Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Toprak Turizm

HEYBEDEN TRUMP ÇIKTI!

2016-11-11 12:54:52
2504 OKUNMA

Mehmet TAŞTAN

Amerika seçimleri yaptı.
Seçim sonuçları dünyayı ters köşe yaptı.
Donald Trump Amerikaya hayırlı olsun.
Kimse ihtimal vermiyordu.
İlginç bir kişiliğe sahipti.
Konuşmaları herkese saçma geliyordu.
ABD biyografi yazarlarına göre ‘’Agresif, tutarsız, ilkesiz, materyalist, kibirli, kurnaz, disiplinsiz, birdenbire parlayan ve karizmatik’’diye tarif edilirken, ağırlıklı olarak iki kelime öne çıkıyordu: Narsist ve tüccar.
Trump ve ailesi hakkında iki kitap yazan Gwenda Blair’e göre "Trump bir tüccar ve sattığı şey kendisi - inandığı şey de”. Şayet biri ona yaptığı bir işin başarısız olduğu fikriyle gelirse, canı yanmış, içine oturmuşçasına tepki veriyor. Söylenenden son derece rahatsız olduğu belli oluyor ve hemen karşı saldırıya geçiyor. Bu deyim yerindeyse narsistik bir yara.”
O’Brien, “Trump aslına bakarsanız yedi yaşında bir çocuk. Birebir çalışmasına rağmen entelektüel, duygusal, finansal ve kamusal açıdan son derece disiplinsiz, aşırı derecede narsist bir kişiliğe sahip. İlgilendiği tek şey kendi hayatı“ diyor.
Blair ve O’Brien, Donald Trump televizyonda nasıl gözüküyorsa özel hayatında da aynen öyle olduğu konusunda hemfikir. Blair’a göre, “Trump’ın konuşma şekli, kişiliğiyle aynı”. 
Nasıl bir kişiliğe sahip olursa olsun Donald Trump şimdi ABD Başkanı.
Amerika Başkanı seçilen Donald Trump 'Dünyada çatışma değil ortaklık arayacağız, bütün Amerika'nın başkanı olacağım. ABD’yi tekrar parlak günlerine döndüreceğime söz veriyor, herkese çok teşekkür ediyorum. ‘’dedi.
Trump başkan oldu ama… 
Dünyadaki bütün gazete, televizyon, internet siteleri, anket şirketlerinin büyük bir çoğunluğunun tahminine göre Amerika Birleşik Devletleri'ndeki seçimin galibi ‘’Hillary Clinton’’du.
Bizde seçim sonuçlarını görmeden Clinton’u seçimin galibi göstererek "Clinton başkan" başlığı ile gazete sayfalarına haber yapanlar vardı. Hatta "Hillary Clinton Amerika'nın ilk kadın başkanı olarak tarihe geçti." ifadelerine yer verildi.
 Beklenti ne ise…
 
Amerika’da gece bizde gündüz saatlerinde seçim sonuçları netleşmeye başlayınca’’ Heybeden Donald Trump’’un çıktığı görüldü.
Amerika halkının tercihi bu…
Donald Trump ABD'nin 45. başkanı seçilirken Trump ile birlikte dünya yeni bir döneme girmiş oldu.
Heybeden kim çıkarsa çıksın İnsanlık adına müslümanlara yeryüzünde zulüm devam ettiği müddetçe hiçbir kıymeti yok.
Milletimizin birlik ve beraberliğinin bozulması, vatandaşlarımızın huzur ve güveninin yok edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilerlemesinin durdurulması, ilerleyen, gelişen Türkiye’nin önünün kesilmesi düşüncesinde olan kim olursa olsun Rabbim fırsat vermesin…
Rabbim ülkemizi ve milletimizi her daim iyi idareciler ile güçlü kılsın.
Yoksa Heybeden ‘’Trump’’ çıksa,’’ Turp’’ çıksa bize ne fayda…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden