Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

MERKEZ BANKASI AÇIKLAMASI ÖNCESİ…

2012-09-18 00:00:00
2352 OKUNMA

Halil AKAN

ABD merkez bankasının piyasaya bol dolar süreceğiz açıklamasından sonra sıra geldi Türkiye merkez bankasına. Muhtemel faiz kararı öncesi ve hemen sonrası kurlarda kısmen yükseliş gözlemlenebilir. Ancak, sonrasında Amerikan merkez bankası (FED) den piyasaya girecek dolar doların tl değerini de tekrar düşürecektir. Ben hala yükselişlerde dolar satmanın doğru bir tercih olacağını düşünmekteyim. Dolarda olası yükselişler 1.8040-1.81-1.83 ler olabilir eğer 1.83 de geçilirse 1.85 takii 1.9120 lere kadar olabilir varsa dolarınız yükseldikçe satın bekleyin. Euro da olası yükselişler 2.360-2380-2.420 dahasını pek olası görmüyorum.

 

Kısaca yükselişlerde döviz satmak çok düştüğünde de kademeli almak iyi bir tercih olabilir. Parite ise önce düşüş olur her ne kadar Avrupa kötü dense de bence önce düşüş beklenmeli ve düşüşün seyrine göre dolar verip euro almak karlı olacaktır. 1.3245 ler geçilmedikçe euro usd de abartı çıkıştan bahsetmek zor olacaktır. Kısaca altına da değinecek olursak altın dediğimiz gibi euro özellikle de dolar saklamaktan daha karlı. Dikkat ederseniz dövizle altın almanın avantajından bahsettim. Tl bazında dolarda orta ve uzun vade de kalıcı yükseliş beklemediğimden tl bazında gördüğü bu seviyeleri en yüksek seviyeler olarak tahmin etmekteyim. Ben 101800 ler geçilirse 102400 görülebilir demiştim. Şimdi 102400 geçilecek olursa 103.200-105.300-108300 maz seviyeler amma dediğim gibi ben tl bazında yükselişlerde satmak düştükçe dolar ile tl ile almak gerektiğini düşünmekteyim.

 

Soru görüş ve önerileriniz için : akan_751@hotmail.com adresine yazabilirsiniz. Helal hayırlı boool kaznaçlar…


U Y A R I
BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGIKAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULUTARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VEBU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG` CERCEVESINDEARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILEMUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDESUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYAYORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALIDURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECEBURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLISONUCLAR DOGURMAYABILIR.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran