Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

Okumayan kalmasın… (GÜNCEL )

2010-12-07 00:00:00
2846 OKUNMA

Halil AKAN

Birkaç gündür altının yükselişi, dövizdeki durgunluk seneyi nasıl kapar 2011’e nasıl yansır diye düşünüyorum ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Bu yazımı iyi okuyun ve iyi analiz edin ve anlayamadığınız kafanıza takılan yerler olursa aşağıda yazılı mail adresime sorularınızı yollayabilirsiniz yanıtlamaya çalışırım. Ayrıca yazılarımı sık sık değiştirmek yerine en son yazımı her gün okursanız anlık değişmeleri yazımın altındaki yorum kısmına ilave yazılar yazıyorum bu imkândan da yararlanmış olursunuz.

Altın dünyaca konuşulan bir yatırım enstrümanı oldu. Birkaç kişinin başlattığı spekülatif hareket gerçeğe dönüştü. Bu durumda doların uzun zamandır hareketsizliği, şimdide euro bölgesinin karışıklığı başını çeken Almanya’nın bile euro para biriminden vazgeçebileceğini açıklaması altını tek başına bırakmaktadır. Peki, ne yapmak nasıl tedbir almak lazım. Ben altının yolunun bir miktar daha açık olduğunu düşünüyorum. Ons bu yılı 1422 doaları geçerse seneyi 1500$ la kapatır ve 2011 de de yükselişine devam eder takii faizler artana yani 1650 dolara kadar bu yükseliş devam eder. Dolar ile 1000gr altını sene sonu itibari ile 50 000$ yada ona çok yakın seviyelerde tl ile 70 000-75000 tl aralığında görmemiz mümkün. 2011 itibari ile 75000 tl ve üzeri fiyat olası.

Eğer 1450 doları görmeden düşerse 60 000 tl lerde görebiliriz yoksa düşüş beklemek zor. Paritede ise siz itibari kalmasa da yükselişlerde 1.34 ve üzerinde euro verip dolara dönüş yapın 2011 yılını dolar yılı yapacaklarını düşünüyorum. Kurlar dolar da max. 1.50-1.65 düşünüyorum bu aralıkta satış yapılabilir. Euro da 2000’ine dikkat edin bu seviye geçilmedikçe satmaktan korkmayın. 1992 kritik bunu kıramadı mı yön aşağı amma 2000’ni yukarı kırarsa 2100 rahat olur. Düşüşlerde alın yükselişlerde satın. Bunu internet üzerinden yapanlara tavsiyem ise kendinize kar ve zarar için bir miktar belirleyin ve o seviyelerden pozisyonlarınızı kapatın. Örneğin 67500 tl den altın aldınız 66500’e kadar bekleyin baktınız onuda kıracak hemen kapatın ya da 67 000 den. Yükselişte de yani karıda aynı şekilde 68000 ya da 68500 de stoplayın. O zaman çok riske girmemiş olursunuz.

Kafanıza takılan bir şey olursa mail yolu ile ya da işyerimize ulaşarak sorabilirsiniz. Tüm bildiklerimizi sizlerle paylaşmaktan onur ve gurur duyarız. Tek arzumuz sizlere yardımcı olmak kazanç elde etmenizi sağlamak kaybınızı önlemek. Sağlıcakla kalın sağlıklı kalın…

Bu arada unutmadan tüm okurlarımın ve Akyazılı hemşerilerimin, İslam âleminin hicri yılını tebrik eder hayırlara vesile olmasını cenab-ı haktan niyaz ederim.

 

Mail adresim: akan_751@hotmail.com

 

U Y A R I                  

  BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG`

CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran