Aydın Metal
YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

KRİPTO PARA...

2021-02-16 12:24:12
3610 OKUNMA

Halil AKAN

Kripto para, Kimilerine göre geleceğin para birimi iken, ekonomik anlamı: takas işlemlerinde kullanılabilen, tamamen dijital, şifrelenmiş, sanal para birimidir. Bana göre ise; kolay para kazanabilmek için kendilerine her şeyi mübah sayanların icat ettikleri bir gizli silahtan başak bir şey değildir.
 
Bu hafta yine önemi ekonomik veriler bizi bekliyor. Çarşamba ABD merkez bankası FED'in açıklamaları, perşembe Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının faiz kararı ve gece geç saatlerde yapılması beklenen yabancı kredi derecelendirme kuruluşlarından beklenen Türkiye'nin kredi notu ilişkin açıklama. FED ‘en ekonomiyi etkileyecek bir açıklama beklemiyorum. Merkez bankamızın da faize dokunmayacağını (ekonomi bakanı uzun bir süre faiz indiriminin söz konusu olmadığını söylemiş. keşke bir aldatmaca olsa ansızın bir ters köşe yapsa ve faizi düşürse de faizcilerin hesabı tutmasa) en azından düşürmeyeceği yönünde bir açıklama bekliyorum, kredi derecelendirme kuruluşlarından da pozitif bir karar açıklanır ve bütün bunlar olursa döviz bir miktar daha bu olumlu gelişmelerden dolayı düşebilir. (dolar 6.56-6.86 aralığına; gram altında 386-403 aralığına inebilir.)
 
Bütün bunlar piyasa yapıcının istediği şeyler zaten. Böyle olmalı ki, hem dünyanın en yüksek faiz gelirini elde etsin hem de düşen döviz kuru nedeniyle kur farkından ciddi kazanç elde etsin. (8.600 den dolar satıp 6.60'lardan aldıklarını düşününsenize). ne diyorum bu zalimler her haberin kendi hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak şekilde olmasını ister.
 
Bakın onlar insanların özellikle bankalarda açtıkları döviz ve altın/gümüş hesaplarını zararına kapatmaları için bunları yapıyorlar. daha çok düşecek bari daha fazla zarar etmeden bozdur çık algısını yaymaya çalışıyorlar, sakın kanmayın. Daha birkaç ay önce dolar-euro ve altın için söylenenlere bakın şuan ki seviyelerine bakın. lütfen oynan oyunu çözün artık. çok düşecek denmeye başladıysa bilin ki tersi olacak. Ben özellikle gümüş ve altında bir miktar geri çekilme yaşanma olasılığı olsa da %30-40 oranında bu seviyelerden yükseliş olabileceğini düşünüyorum.
 
Altın ve gümüşteki dalgalanmaların özellikle sanal alım-satımlarla hız kazandığını düşünüyorum ve bu yüzden fiziki alım-satımı öneriyorum. Bundaki en büyük handikapın da saklama ve taşıma riskinin olduğunu biliyorum. çünkü, hırsız değil malını saklayamayan suçlu ve mağdur oluyor her zaman.
 
Kripto paralara gelince: elbette ki herkesin bir düşüncesi var ve herkes istediği şekilde birikimlerini değerlendirmekte serbesttir. benim burada size aktardıklarım asla bir yatırım tavsiyesi olmayıp sadece kişisel görüşlerimi içerir. ben sadece düşüncelerimi sizlerle paylaşarak mağdur olmamanızı istiyorum. Bence Bitcoin'e yatırım yapanların çok dikkatli olmaları gerektiğini düşünüyorum. çünkü çok aşırı değerlendi kanısındayım. 80 000-100 000 dolarlara çıkacağı konuşulmaya başlandığına göre ben uzak durmayı tercih ederdim. çünkü, para piyasalarında asla herkesin kazanmasına müsaade etmezler, eğer böyle bir durum görürseniz oradan uzak durun derim. Yıllar önce dünyayı kasıp kavuran ve başlangıçta her katılanın çok büyük paralar kazandığı söylenen TİTAN Saadet zinciri olaylarını hatırlamanızı isterim.
 
İster ticaret yapın, ister yatırım asla sermayenizin tamamını kullanmayın. her zaman aksi bir durum yaşanabileceği ihtimalini göze alarak kenarda nakit bırakın. alım satımlarınızı muhakkak kademeli yapın. Arsa ve özellikle de tarım arazilerinize sahip çıkın. bir daire fazla alma uğruna huzurlu yaşamınızı heba etmeyin. üretin ve eğer doğal ve güvenilir üretim yaptığınızdan eminseniz gerçek mağaza açmadan da çok rahat ürünlerinizi pazarlaya bilirisiniz. sosyal medya da bunun birçok örneğini görmeniz mümkün yeter ki araştırın. Keşke siyasi otorite, üniversiteleri de işin içine çekerek gençleri girişimciliğe, üretime özendirse. Onlara maddi ve bilgi anlamında destek olsa. üret ben senin ürettiğini alma garantisi veriyorum diyebilse.
 
Neyse, siyasi otorite yanlış yapıyor üretim yapmıyor deniliyor, vatandaş ne yapıyor? köylü ne yapıyor? gübre vs çok artmış, artsın sen araştır ve üret bakalım kazanıyor musun kaybediyor musun görelim.
 
Son olarak içerisinde bulunduğumuz üç ayların, vatanıma, tüm İslam alemine hayırlar getirmesini yüce Allah tan niyaz ediyorum. Rabbim! ülkemi ve tüm İslam ülkelerini ekonomik, siyasi, salgın hastalıklar ve askeri her ne sıkıntısı varsa tümünden kurutuluşuna vesile kılsın inşallah. inandığımız ve yaşamaya çalıştığımız dinimizi hakkıyla öğrenip yaşamayı cümlemize nasip etsin inşallah. ya Müslümanız diyeceğiz ve mümin gibi yaşayacağız ya da bu dini lekelemeyeceğiz. çünkü Müslümanla hırsızlık, Müslümanla yalancılık, Müslümanla dolandırıcılık vs vs çoğalta bildiğiniz kadar çoğaltın bir arada asla yer alamaz. kalın sağlıcakla...

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Temizlik için yakılan ateş ormana sıçradı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yasin Emlak