Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Toprak Turizm

KUR’ANDA Kİ MÜSLÜMANLARDAN OLABİLMEK ve “ONE MİNUTE” OLAYI

2015-07-13 00:00:00
2578 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Sevgili Dostlar.14 Mayıs 1948’de, Yahudiler resmen Müslümanların bulunduğu orta bir yerde İsrail Devleti’ni kurdu. 
Lanetlenmiş Yahudi’nin kurduğu İsrail Devleti’ni ilk tanıyan ülke Türkiye oldu. Malum, CHP zihniyetinin tek parti dönemine rastlayan o faşist yönetim yılları.

Bu dönemlerde bir İsrail yöneticisine soruyorlar :”Etrafınızda bir sürü düşmanınız var. Bu kadar Müslüman nüfusunun ortasında bir devlet kurdunuz. Hiç korkmuyor musunuz?”

İsrail’li  yöneticinin verdiği cevaba bakalım: ”Bu sorunun cevabını, Kur’an’ın emrine uyan Müslümanlar gelince düşünürüz.”
1948’den 2009 yılına kadar, yukarıda İsrailli yöneticiye sorulan sorunun cevabı hiç düşünülmeden, istedikleri gibi at oynatmış.Topraklarını genişlettiler. İstedikleri her şeyi yaptılar. Adeta “Mahe Delikanlısı” oldular. İsrail’in  emir ve buyruklarına uymayan veya onların aleyhine atabilecek bir lider ne mümkün.

Ve 29 Ocak 2009 yılına kadar. Tam 61 yıl. Yukarıda ki sorunun cevabını hiç düşünme gereğini hissetmemişler. Yer Davos. Bir “ONE MİNUTE” sesi yükseldi. Kimden mi? İsrail’li yöneticinin dediği yerden. Yani, Kur-an’ın emrine uyan bir Müslüman’dan. İşte o gün- bu gün düşünmeye başladılar. Huzurları bozuldu. Ne güzel gidiliyordu. Nereden çıktı bu Kur’an Müslümanı. Öyleyse, yıllar önce söylenen “düşünme vakti” geldi.

Dedelerinin arşivlerini karıştırmışlar. Tıpkı Sultan Abdülhamit’e yapıldığı gibi. O zamanın İttihat Terakki ve Jön Türklerin torunları ile iş birliği yapıp, bu isyankar adamı devirmek ve Gezi olayları esnasında ABD Büyükelçisinin ifadesi ile,“Bir İmparatorluğun Çöküşünü” izlemek lazım denildi. Ya da 7 Haziran seçimleri akabinde İsrail yetkililerinin ifadesi ile, “Bir Selahaddin Eyyübi’nin, şimdilik tökezlemesi” sağlanmış oldu.

 Ve başardılar şimdilik…Tayyip tökezledi. Ama yere düşmedi. Ben aldığı yumruk darbeleri ile tökezleyen, hatta yere düşen,10’a kadar saydırtmadan ayağa kalkıp rakibini nakavt eden çok boksör gördüm. ABD ve İsrail öncülüğünde sürdürülen yalan,iftira ve karalamaya dayalı “Algı Operasyonu” tuttu. İçerideki hainlerle ittifak halinde oldular ve ülkeyi koalisyon bataklığına sürüklediler. Birinci raunt tamam. Şimdi ikinci raundu bekleyeceğiz. Reis dinlenme koltuğunda.41 puanla galip gelmek yakışmadı. Rakiplerin bile bunu mağlubiyet olarak değerlendirdi. Anla artık. Kendi rekorunu aşarak bu maçın mutlaka “nakavtla” alınması gerekiyor. Durmak yok, yola devam.

Selam ve dua ile.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

 Kaldırımda yürüyen kadını hayattan koparan sürücü tutuklandı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)