Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

KURLARA DİKKAT!!!

2010-01-22 00:00:00
2368 OKUNMA

Halil AKAN

KURLARA DİKKAT!!!

 

Yatırımların karlara dönüştüğü, faizden, bonodan para kazananların tatile çıkmaya başlayacakları aylardayız çok dikkatli olmak gereken aylardayız kısacası. Yani bundan önce yükseleceğini umarak alınanlar satılır bu durumda piyasaları düşürücü etki yapar biz unuttuğumuz bir anda onlar yeniden piyasalara alıcı olarak girerler. Peki bu durumda döviz kuru, altın fiyatı ne olur?

 

Euro/dolar kuru ve parite:

Kurlar daha önceki yazımda da belirttiğim gibi düşüş eğiliminde bu durum bir miktar daha devam eder. Ancak yaz aylarındaki sert düşüşleri düşünürsek ani bir yükseliş görmemiz de mümkün. Geçmiş dönemler incelendiğinde şubat ortalarından sonra kurlar yükselmiş haziran sonlarına doğru düşüşler hızlanarak eylül sonuna kadar devam ettiği görülmektedir. Bu sürekli böyle olacaktır denilemez pek tabi ama gerçekleşme ihtimali yüksek bir olasılıktır. Kurları 1.40 dolar için alınabilir 1.56-1.60 satılabilir seviyelerken bu durum euro için; 2.000-2030 alınabilir 2250-2300 satılabilir seviyelerdir. Parite de bahsini ettiğimiz düşüş başladı ilk etapta 1.40 önemli bu seviye geçilirse 1.38 leri görmek çokta zor olmayacaktır. Düşüşlerde dolar verip euro almak kazançlı olacaktır. 1.45 ve üzerlerinde de euro verip dolar almak uygun olacaktır diye düşünüyorum.

 

Altın/ons açısından; altın 1.130-1140$ larda kaldı. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde altının dolar değeri olan ons fiyatı 1000$ lara kadar gerileyecektir. Eğer 980$’ı görürde yukarı dönmezse o zaman altın altın olmaktan çıkar ve yatırım yapılmaz hale gelir ama ben 1000$ ların altına kaysa da 980$ lardan hızla yükselişine geçecektir diye tahmin ediyorum. 1150$ hatta 1140$ ların üzerini şu birkaç gün içerisinde gördüğümüzde satıp düşüşünü bekleyebiliriz. Alım satım tavsiye seviyelerimiz ise; 48-50 tl ler alım için, 54-56 lar kısa vade de satım için uygunken, dolar bazında 33000-34000$ lar alım için, 36800-37200$ lar da satım için uygundur. Mart ayına kadar altına dikkat her an düşüş olabilir.

 

Not: ben yinede her düşüşü kademeli alış olarak değerlendirmenin doğru bir strateji olacağını düşünüyorum. Bu döviz içinde altın içinde geçerlidir. Parite düşse de çıkacak ayni şey altın içinde geçerli olacaktır. Ben yinede IMF değil ne olursa olsun kurların dolarda 1.40, Euro da ise 2000 lerin aşağısına geleceğini tahmin etmiyorum. 1.40-1.45 dolarda , 2020-2050 euro da alım yapılabilir.

 

Soru ve görüşleriniz için: akan_751@hotmail.com ‘ mail atabilirsiniz.

 

 

U Y A R I                  

  BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG` CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran