Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

KARAYAZI KÖYÜNE HOŞGELDİNİZ

2014-07-27 00:00:00
1835 OKUNMA

Levent SERDAR

Bayramlarda ilçemize misafirlerimiz geliyor. Onlara rehberlik yapmak istedim. Bu yazıyı kaleme aldım.  Öncelikle hoş geldiniz. Tarih kokan bu ilçede geçmiş dönemlere ait kalıntılara pek rastlanmaz. Ama tarihsel değeri hiç bir yerle kıyaslanamaz.  Çünkü bu ilçenin bu kadar nadide olmasının sebebi,  geçmişi canlı yaşatmasıdır.

Elektriğin olmadığı,  suyun çeşmelerden evlere taşındığı, serserilerin cirit attığı,  insanlara saygının yitirildiği, trafik kurarının icat edilmediği dönemlere canlı şahit olabilirsiniz.

Aracınızın şehir plakası farklıysa misafirperverlik beklemeyin bilakis siz yol vermek zorundasınız. Adres sormak için bile durmayın. Anlayış gösterileceğini sakın ummayın. Park yeri arayın da diyemeyeceğim, onuda bulamazsınız. Navigasyonu kullanmanızı tavsiye ederim.

Türkiye'nin en pahı ekmeklerinin, pidelerinin şehridir, burası!  Bu konuda ki görüşünüzü sakın dile getirmeyin. Aynı zamanda  insanlarının konuşarak pek anlaşamadığı bir yerdir. Genelde tehdit yada darp olaylarıyla sonuçlanan tartışmalara şahit olabilirsiniz. Bu gibi olaylardan uzak durunuz.

Büyükşehir'e bağlı olmamızın her hangi bir yansımasını göremezseniz. Özür dilerim haklarını yemeyelim, suyumuz aniden kesilsede elektriklerimiz bir gidip gelse de Büyükşehir olduğumuz için yüksek gelen faturalarımızın olduğunu söylemeyi unuttum. Böylece kendilerini hatırlatıyorlar.

Haşereyle mücadelede etkin yöntemlerimiz olmasa da sinir bozucu sesiyle sinek vızıldamalarını geçici bir süre duymamızı engelleyen, ne püskürttüğü belli olmayan ilaçlama araçlarımızı görebilir. Psikolojik olarak rahatlayabilirsiniz.

Yolunuzun sanayiye düşmemesini dilerim. Gitmek zorunda kalırsanız, gaz maskesine ihtiyaç duyabilirsiniz. Sanayi esnafımızın mağduriyetini, yüzlerinde görebilirsiniz. Çünkü hemen yanıbaşlarında yıllarca devam eden kötü kokusu ile destansı şikayet dilekçeleriyle anılan Akyazı atık su arıtma tesisi var. Doğal olarakta genizleri yakarcasına bir koku ile karşılaşabilirsiniz. Tabi asıl sorunun atık su arıtma tesisinin, yapılaşmanın olduğu bir yerden uzakta kurulmamış olmasından kaynaklandığını farkedersiniz. Yoksa  bu tesisin kokmasından daha doğal bir şey olmadığını bizlerde biliyoruz.

Gazi Süleyman Paşa(Büyük cami) câmimizi anmadan geçemeyeceğim. yazları dışardan daha sıcak ve nemli kışları ise daha soğuk olan bu camimizin bir eşi daha yok. Pvc ile kaplanmış balkon kısımlarıyla farkını ortaya koyan bu camide böylelikle içerde ki havayla dışarda ki havanın yer değiştirmesi büyük ölçüde  engellenmiş oluyor. Terleme bunalma kaçınılmaz bir hal alabiliyor. Bu duruma hazırlıklı olunuz.

Alabalık tesisleri dışardan gelen misafirlerimizi götürmeyi tercih ettiğimiz yerler. Doğasıyla havasıyla yemeğin sonunda ödenen hesabıyla ayrıcalıklı olan mekanlarımızdan. Balığın ardından ağzınızın tadını kaçıran faturayla karşılaşabilirsiniz

Yinede bizler Akyazı'yı seviyoruz. Daha yaşanabilir bir şehir olacağını ümit ediyoruz. Sosyal belediyeciliğin yanı sıra hizmet belediyeciliğine geçiş çabalarını takdirle karşılıyoruz. Plaket verilmesi, ödül törenleri, protokol bayramlaştı, şu geldi bu gitti, haberlerinin yanında trafik sorununa çözüm getirildi. Akyazı yeni terminaline kavuştu. Aspesli su boruları değişiyor. Şehir içi elektrik hatları yer altına alınıyor gibi haberlerle karşılacağımıza inanıyoruz. Bu vesileyle mübarek Ramazan bayramınızı kutlarım.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran