Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

KİM YAKACAK

2014-09-15 00:00:00
1576 OKUNMA

Levent SERDAR

Ak parti ilçe başkanını belirliyor. Ekim ayları içinde Akyazı ilçe teşkilatının yeni başkanının seçileceği ve dolayısıyla yeni yönetimin şekilleneceği söyleniyor.

İktidar partisinin ilçe Teşkilatı'nın yapılanması sadece Ak partili olanları değil, tüm Akyazılıları yakından ilgilendiriyor. Bu haftaki yazımda bu konuya değineceğim.

Klasik ifade olarak bende kullanayım; Kulislerde diye başlayayım. Afaki ve kaynak belirtmeksizin, bu kulisler sözü arkasından kendi düşüncelerimi de paylaşacağımı belirtiyorum. Bu kelimenin arkasına sığınıp genel kanaat bu yönlü izlenimi uyandıranlar gibi okuyucularımı yanıltmak istemediğimden bunu başlangıçta açıklıyorum.

Bir kaç ismin başkanlığa şimdiden aday olduklarını duydum. Kendileri için hayırlı olmasını diliyorum. Kişileri tartışmayacağım bilgi amaçlı olarak alfabetik sırayla bu isimleri sizlerle paylaşacağım. Geçen dönemlerde olduğu gibi ilçe başkanının, partinin ilgili birimleri tarafından atama şeklinde olmasını bekliyorum. Seçimin uzak bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. İşte öne çıkan birkaç isim;
Alfabetik sırayla ! Ali Ateş, Bilal Soykan, Cevdet Akbaş, Eyüp Demirtaş, Fevzi Bora.


İlçe başkanı mensubu olduğu partinin ilçedeki en üst düzey temsilcisidir. İktidar gücünü hiç bir zaman kötüye kullanmamalı. Vasıfsız akraba ve tahlukatını işe sokmak için mesaisini harcamamalıdır.

İlçe başkanı hizipçilik yapmamalıdır. Etnik milliyetçilikten uzak durmalıdır.

Partinin üst düzey yetkilileri karşısında süt dökmüş kedi, halkın talepleri karşısında vurdum duymaz olmamalıdır.

Belediye başkanıyla kordineli ve uyum içinde çalışmalı, Adaletle hizmetin her Akyazılıya eşit şekilde ulaşmasında rol almalıdır.

Yönetim şekillendirmesinde emir komuta zincir şeklinde değil, münazaraya açık kabiliyette, bilgili ve toplumun her kesimine hitap edebilecek yetenekte kişilerden kurulu bir ekip oluşturmalıdır.

Bunu yapabilmek içinde teşkilatı iyi tanımalı, eğitimin yanı sıra Bürokrasiyi bilmeli, halk ile bürokratlar arasında iletişimi sağlayacak yetenekte olmalıdır.

Koltukta oturmak, protokolde yer bulmak, itibar görmek, işlerini geliştirmek, ahkam kesmek için değil il başkanlığında ağırlık kurmak, öz veriyle çalışmak, özellikle milletvekili seçimlerinde vekil adaylarını  belirlemede rol alabilecek beceriyi göstere bilmelidir.

Akyazı'da ve ülkemizde halkımızın çoğunluğunun teveccühüne ulaşmış Ak partinin; İlçe başkanı yükleneceği sorumluluğun idrakında ve tedirginliğinde olmalıdır. Cahil cesaretiyle, koltuk sevdasıyla bu milletin vebalini yüklenmemeli, zaman israfına yol açmamalıdır. Partinin sembolü olan ampülün ışığına gölge yapmamalıdır.

Bu ışığı Akyazı'da yakmaya devam edecek her kim olursa olsun. Rabbim hayır olan her işinde yardımcısı ve menfi olan her icraatında da hesap sorucusu olsun.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran