEVU

3.Lig 3. grupta mücadele eden Sakaryaspor,  ikinci yarının ilk maçında evinde İstanbul Güngörenspor'u konuk edecek. Karşılaşma, 25 Ocak Pazar günü 13.30'da Sakarya Atatürk Stadı’nda oynanacak. Maç biletleri 20 Ocak Salı günü satışa çıktı. Bilet fiyatları ise, lale arkası 5 TL, maraton 10 TL,  numaralı tribün ise 20 TL olarak belirlendi.

Rüstemler Tesisleri'nde günde çift antrenman ile çalışmalarını sürdüren Sakaryaspor'da morer yerinde. Hafif sakatlığı bulunan Levent Demiray'ın, İstanbul Güngörenspor maçında sahada olacağı gelen haberler arasında. Ercüment Coşkundere ise takım içi iletişimi sağlamak için büyük çaba harcıyor. Yeni transferlerin takıma adaptasyonu için futbolcularla özel olarak ilgilenen Coşkundere, takım için iletişimi büyük ölçüde sağlamış durumda. Öte yandan yapılan son transferle birlikte geniş bir kadroya sahip olan takımda üç futbolcunun başka takımlara kiralanmasına karar verildi.

Taraftar da Pazar günkü maça özel olarak hazırlanıyor. Her zaman takımının yanında olan Tatanglar, İstanbul Güngörenspor maçı için de organize oldu. Her maçta olduğu gibi taraftar 11:30’da Adapazarı Belediyesi’nin ödünde toplanacak ve tezahüratlar eşliğinde Çark Caddesinden yürüyerek tribünündeki yerlerini alacak

Tacettin Furuncuoğlu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran