Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

Meğer Sakaryaspor Altın Değerindeymiş

2020-08-17 21:39:06
1771 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Son bir haftadır yaşanan seçim sürecini Sakaryaspor'a gönül vermiş herkes yakınen takip etti. "Meğer Sakaryaspor Altın Değerindeymiş." 
 
Öyle şeyler yaşanıyor ki anlam vermek mümkün olmuyor. Daha geçen hafta yeterli çoğunluk sağlanamadığı ve hiç bir adayın çıkmadığı Sakaryaspor kongresinde bir haftadır yaşananlar herkesi şaşırtı. İş adamı Uğur Akkuş'un kulübün %51 hissesine talip olarak başkan olmak istemesi tabiri caizse tüm Sakarya'yı ayağa kaldırdı. Başta "5 milyon kadar borç var bu yükün altından kalkamayız" diyen Cumhur Genç. Sonrasında iki yıldır sessizliğini koruyan Halit Evin. Ekrem Yüce'nin talimatı ile kolları sıvayan eski başkanlardan Erdal Taşkın derken son olarak yine Yüce'nin görevlendirmesi ile ortaya çıkan Cevat Ekşi. Dünkü kongreye kadar bu adaylardan hiç biri kesin değildi. Sürekli git geller yaşandı. Burdaki en büyük rol Ekrem Yüce'de olduğu için herkes ondan bir işaret bekledi. Büyükşehir Belediye Sakaryaspor üzerinde niye bu kadar aktif rol alıyor onuda anlamış değilim. Gerçi Yüce ne kadar "Kim gelirse ona destek oluruz" ifadeleri ile objektif bir görüntü çizse de herkes öyle olmadığını biliyordu. 
 
Uğur Akkuş'un 15 milyon bütçe göstermesi teminat mektubu derken taraftarında biraz kafası karıştı. Bir yandan Bülent Uygun faktörüde var tabiki. Öte yandan Satso başkanı Akgün Altuğ açıklamaları derken herkesin kafasında soru işaretleri arttı.
 
Taraftar aynı senaryoları yaşamak istemezken Cevat Ekşi'nin yeniden başkan olmasıyla tepki çığ gibi büyüdü. Bir yandan hak verirken bir yandanda acaba diye düşünüyorum.
 
Öncelikle Ekrem Yüce geçen yıl Sakaryaspor'a her fırsatta destek vermeye çalıştı. Bunu kimse inkar edemez. Tabiki onun icazeti burada çok önemli. Ama bir anda Uğur Akkuş'un şapkadan tavşan çıkaracakmış gibi ortaya çıkması onlarında kafasını karıştırdı. Kulübün hisselerine talip olunması onları da düşündürdü. Fakat Sakaryaspor ne kadar büyükse bütün şehir bir anda ayağa kalktı. Sanki bir futbol kulübü değilde ticarethane gibi. Akkuş'da sanki hazırlıksız kalkıştı bu işe. Çünkü daha mantıklı davransa 15 milyon bütçe çıkaran bir aday seçimden önce 1 milyon ile 1000 üye yaparak yine başkan olurdu. Artık nasıl hesaplar varsa orasını çok bilemiyoruz.
 
Sakaryaspor'un durumu belli. Borç var. Transfer yasağı her an gelebilir. İçi boş bissürü proje zaten rafta duruyor. Üç yıldır sonu gelmeyen bir başarısızlık. Bunlardan artık yıldık. 
 
Olması gereken sadece düzgün bir yönetimdi. Bir vizyon koyacak, kulübü bir noktaya taşıyacak. Şimdi bu da ne kadar mümkün onu da bilmiyorum. Hakkımız da hayırlısı...
 
Saygılarımla...

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran