Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

Nerde kalmıştık…

2012-05-04 00:00:00
2307 OKUNMA

Halil AKAN

Nerde kalmıştık….

%100 başarıya doğru hızla ilerliyoruz. Bir önceki yazımızda da tam isabet yaptık. Nemli seviyeleri test ettiğimiz şu günlerde ne yapmalıyız’ı konuşacağız. Geçen yazımızda demiştik ki gerek döviz gerekse de altını yüksek seviyelerde yakaladık mı satalım ki o anki seviyeleri de satış için uygun görmüştük.  Tv’lerde çoğu yorumcu dolar 2000’lere gidecek derken biz aman sakın bu gaza gelip dolar almayın siz yükselişleri görürseniz korkmadan satın demiştik, aynı şekilde de euro ve altın için belirtmiş hatta seviyeleri bile yazmıştık. Şimdi bu geride kaldı ama fırsatlar bitmez paniğe heyecana gerek yok. Ne diyor Allah c.c sabır ve namaz ile isteyiniz. Sabır çok önemli sabrı gösterebilen bugün kazanamazsa yarın kazanır. Panik ise kaybettirir. Bu oldukça önemli olduğu için belirtmek istedim.

Şimdi dolar için 1.74 çok önemli bir seviye burada tutunamaz ise 1.70 lerde geçilirse 1.64-1.67 lere kadar gerileme görebiliriz. Çıkıyor diyebilmemiz için 1.77-78 leri yukarı geçmemiz lazım.  Euro da aynı şekilde 2.300 lerde tutunamaz ise 2.280 ve 2.240 lara kadar gerileme görebiliriz. Çıkış için 2.320 lerin yukarı geçilmesi gerekir. Her çıkışı satış olarak değerlendirme fikrimiz hala devam ediyor. Doları 1.78 özelliklede 1.82 ve üzerinde, euro yu ise 2.340 ve üzerinde satmaktan korkmamak gerekir. Altın ise dolar ile bir hareket ediyor. Dolar kuru düşüyor ons da düşüyor buda altının tl değerini düşürüyor geçen yıl sizinle bu satırlarda paylaştığımız altın 78-84 aralığına inebilir fikri önem kazanmaya başladı dolar ile alınır amma tl ile temkinli olmakta fayda var. Ons 1620 leri kolay kolay aşağı kıramıyor amma ola ki kırdı mı 1600-1580-1518 seviyeleri oldukça önemli. 1518 de aşağı geçildi mi eyvah ki ne eyvah…kanımca bu seviyeleri görürse altın alınır. 1500 lerin altını çokta olası görmüyorum amma olmaz da demiyorum orta uzun vade için bu seviyeler alınır seviyeler özellikle de dövizle.

Son olarak pariteye gelince çoğunluk parite çok çıkacak dese de ben keşke çıksa da satsam diyorum. Euro/dolar paritesi şuan 1.3120 lerde 1.2850 yi aşağı kırmadıkça dolar verip euro alınır. 1.29-1.3040 lardan alınır. 1.3490’nı geçemediği müddetçe de 1.33 ve üzeri euro verip dolar almak mantıklı gibi gözüküyor. Soru ve görüşleriniz için mail adresimizi kullanabileceğiniz gibi işyerimizde ziyaret ederek sorabilirsiniz.

U Y A R I          
  BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG` CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran