Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Toprak Turizm

KURLAR NE OLUR diyenlere !!!

2010-05-19 00:00:00
2589 OKUNMA

Halil AKAN

Evet, sevgili okurlar. Daha önceki yazılarımda da üstüne basa basa belirttiğim gibi parite de düşüş bekliyordum ve bu şuan gerçekleşmiş durumda daha da aşağılara gelme ihtimali oldukça yüksek. Bu doların ya da ABD’nin durumunun iyi olmasından değil paradan para kazanan, faizle geçinenlerden kaynaklanmaktadır. Peki, bundan sonra dolar, euro kuru ne olur? Parite nereye gider? Altın ne olur? Sorularına yanıt bulmaya çalışalım…

Kurlarda pariteden kaynaklanan bir dolarda değer artışı var ve bu durum bir miktar daha devam edebilir. Parite de 1.11 ler söylenmekte olması da muhtemel amma ben yinede 1.12 ler olsa da 1.20 ler zor diye düşünüyorum. Kurlar daha öncede belirttiğim gibi haziran aynın ilk haftasına kadar yükselmesi muhtemel. Paritedeki düşüş beklentime bağlı olarak euro çok düşmeyecek sadece dolar kuru artacaktır amma buda çok kalıcı olmayacaktır. Dolarda max. 1.60-1.65 olabilecekken, euro da pariteye göre şekillenecektir. Ben ihtiyacınız varsa euro yerine dolar satmanızı tavsiye ederim.

Kısaca altına da değinecek olursak. Altının ons fiyatı 1.249 ları kıramadı ve hızla geri geldi her ne kadar 1300$ olacağı söylense de ben buna ihtimal vermiyorum. Dolardaki yükselişlerden kaynaklanan altının tl artışını satış olarak değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. Satıp bekleyip düşüşü alış olarak da, ihtiyaç için uygun mudur diyenlere de altında dolarda satılabilir. Daha da çıkmaz mı? Çıkabilir olsa da tepe noktaları asla yakalanamayacağı için bu seviyeleri kaçırmamayı uygun görüyorum.

Soru, görüş ve önerileriniz için: akan_751@hotmail.com a mail atabilirsiniz.

U Y A R I                  

  BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG` CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

PFDK Sakaryaspor'un cezasını açıkladı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup