YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

Kurum Mu ? Kişi Mi ?

2014-06-03 00:00:00
2288 OKUNMA

Ferhat SAĞLAM

Bazen kurumlar insanların üzerindedir. Makamlar insanın adını değil makamın adını yükseltmek ve makamın yapacağı işleri bildirmektir. Kurum adına yapılanları kendi adına çevirmek ismin daha uzun süreli hatırlanması içindir.

Akyazı belediyesini ele alalım sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda önce kurum adı ile paylaşılır daha sonra kişi adıyla paylaşılırdı. Bu durum değişti hem de öyle bir değişti ki kurum kendi adına yapılan çalışmaları sosyal medyada kişi adı ile paylaşır oldu.  Akyazı belediyesi yaptığı çalışmaları vatandaşlar ile  paylaşmak için sosyal medyayı çok iyi kullanan bir kurum du. Kurum du diyorum çünkü artık öyle değil yapılan çalışmaları önce Belediye başkanının adına paylaşılıyor daha sonra Akyazı belediyesi onun paylaştığını paylaşıyor. Yani Hasan Akcan kendi adına paylaşıyor belediye sosyal medyada sonra geliyor.

Belediye bir kurumdur ve yapılan her hizmet belediye tarafından yapılmaktadır kişiler sadece aracılık eder. Kişi üzerinden yapılan paylaşımlar insanların isimlerinin akılda kalmasına olanak sağlasa da bir kesim tarafından doğal olarak yadırganır. Akyazı belediyesi çalışmalarını sosyal medya üzerinden belediye başkanının sayfasından alarak paylaşması kurum içerisinde bir kopuklumu var düşüncesini ister istemez akla getiriyor.

Her hangi bir habere bakın önce başkan kendi adı ile paylaşım yapıyor sonra belediye sayfasından paylaşılıyor. Algı uygulaması güzel ancak herkes üzerinde etkili olmuyor.

Şimdi burada sormak lazım kurum mu kişi mi?

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Sokak köpeği altın ve paraların olduğu çantayı böyle götürdü
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks