Marmara Göz
ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

DAR PAÇA AHMET KUYUYA TAŞ ATTI

2014-09-27 00:00:00
2345 OKUNMA

Levent SERDAR

Kendisini rahmetle anıyorum. Akyazı’nın akıl hastası olan simge kişilerinden biriydi. Zararsızdı. Hakkın rahmetine kavuştu. Yürüyüşüyle hareketleriyle ilgimizi çeker günün konusu olurdu. Cemil’i de es geçmemek gerek. Yine Baca sil Mehmet! Hatırlayanlarımız vardır. Rahmetle andığımız Akyazı’nın renkli karakteriydiler. İbret vesilesiydiler. Onların içinde bulundukları durum, şükür sebeplerimizden biriydi. Rabbim hiç kimseyi akıl yoksunluğu ile imtihan etmesin. Hala maceraları konuşulur ve muhabbet vesilesi olur.

Bir akıl hastasının eylemine duyarlılığımız niye bu kadar fazla. Günlük yaşamının stresinden bir an için kurtuluyoruz da ondan. Bunu yaparken asıl tartışılması gereken konular karşısında ise neme lazımcılığa kaçmamalıyız. Çünkü biz akıllı insanlarız.

Ak Parti, ilçe başkanını seçecek. Aklı başında olan hiç bir Akyazılı bu konuda duyarsız kalamaz. Kamuoyu zamanında müdahil olmazsa ahlayıp vahlanmaya devam eder. İyi bir yönetim oluşturulmak zorundadır. Hizipçi bir yapının kurulması, Tüm Akyazılıların kaybı olacaktır.

İyi bir yönetim olursa;

Partinin başarısında asıl unsurun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğunu fark edebilecek. Teşkilatın  ise onun prensipleri doğrultusunda hak için halkın hizmetkarı olduğunun idrakında olabilecek.

Ne mi olacak?  Örneğin Kavşak eylemi yapmanıza gerek kalmayacak!   Çünkü siyasi güç, ön görü gösterip halkın taleplerini gerekli yerlere etkili bir şekilde zamanında ulaştıra bilecek.

SEDAŞ'ın vurdumduymaz tavrına son verecek irade ortaya konabilecek. Önümüz kış! Yağmur yağdı, rüzgâr esti, şu oldu, bu bitti, arıza var, diye elektrikleri zırt pırt kesen, SEDAŞ'ın şehir içi elektrik hatlarını yer altına alması istenebilecek. Alt yapını güçlendir denebilecek. Gerekirse Ankara'da kapılar aşındıran bir irade ortaya konabilecek.

İl yönetimiyle daha fazla işbirliği yapılıp Akyazı'nın sorunlarını il bazında gündeme daha yüksek sesle dile getirilebilecek.

Yakınıma iş bulayım, partiyi aile meclisi gibi yapayım, itibar göreyim, yemek davetlerinde yer alayım, plaket verip ahkam keseyim,  protokolde boy göstereyim devirleri, sizler duyarlı olursanız  sona erebilecek.

Ben kimi istersem bu kapıyı açar, istemediğime kapatırım diyen samimiyet fukaralarının,  çıkarcı gurupların hareket alanı kısıtlana bilecek.

Kimden yetki aldıkları belli olmayan kimin ne kadar Ak Partili olduğunu ölçen, kafasına göre bekçilik yapan zihniyet değişe bilecek.

Keyfi atamaların,  yandaş kayırmalarının önüne geçilebilecek. Adilane ve hak edenin hakkını koruyan bir anlayışla hareket edilebilecek

Belediye Başkanı'na köstek olmak; Şunu, bunu, bacımı, dayımı işe al diye baskı yapmak, isteği olmayınca tavır almak, yerine! Destek olacak bir sinerji ortaya konabilecek. Belediye başkanımızla uyum içerisinde hareket edebilen bir ilçe teşkilatının kurulması, Akyazı’mızın ileriye gitmesine büyük katkılar sağlaya bilecek.

Tüm bunlar ancak halkın duyarlılığı ve çoğulcu katılımıyla olur. Bu konuda kamuoyu oluşturmak zorunludur. Akyazılılar bu işin başlangıcında ortak akılda buluşması gerekmektedir. Bu birliktelik sağlanmazsa sonradan oluşacak her sorunun ceremesini çekerken keşke demenin faydası olmayacaktır. Keşke diyen yanılmıştır.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Burak Süleyman ile yollar ayrıldı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Ellidört Park